Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ремонтират автогарата в Китен

Снимка: община Приморско

Основен ремонт на авторагарата в Китен се предвижда през тази година. Това стана ясно при представянето на проекто-бюджета на община Приморско за 2020 г. на среща с жителите на града. За кметство Китен предвиденият бюджет ще е 1 190 000 лв., като в тази сума не са включени средствата по оперативните програми и издръжката на читалището и детската градина. Продължава и реализацията на важни обекти с европейски средства - работата по водния проект Китен-Приморско. Планирана е реконструкция на детска градина “Пролет“ на обща стойност над 169 хиляди лева. За изграждането на пътя Китен-Приморско се очаква финансиране в размер на 1 608 000 лв. Предвидено е продължението на улиците „Бриз“ в отсечката от ул. "Атлиман" и разширение за паркинг. Нови уреди ще бъдат закупени за Социалния патронаж, продължава и обновяването на зелените площи в града. Жителите на Китен поставиха въпроси за собствеността на пристанището, Kрепостната стена и Вилната зона, както и за състоянието на крайбрежната алея.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кметът на Бургас доволен от условията в новия офис на патронажната грижа

Кметът Димитър Николов посети днес новия офис на социалната услуга "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания", който се намира на улица "Странджа" 15-19. Управителят на Домашен социален патронаж Валентина Станкова запозна на място градоначалника с условията и предоставяните от мобилните екипи на центъра услуги. Социалната услуга..

публикувано на 28.05.20 в 15:55

Катастрофа затруднява движението на изхода на Айтос

Микробус е катастрофирал самостоятелно на изхода на Айтос, по пътя за Провадия, видя репортер на БНР - Бургас. На място има екипи на полицията, които регулират движението. В момента трафикът е затруднен и шофьорите е необходимо да бъдат с повишено внимание. По първоначална информация в автомобила са пътували мъж и жена, на 67..

публикувано на 28.05.20 в 15:41

Младежи вандалстваха в нова детска площадка в "Меден рудник"

Отново вандалска проява в Бургас, този път младежи разбиха съоръжения на новоизградената детска площадка в к-с "Меден рудник", между блокове №92 и №93. Инцидентът е станал в периода 22 - 24 май. От камерите за видеонаблюдение на Община Бургас се вижда как тийнейджърите чупят част от беседката и една от пейките. Кадрите ще бъдат предадени в..

публикувано на 28.05.20 в 14:45

Шофирайте внимателно при кръстовището за Българово, монтират електропровод

До 18 часа утре шофьорите да се движат с повишено внимание при кръстовището за с. Българово на път I-6 Бургас – Айтос, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Причината е монтаж на електропровод. В участък от 200 м. е ограничена скоростта до 60 км/ч, движението се регулира с пътни знаци.  Трафикът ще се спира за кратки интервали от няколко..

публикувано на 28.05.20 в 14:37

Спасители против идеята един човек да е на пост

Становище против намаляването на спасителите по един на пост са изпратили от БЧК. Промените в наредбата предвиждат и самите вишки да са разделечени не на 100, а на 150 метра. Минимум двама спасители на пост предвижда досегашната наредба и тя е доказала своята ефективност, посочва директорът на БЧК – Бургас Виолета Радева: „ Няма..

публикувано на 28.05.20 в 14:07

Има пари за ремонт на пътя Царево-Малко Търново, започват го от догодина

До края на годината се очаква да бъде сключен договор за изработване на проект за основен ремонт на 59 км от второкласния път ІІ-99 Царево – Малко Търново. Необходимите средства са осигурени. Същинските дейности по проектиране ще започнат през 2021 г, посочват от регионалното министерство.  Срокът за изработване на техническия проект за участъка е..

публикувано на 28.05.20 в 13:27

Напредва ремонтът на НХК

Кметът Димитър Николов инспектира ремонта на „Културния дом на Нефтохимика“. Той се надява за празника на Бургас Никулден зданието-емблема на града да бъде завършено. Вече са подменени електрическите инсталации, работи се както по вътрешното преустройство, така и по фасадата.Въртящата се сцена, която беше повредена от години, вече е с нов двигател...

публикувано на 28.05.20 в 13:18