Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Спортен календар за най-малките предлага съветник

Повече средства за детски спорт иска бургаският общински съветник Манол Тодоров.  Огромна част от бургаските деца в тази възраст са ограничени да спортуват адекватно, посочва в своя докладна той, защото голяма част от училищата нямат салони.

Най-ощетени са децата от 1-ви до 4-ти клас, тъй като освен липса на база, за тях не се организират почти никакви извънкласни спортни мероприятия, посочва съветникът от "Движение България на гражданите". Ученически игри се правят, но не и за най-малките деца, пояснява той. Като добавим, че не толкова добрата материално-спортна база в голяма част от бургаските училища, можем да направим неоспоримо заключение, че децата на възраст от 7 до 10 години в Бургас водят застоял начин на живот, в който спортът присъства фиктивно и недостатъчно, пояснява Тодоров. Той предлага да се организира спортен календар за най-малките по футбол, баскетбол, хандбал, плуване и лека атлетика. 20 хиляди лева да бъдат заложени за тази цел, пише в докладната си записка съветникът.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ивайло Димчев: От миналата година сме сигнализирали за депото за гуми край резерват Атанасовско езеро (ОБНОВЕНА)

От пролетта на миналата година институциите издирват собствениците на незаконното депо за гуми край буферната зона на резерват Атанасовско езеро. Това коментира за БНР Бургас екологът Ивайло Димчев, който заедно с швейцарски туристи са сигнализирали за този вид замърсяване в регионалната екоинспекция: "Това представлява едно огромно..

обновено на 28.01.20 в 15:25

Ивайло Димитров от "Г.С. Раковски" е първенец по творческо писане на английски език сред десетокласниците в страната

Над 3300 ученици от 147 училища в цялата страна участваха в десетото издание на Националното състезание по творческо писане на английски език. Младежите се конкурираха в седем възрастови категории - от 6-ти до 12-ти клас. Национално жури определи победителите  във всяка от тях. Бургас се представя традиционно силно в това състезание и отново има своя..

публикувано на 28.01.20 в 15:09
ОУ

Санират детската градина в „Сарафово“ през тази година, ремонтират училището догодина

Детската градина в „Сарафово“ ще бъде санирана през тази година. Училището няма проектна документация за извършване на ремонти, но се очаква тя да бъде подготвена, за да може да се финансират през 2021 г. За детската градина има изготвено енергийно обследване и след като бъде приет бюджетът стартират процедурите, поясни ресорният..

публикувано на 28.01.20 в 13:57

В Морското училище изграждат нов такелажен кабинет

Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Св. Никола" в Бургас ще има нов модерен такелажен кабинет, съобщи директорката Христина Жабова. Избрано е просторно светло помещение с хранилище към него, в основната сграда на училището. Ще бъде направен основен ремонт, а кабинетът ще бъде обзаведен и оборудван съвременно. Ще продължи..

публикувано на 28.01.20 в 10:52

В Бургас започва курсът за воден спасител на плувни басейни и водни паркове

Български Червен Кръст и Водноспасителна служба организират курс за воден спасител на плувни басейни и водни паркове.  Приемният изпит ще се проведе на 17.02.2020г. от 12:00 ч.в басейна на Младежки културен център. Условия за участие в курса: - Навършени 17 години; - Покриване на норматив 50 м. за 0.55 сек. - Плуване бруст без време..

публикувано на 27.01.20 в 14:47

Среща на КНСБ с ученици от Несебър

Конфедерацията на независимите синдикати в България в партньорство с Министерството на образованието и науката провежда  образователната кампания за ученици „Моето първо работно място”. В рамките на тази кампания Господинка Василева – общински координатор на синдиката за гр. Несебър, изнесе лекции пред зрелостниците от  ПГ по туризъм „Иван Вазов“ -..

публикувано на 27.01.20 в 14:40

Глобиха издателството, пренаписало "Под игото" на съвременен български

Министерството на културата глоби издателството, което пренаписа на съвременен български език "Под игото" от Иван Вазов.  След преглед на съдържанието и сравняването на текста в него с този в изданието на „Под игото“ (издателство „Български писател“, 1980 г.), са установени значителен брой извършени промени на оригиналния текст, включително обяснителни..

публикувано на 26.01.20 в 08:28