Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

БЧК - Бургас в полза на нуждаещите се:

Започна раздаването на храни на социално слаби граждани в община Бургас

Пунктът е в Социалната трапезария на ул. Оборище №95, с работно време от 13.30 до 17 часа

БЧК - Бургас започна раздаването на хранителни продукти на социално слаби граждани. От днес заработи първият пункт в областта и той е разкрит в община Бургас. Помощта се предоставя по проект, съфинансиран от Фонда за европейско подпомагане на нуждаещи се лица.

Над 50 души бяха преминали за първите два часа от работата на пункта, който се намира в Социалната трапезария на БЧК на ул. Оборище 95. Сред тях преобладаваха лица с ниски доходи, с многодетни семейства и пенсионери, които споделиха, че помощта ще им е от полза през зимата.

Раздаването се извършва от служители и доброволци на БЧК. В Община Бургас правоимащите са 3 757 души, за цялата област – 11 652 , като списъците са определени от Агенция „Социално подпомагане“, съобщи директорът на БЧК – Бургас Виолета Радева:

„Получавалите енергийно подпомагане са най - многобройната група лица, които имат право на тази помощ от храни, но е важно уточнението, че става въпрос за отоплителен сезон 2017/2018 г.; Право имат и майките с първокласници, които са получили еднократна парична помощ през 2018/19 г., майки (осиновителки), получаващи месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година към месец август 2019 г.; Лица с над 90 на сто степен на увреждане и ниска пенсия и др.

Всеки правоимащ, включен в списъците получава съответните продукти срещу документ за самоличност и подпис. Предоставят се по над  24 кг от 16 вида хранителни продукти – брашно, ориз, спагети, фасул, леща, олио и др."

В момента с продукти се зареждат и останалите пунктове в областта. на 13 януари откриват пункта в Руен, на 16 януари в Карнобат, на 20 януари в Айтос и Камено. На 23 януари ще започне раздаването на хранителните пакети в Средец, на 27 януари в Поморие, Созопол и с. Зидарово, а на 30 януари в Сунгурларе.От 3 февруари храни ще се предоставят на правоимащите в с.Равда, община Несебър, на 5 февруари в Царево и на 6 февруари в Приморско.

Пунктът в Бургас работи всеки делничен ден от 13, 30 до 17 часа, като навсякъде крайният срок за получаване на помощта е 28 февруари.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Безплатен транспорт за Черешова задушница в Поморие

Община Поморие организира допълнителен безплатен транспорт до Гробищен парк на 6 юни за Черешова задушница. Автобусите ще тръгнат от центъра на града, както следва: От спирка “Руски паметник” – в 7.30 ч. и 8.00 ч. От спирка “Хлебозавод” – в 7.30 ч. и 8.00 ч. На връщане, от спирка “Гробищен парк”, транспорт ще има в 8.30 ч. и 9.30 ч. Автобусите ще..

публикувано на 03.06.20 в 17:12

АПИ: Започва ремонт на най-натоварения път в Ямболско

От утре започва ремонт на част от второстепенния път между Сливен и Ямбол. Ще се ремонтира 8,6 километровия участък между Крушаре и Ямбол, съобщават от пътната агенция. Строителните дейности ще се изпълняват поетапно на участъци от 50 метра, за да не се затруднява трафикът. Движението ще се осъществява двупосочно в една лента и с ограничение..

публикувано на 03.06.20 в 16:24

Бюрото по труда обучава безработни за екскурзоводи, заварчици и маникюристи

Със забавяне заради създалата ситуация с коронавируса, дирекция „Бюро по труда“ Бургас стартира организирането на обучения за регистрирани безработни  по проекти включени в Национален план за действие по заетостта 2020 г. Обученията ще се проведат по професиите продавач-консултант, оперативен счетоводител, офис-секретар, машинен оператор на..

публикувано на 03.06.20 в 16:09

Милен Ненчев: В защитената местност "Алепу" е изградено брегоукрепително съоръжение

Брегоукрепително съоръжение, а не хотел, се строи в защитената местност Алепу, по известна като шофьорския плаж. Това установиха при съвместна проверка екипи на РДНСК и Община Созопол. Разрешение за строителството на геозащитното съоръжение е издадено през 2018-а година, а след завършването му пред него ще започне изграждането на хотелски..

публикувано на 03.06.20 в 14:54

"Булевард Демокрация" - на 3 юни

Видео с джигит, който напълно изпълва смисълът на тази дума, разбуни духовете (както е модерно да се казва). В него се вижда как шофьорът вилнее във варненски квартал, блъска няколко пъти една жена и потрошава седем коли. Отказал да даде проба за алкохол и наркотици, оказал и съпротива при ареста. Но не това е важното. Нова ТВ уточнява:..

публикувано на 03.06.20 в 14:52
Вълчо Чолаков, областен управител на Бургас

Гласуването за улицата към т. нар. „Доган сарай“ е законно

Априлската сесия на общинския съвет в Бургас разбуни духовете (вижте повече тук ) покрай едно предложение на администрацията, свързано с парк „Росенец“. Там, покрай довършване на проекта за Ченгене скеле и кандидатстване за ВиК – инфраструктура, бе включено и промяна на статута на улица, която води към т. нар. „Доган сарай“. Улица, достъпът..

публикувано на 03.06.20 в 14:35

Строителството на Алепу - хората виждат хотел, контролните органи - не

Националната дирекция за строителен контрол разпореди на Регионалната дирекция в Бургас да извърши  спешна проверка на строителството на брегоукрепително съоръжение в района на местността Алепу, известна и като "шофьорския плаж". Съоръжението вече се издига на 4 етажа, а бетонът е излят непосредствено след плажната ивица. Строителните дейности за момента..

публикувано на 03.06.20 в 13:49