Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

30 млн. лева ще бъде бюджетът на Община Карнобат за 2020

30 млн. лева ще бъде бюджетът на Карнобат за 2020 година. Днес той бе представен пред гражданите на общината.Това е сериозна сума за нас, миналата година бе 26  млн. лева, обясни кметът Георги Димитров.

Не ни достигат средствата за култура, спорт, спирки, ремонти.Бихме могли да потърсим резерви, аз смятам, че имаме възможности, да се справим с тези резерви.По-големите проблеми ще дойдат 2021-2022, когато такса смет ще бъде изчислявана по-нова методика. Т .е понеже е такса и трябва да интегрира в себе си всички разходи по предоставяне на услугата, тогава за селата покачването ще бъде шоково.

В момента от 30 села се събират 38 хиляди лева такса за сметопочистване.

Георги Димитров обясни, че всички разкопани улици ще бъдат асфалтирани. 200 хиляди лева ще бъдат вложени за облагородяване на междублокови пространства.700 хиляди лева са предвидени за пътища. На 100% за осигурени средствата в сферата на образованието, няма да има проблем с увеличението на заплатите. Такъв се очаква с възнагражденията на общинските служители. Защото трябва да бъдат вдигнати всички минимални заплати.

 Кредити няма да бъдат теглени, освен тези, които се налагат заради реализацията на европроекти.

На общественото обсъждане гражданите поставиха въпроси, свързани с подобряването на инфраструктурата основно в селата. На срещата стана ясно още, че е належащо да се купи нов рентген за болницата и да се осигури финансиране за местния футболен клуб.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:ВИЖТЕ ОЩЕ

БСП с критики към бюджета на Община Бургас за 2020 г.

Бюджетът на Община Бургас за 2020 г. беше приет с почти пълно мнозинство. Единствено общински съветници от БСП отказаха да го подкрепят. По време на почти двучасовите дебати, в залата се чуха както похвали за добре изготвения документ, така и критики за това, че в него има много неясни моменти. Основните забележки и на другите партии беше, че..

публикувано на 28.01.20 в 17:21

Част от улица "Иван Шишман" ще бъде затворена два дни

Улица "Иван Шишман" ще бъде затворена в участъка между улиците "Шейново" и "Съгласие" в периода 29 - 30 януари. Движението на автомобили се ограничава заради извършване на резитба на дърветата, разположени по протежението на платното. Дейностите включват оформяне на короните и премахване на опасните клони. Резитбата се извършва след подадени сигнали от..

публикувано на 28.01.20 в 16:31

Грипна епидемия обявиха в сливенска област

Грипна епидемия е обявена в област Сливен. Решението е на  Областния оперативен щаб за борба с грипа. Учениците излизат в грипна ваканция от утре 29 януари до 7 февруари включително, съобщи Милена Чолакова, директор на Регионалното управление на образованието. Учебните занятия се преустановяват  в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица се преустановяват..

публикувано на 28.01.20 в 16:22

Булевард Демокрация на 28 януари

Очаквайте подробности за   незаконното депо с гуми край буферната зона на резерват Атанасовско езеро. От Регионалната екоинспекция са извършили няколко проверки. Санкцията, която е предвидена за този вид замърсяване е от 7 до 30  хиляди лева. Кметът Димитър Николов сигнализира  и главния прокурор.  Ще проследим  реакциите покрай инвестиционното..

публикувано на 28.01.20 в 14:30

БЧК раздава хранителни пакети от ЕС в община Несебър

В складовата база на Общинската организация на БЧК-Несебър бяха доставени и разтоварени около 12 000 кг. хранителни продукти от интервенционните помощи на Европейския съюз. На акцията присъства и кметът на общината Николай Димитров. Хранителните пакети ще бъдат разпределени между 506 жители на община Несебър по предварително подготвен списък. Те..

публикувано на 28.01.20 в 13:54

В Камено не искат крематориум край града

В Камено на протестен митинг срещу изграждането на крематориум край града се събраха близо 300 жители на общината и протестиращи хора от град Българово. Повече от час продължи протеста тази сутрин. След него, спокойно без напрежение, в залата на община Камено се проведе обществено обсъждане на проекта. Сред протестиращите в Камено беше и свещеника от..

публикувано на 28.01.20 в 13:38

Протест в Камено срещу изграждането на крематориум (ОБНОВЕНА)

Жители на Камено излязоха на протест срещу строителството на крематориум на терен от 15 дка край града. Общественото обсъждане по проекта ще започне в 9.00ч тази сутрин в сградата на общината.  В Камено се разпространява протестна подписка, подкрепена от 700 души, срещу проекта за изграждането на крематориум. Какви са възраженията на  хората..

обновено на 28.01.20 в 08:37