Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Благотворителен базар и празник в "Св. Пимен Зографски" в Крайморие

Благотворителен  базар и празник ще се проведат днес в храм "Св. Пимен Зографски" в Крайморие. Събитието е подготвено от  децата,които посещават неделното училище и тяхната учителка Калина Кунева. Малките християни са  изработили коледни предмети. картички ,сувенир и броеници. Това е тяхна поредна благотворителна проява, каза за БНР Бургас отец Стелиян. За първи път обаче събраните средства ще отидат за изографисването на храма

Ще има и тържество, децата са подготвили стихотворения, ще има коледен концерт.Ще изпеят няколко песни, всяко дете е подготвило стихотворение, заедно с госпожата и родителите си. Искам да благодаря на тях, родителите винаги се отзовават и откликват. Целта ни е да научим на нещо добро децата и да се поучим от децата.Те се радват и на малкото.Празникът Рождество не е само да получаваме подаръци, това се опитваме да ги научим.Рождеството е празник, в който ние трябва да подарим любов, грижа, внимание на някого около нас, на който можем!

Базарът започва от 11 часа.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Внедрена е авангардна цифрова инфраструктура за наблюдение и управление на корабния трафик

Важна крачка напред към реализиране на концепцията за интелигентни пристанища прави Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) с реализацията на проект „Териториално разширяване на обхвата и допълване на функциите на Информационната система за управление на трафика на плавателните съдове (VTMIS) – Фаза 4“. Изпълнението на четвъртата..

публикувано на 18.05.21 в 17:35

РИОСВ-Бургас с инициатива за Деня на околната среда – 5 юни

Мод мотото „Нарисувай или снимай защитен вид“, РИОСВ-Бургас приканва всички желаещи да се включат в поредното предизвикателство за опазване на природата по повод 5 юни – Денят на околната среда. Снимка или рисунка по желание на защитен вид растение или животно с кратко описание на вида, се приемат до 4 юни на електронната поща..

публикувано на 18.05.21 в 17:28
Стойчо Кацаров

В края на месеца всички ученици се връщат в клас

От 31 май се разрешава присъственото обучение за всички ученици, гласи нова заповед на служебния министър Стойчо Кацаров. От същата дата се допуска и присъственото провеждане на групови извънкласни дейности и занимания, дейности по интереси и занимални. Съгласно същата заповед, от утре спортните състезания вече ще се провеждат при 50% заетост на..

публикувано на 18.05.21 в 16:50

Предстоят две информационни срещи за подмяна на старите печки с ново екологично отопление

Две информационни срещи по проекта за подмяна на старите печки и котли на дърва и въглища с нови екологични отоплителни устройства в квартал „Долно Езерово“ и зоните А, Б, В и „Районен център“ в комплекс „Меден рудник“ организира Община Бургас. Първата среща е насрочена е утре от 16:30 часа пред библиотеката на читалище „Просвета - 1927“ в..

публикувано на 18.05.21 в 16:34

Новият център за подкрепа лица с увреждания започва прием на документи

Новият Център за комплексна подкрепа на лица с увреждания, който се помещава в партера на блок 42 в ж.к. „Братя Миладинови“, започва прием на документи за потребители на социалната услуга. Центърът вече е напълно завършен и оборудван с всички необходими уреди за рехабилитация и терапия като масажна кушетка, велоергометър, стълба за..

публикувано на 18.05.21 в 16:29

Разрешават събирането на блатно кокиче само от едно място в Бургаско

Само в местността „Калината“ в землището на с. Кошарица е разрешено събирането на листна маса от блатно кокиче. Регионалната екоинспекция информира, че е допустимо събирането на до 1800кг. Същевременно в 15 находища, 7 от които в Бургаско, Ямболско и Сливенско е забранено събирането на блатно кокиче. 

публикувано на 18.05.21 в 15:01

"Булевард Демокрация " на 18-ти май

Темите в "Булевард Демокрация": Как най-големият курорт на българското Черноморие Слънчев бряг се подготвя за сезона? Репортаж на Даниела Костадинова. Ще могат ли хора, които имат имоти в Бургас, но не живеят тук, да имат право на стикери за платено паркиране, отговор от Свобода Атанасова. Нова интересна и ценна находка е намерена на..

публикувано на 18.05.21 в 14:17