Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 3 януари

снимката е илюстративна
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Поне още седем акции за нелегален боклук от Италия щяло да има у нас, анонсира премиерът. За същия боклук, за който ни убеждаваха, че няма подобно нещо. Сега се оказва, че поне от една година такъв се внася поне в Плевен. Според прокуратурата – нелегално. Очевидно – поне на още седем места се е внасял. И, ако в Италия не бяха ударили мафията, у нас дали щеше да се разбере, след като допреди това ни убеждаваха, че нямало нищо подобно… Както казваше Тони Филипов, д-р: „Аз не съм единодушен“.

Е, аз също не съм, но пък знам, че започва предаването „Булевард Демокрация“ на БНР-Бургас. До 18 – с мен, Мариян Иванов

Ето и акцентите:

-  Каква ще е годината за общините? Поглед към Малко Търново и Руен

-  На втория му работен ден прокуратурата поиска кметът на Несебър да бъде отстранен от длъжност

-  Бургас, за четвърта поредна година, е домакин на Астрономическия форум, който е едно от най-големите събития в страната в тази сфера.

-  В коментарната ни рубрика – домове за нашите родители или какво се случва с хората с деменция

-  И днес – спорт, култура, вълненията на хората от социалните мрежи и кинопремиерите

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да се свържете с нас и чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 2 400 морски военни от 9 държави в мащабно учение

Националното военно-морско учение с международно участие „Бриз“ 2020 започна днес на Морската гара в Бургас. В учението се включват над 2 400 военнослужещи от военно-морските сили на 9 държави.  В учението, което продължава до 19 юли в акваторията на Черно море,  участват 27 бойни и спомагателни кораби и катери, 2 самолета, 7 вертолета, както..

обновено на 10.07.20 в 16:40
снимката е илюстративна

Ограничава се движението по част от ул. „Ивайло“

Поради извършване на ремонтни дейности по ВиК мрежата по ул. "Ивайло", в участъка между ул. "Левски" и ул. "Любен Каравелов", от 8:00 до 18:00 часа на 13.07.2020 г. /понеделник/ се въвежда временна организация на движението. Затворено за движение на превозни средства ще бъде кръстовището, образувано от ул. "Любен Каравелов" и ул. "Ивайло". Община..

публикувано на 10.07.20 в 14:35

"Булевард Демокрация" на 10-ти юли

Нишката за протестите ще е основна в днешното ни предаване. Днес протест срещу статуквото се организира в Бургас, а утре и в парк Росенец. Причината е че няма свободен достъп до плажа в близост до имота на Ахмед Доган, а видеото на Христо Иванов сякаш бе капката, която преля чашата  на общественото недоволство. Голям е интересът към това масово ходене..

публикувано на 10.07.20 в 14:25

Забраниха достъпа по море до парк "Росенец"

Достъпът по море в акваторията на район на Бургаския залив е забранен с навигационно предупреждение. По всяка вероятност в него влиза и морската зона на парк „Росенец“, където утре се организира протестна акция по море и суша. Навигационното предупреждение с определени координати е със забранителен период от 9 юли до 15 септември. Издава се от..

публикувано на 10.07.20 в 14:10

Проф.Галя Христозова е зам.-председател на УС на Съвета на ректорите

На заседание на Общото събрание на Съвета на ректорите беше избран нов Управителен съвет. Проф. д.п.н. Галя Христозова – ректор на Бургаския свободен университет, бе избрана за член на Управителния съвет, а на първото заседание на Управителния съвет – за негов заместник-председател. Председател на Управителния съвет е проф. д.ф.н. Анастас..

публикувано на 09.07.20 в 21:20

Обсъдиха имена за 30 улици в Бургас

Над 30 предложения за именуване на улици в промишлената зона Север и 5-ти километър бяха подложени на обществено обсъждане в голямата зала на община Бургас в присъствието на граждани и общински съветници. В списъка са предимно имена на местни индустриалци. Историци възразиха, че  трябва да се търсят личности с обществен принос. "Хората от бизнеса се..

публикувано на 09.07.20 в 18:12

Частично затварят улица "Акве Калиде" в Бургас зарази ремонт

Заради ремонта по ул. "Транспортна" и възстановяване на асфалтовата настилка след подмяната на ВиК мрежата в участъка по ул. "Димитър Аврамов" и ул. "Акве Калиде", временно ще бъде затворена утре, 10 юли, от 8:00 до 12:00 часа, улица "Акве Калиде" в кръстовището с ул. "Димитър Аврамов". Движението там ще бъде забранено за МПС в посока от и към Терминал..

публикувано на 09.07.20 в 16:59