Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отложиха делото за убийството на 7-годишната Кристин от Сотиря

Снимка: Стоян Радев

Окръжен съд Сливен отложи делото срещу обвинения в убийството на 7-годишната Кристин Георгиева от село Сотиря Мартин Трифонов. Решено бе на следващото заседание да бъдат изслушани четирима свидетели по гражданския иск и патоанатома д-р Тома Чаушев, който е дал съдебно-медицинската експертиза. Срещу Трифонов са повдигнати три обвинения – за убийство, блудство и изнасилване. Около 20 души роднини и приятели на семейство на убитото дете присъстваха днес в съдебна зала. 

Решено бе делото да се гледа по съкратеното съдебно следствие, както и да не се изслушват други  свидетели и вещи лица освен д-р Тома Чаушев. Адвокатът на пострадалото семейство Сиво Сивов коментира.

"Няма да се разпитват допълнително тези свидетели, които са разпитани в съдебно заседание. Ще се вземат тези, които са били на предварителното производство снети. Това е с цел да олекотим съдебния процес."

По време на разпоредителното заседание  бяха предявени граждански искове за неимуществени вреди на стойност 600 хиляди лева, срещу обвиняемия Мартин Трифонов  След заседанието бабата на Кристин Милка Георгиева заяви:

"Какво искам да му кажа ли?  Да го разкъсам искам да му кажа."

Обвиняемият Мартин Трифонов не пожела да говори пред медиите. Той бе предварително доведен в съдебна зала, а след  делото отведен в затворническата болница в София, където се лекува след прострелването в крака при залавянето му. Следващото заседание по делото бе насрочено за 30 януари.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Окръжният съд в Сливен заседава за убийството на Кристин от село Сотиря

Окръжният съд в Сливен днес ще заседава по делото за убийството на 7-годишната Кристин от село Сотиря. Обвиняем по делото е Мартин Трифонов от същото село. Срещу него са повдигнати три обвинения – за блудство, изнасилване и убийство...

публикувано на 09.01.20 в 07:48
ВИЖТЕ ОЩЕ
снимката е илюстративна

До 20 км/ч се ограничава скоростта на електрическите тротинетки в Сливен

До 20 км/ч се ограничава скоростта на електрическите тротинетки по пътищата в община Сливен, реши Общинския съвет. Изцяло се забранява движението им във всички пешеходни зони, тротоари, градската градина и алеи, с изключение на велоалеите. Местния..

публикувано на 25.04.24 в 14:52

Днес гледат мярката на обвинения в палеж на самосвал и вишка

Районният съд в Бургас гледа мярката на задържания за палежа на самосвал и вишка в района на 5-ти километър. Случаят е от 25 март. Общата стойност на запалените автомобили възлиза на 130 000 лева. И двете превозни средства са собственост на едно търговско..

публикувано на 25.04.24 в 13:04

Крадец задигна електрически уреди и домашни потреби от мъж в Грозден

21-годишен криминално проявен мъж от сунгурларското село Грозден е откраднал телевизор, кафе-машина, микровълнова печка, дрехи, чинии, пердета и други вещи, собственост на 46-годишен съселянин.  Служители от Районното управление в Сунгурларе са установили..

публикувано на 25.04.24 в 08:49

Задържаха криминално проявен за палеж на самосвал и вишка

Задържаха извършителя на палежа на два товарни автомобила (самосвал и вишка) на местна бургаска фирма. Деянието е извършено  на 25 март в района на 5-ти километър.  Задържаният 47-годишен криминално проявен и осъждан бургазлия, имал неуредени..

публикувано на 24.04.24 в 14:45

Институциите в Царево обединяват усилие срещу престъпността

Междуведомствена среща се проведе в Царево по отношение на превенцията, противодействието на престъпността, пътната безопасност и сигурността. В нея участие взеха  комисар Генчо Атанасов зам. - директор на ОД МВР - БУРГАС, главен инспектор Владимир Колев -..

публикувано на 24.04.24 в 12:39

Звено ще се бори с престъпленията срещу политическите права на гражданите

Междуведомствено звено за противодействие на престъпления срещу политическите права на гражданите създадоха Окръжна прокуратура-Бургас, ОД на МВР-Бургас и ТД „НС“-Бургас. То ще има обхват на действие до 11.06.2024 година - денят след провеждането на..

публикувано на 24.04.24 в 12:09

Динко Вълев вече е с ново обвинение

Ямболската окръжна прокуратура повдигна обвинение срещу Динко Вълев, известен като ловецът на бежанци и още двама мъже от за участие в организирана престъпна група. В момента Вълев е в бургаска болница и се очаква неговото изписване, за да бъде..

публикувано на 23.04.24 в 12:45