Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Стефанов представя книгата си "Истински истории за духове"



„Истински истории за духове“ се казва четвъртата книга в областта на парапсихологията на доктора по икономика Петър Стефанов. Той е доктор по икономика, а интересът на бургазлията към тази наука датира още от студентските му години във Варна. Книгата ще бъде представена в клубното пространство на улица „Булаир“ 35, тази вечер от 18.00 часа.

Макар и издадени в рамките само на две години книгите на доктор Петър Стефанов са плод на над десет години проучвания, направени в екип с негови колеги от Варненския икономически и Бургаския свободен университет.

Повече приложно ориентирани са първите му три книги. Петър Стефанов за „Парапсихологията в бизнеса и мениджмънта“ „Левитация и психокинеза“и „Парапсихологията сред другите науки“

„ Първата си книга посветих на съвсем приложни и практически знания и умения за използване на човешките възможности в управлението на бизнеса и хората, но тя не е насочена само към ръководните позиции, а и към служителите, които искат да се справят успешно с работата си и да израстват в йерархията използвайки дарби като интуиция, отворена сетивност и дори телепатична комуникация. В книгата има доста практически съвети за това, как да развиваме едно най-необходимите качества за постигането на тези цели – интуицията“-  поясни авторът

В най- новата си книга „Истински истории за духове“ доктор Стефанов надниква в съвсем различни, отвъдни светове, които плашат, но и носят сериозни послания според автора. Истинските истории за духове са реално разказани от реални хора. На повечето хора със сигурност са се случвали неща, които излизат от рамките на обяснимото с познатите ни понятия и модели на мислене, много от хората обаче, яростно се съпротивляват на очевидната им паранормална природа и се опитват да измислят някакво рационално обяснение. Повечето от нас са срещали и хора, които владеят способности, които излизат от рамките на обяснимото, а психотронното инженерство тайно се използва и от руските и от американските служби за сигурност. Въпреки това, ние продължаваме да заравяме главите си в пясъка и не признаваме природата на тези явления – споделя авторът.

„Все още е нужна смелост, за да признаеш, че си станал свидетел на паранормално явление – общественото мнение не толерира твърде много такива изказвания. И все пак „здравомислието“ постепенно се пропуква, заслуга за което имат тези смели души, които разказаха пред мен необикновените случаи, част от които включих в книгата“ -  е написал Петър Стефанов за новата си  книга „Истински истории за духове“

Повече чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

200-годишна цигулка на класически концерт в Бургас

Тази вечер цигуларят Иван Стайков и пианистката Венета Нейнска  канят на  вълшебен концерт с изпълнения от  Йоханес Брамс ,  Антонин Дворжак  и  Астор Пиацола, част от   "Концерти с история". Виртуозният цигулар ще свири на старинна цигулка Антонио Галиано от 1809 година, предоставена му от частен..

публикувано на 26.08.24 в 14:04

Музикалните празници продължават с балета Корсар

Най-новото заглавие на Бургаската опера - балетът Корсар ще се играе тази вечер от 20:30 часа на сцената на Летния театър в Бургас. Представлението е предпоследното от програмата на Бургаските музикални празници „Емил Чакъров“, осъществявани за седемнадесети пореден път от Държавна опера – Бургас и  Община Бургас.  Балетът е по музика на Адолф Адам,..

публикувано на 26.08.24 в 13:58

Филм за Йоргос Гунаропулос на голям екран в Созопол

Утре от 20:30 часа в салона на Лятно кино Созопол точно една година след премиерата си, документалният филм за художника Йоргос Гунаропулос "Йоргос Гунаропулос от Созопол", заснет в родния му град, отново ще бъде представен пред гражданите и гостите на морското градче. Междувременно продукцията беше селектирана за участие в рамките на фестивали,..

публикувано на 26.08.24 в 13:12

Цецо Елвиса представя в Бургас златните хитове от 60 – те и 70 –те

Българският Елвис Пресли и съпругата му Мариела, която е негов мениджър са тясно свързани с Бургас. Дъщеря им Виктория е родена в бургаската многопрофилна болница при завеждащия родилното отделения д-р Антонио Душепеев. Освен това, заради ангажиментите на семейството в Слънчев бряг през лятото, тя направо си израснала по морето. Вече на 12 години,..

обновено на 26.08.24 в 12:28

DJ Christian Craken кани на парти на Острова за рождения си ден

Едно от известните имена на световната клубна сцена, Christian Craken се подготвя за зрелищно парти на остров Света Анастасия тази вечер. Диджеят ще спази и традицията да празнува рождения си ден на любимия остров от залез до изгрев слънце. Организаторите са подготвили още една изненада – гост от Бразилия – очарователната и талантлива Fernanda..

публикувано на 24.08.24 в 14:15

Представят „Кармен“ на тракийското светилище Бегликташ

Операта „Кармен“ от Жорж Бизе ще бъде представена  на откритата сцена на тракийското светилище Бегликташ, под палката на маестро Сунай Муратов. Представлението ще бъде последното от фестивала „Опера на светилището“ 2024, осъществяван за пета година от Държавна опера - Бургас и Община Приморско.  Именитото мецосопрано Даниела Дяковa ще бъде в..

публикувано на 24.08.24 в 13:39

Бургаските фотографи представят днес и утре изложбата "Море"

За девета поредна година Бургаската фотографска общност се включва в летния културен календар на Бургас с традиционната си изложба на въже "Море".  14 фотографи представят над 50 свои снимки на морска тематика. Изложбата ще бъде подредена на централната алея в Морската градина - от Гъбката към Културен център "Морско казино".  Бургазлии и гостите на..

публикувано на 24.08.24 в 11:00