Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва ремонтът на новия център на Ахтопол

Снимката е илюстративна.

Започват дейностите по новия център на Ахтопол. Днес в 10.00 часа пред кметството ще бъде направена първа копка за площада на морския град. Ремонтът ще се извърши и с общински средства, посочи кметът на Царево Георги Лапчев. Надяваме се да успеем преди началото на летния сезон, поясни той.

„Всичко зависи от фирмата – изпълнител. Дано да успеем. В крайна сметка, ако не успеем, ще има довършителни работи, които ако жителите на Ахтопол преценят, че искат да приключим – ще го направим. Ако те преценят, че това им пречи, в крайна сметка ще стопираме строителството и ще продължим през зимата.“

Същевременно ще се реализира и проект по Програмата за трансгранично сътрудничество, с който да се ремонтира районът около Римската стена. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Събарят стари сгради в Българово заради ремонт

Правителството обяви за частна държавна собственост технически сгради в град Българово и село Оризово /обл. Стара Загора/. Те ще бъдат премахнати от активите на  Национална компания „Железопътна инфраструктура“ поради лошото им техническо състояние.  По време на реализацията на проект „Рехабилитация на железопътната линия Пловдив - Бургас“ сградите..

публикувано на 19.06.24 в 15:52
Снимката е илюстративна

7 нови ракетни площадки ще бъдат изградени в Сливенско

За ефективна борба с градушките и опазване на земеделската продукция Министерството на земеделието и храните стартира процедура за изграждане на 24 нови ракетни площадки. Това съобщи министърът на земеделието и храните д-р Георги Тахов на среща с браншови организации на производители в сградата на Министерството.  Министър Тахов посочи, че е извършен..

публикувано на 19.06.24 в 13:25

Започва обезопасяването на вълноломната стена на пристанище "Мичурин"

Започва изграждането на предпазното съоръжение на вълноломната стена на пристанище "Мичурин", съобщават от община Царево.  450 поцинковани елемента, обработени по метода на топлинното поцинковане, ще бъдат монтирани. Работните дейности ще продължат до края на месец юни, като след приключването на монтажните дейности, вълноломната стена отново..

публикувано на 19.06.24 в 13:18

Община Бургас иска да разшири капацитета на част от социалните услуги

Община Бургас иска да създаде нова социална услуга като държавно-делегирана дейност. Това е „Дневен център за пълнолетни лица с увреждания“ с фокус към прием на хора, диагностицирани с различни форми на деменция и Алцхаймер. Предвижда се капацитетът да е за 20 души. Към настоящия момент социалната услуга фигурира като „Социална градина за възрастни..

публикувано на 19.06.24 в 13:09

Измервания на КРС и ремонт на предаватели на БНР

На 19 юни от 9 до 17 часа ще бъдат направени измервания от КРС на предавателите на ултракъси вълни БРОДИЛОВО 4 на честота 102.2 MHz, излъчващ програма „Хоризонт“; БРОДИЛОВО 5 на честота 90.8 MHz, излъчващ програма „Хр. Ботев“; БРОДИЛОВО 6 на честота 91.7 MHz, излъчващ програмата на Радио Бургас. Възможни са прекъсвания на сигнала. Може да слушате..

публикувано на 19.06.24 в 11:55

Община Бургас: На Черешова задушница ползвайте градския транспорт

На 22 юни, събота отбелязваме Черешова задушница. На всички, които в този ден искат да почетат паметта на починали роднини и близки община Бургас напомня, че могат да се придвижат до гробищния парк с помощта на градския транспорт:   -   Линия 92 → Терминал Меден рудник – ул. “Въстаническа” – бул. “Захари Стоянов” – ул. “Ортото” – ул. “Босна”..

публикувано на 19.06.24 в 11:18

Затварят част от улица "Ивайло" в Бургас

От 11 часа днес се затваря част от улица "Ивайло" в Бургас, съобщават от общината.  Временната организация е в участъка между ул. „Фердинандова“ и ул. „Александър Стамболийски“ и ще е в сила до 19 август.  Това се налага заради извършване на ремонтни дейности след подменена ВиК мрежа.

публикувано на 19.06.24 в 09:32