Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приморско с кръгово до туристическия сезон


Ново кръгово кръстовище ще посреща туристите в Приморско през идващия летен сезон и ще облекчава трафика в курортния град. Това стана ясно на общественото обсъждане на проектобюджет 2020 на общината с жителите на града. Кметът Димитър Германов обяви:

„В момента вървят процедури, финансирането е по селските мерки, надявам се в началото на март да започнат строителни дейности и до активния сезон да имаме кръгово в началото на Приморско.“

За кръговото и ремонта на две улици в Приморско и село Веселие са предвидени 1 316 221 лева.

Близо 19 милиона лева е рамката на проектобюджета на община Приморско. За големите проекти ще се разчита на еврофинансиране. Пред финал е пречиствателната станция Приморско-Китен. Тя се реализира с над 10 млн. лв. и се очаква работите да приключат до два месеца, а след това - обектът да бъде пуснат в експлоатация. За тази година се предвижда доизграждането на водопроводната мрежа на селата Ясна Поляна и Ново Паничарево, ремонт на детските градини в Приморско и Китен. С 416 562 лева ще бъде финансирано изграждането на посетителски център в Ново Паничарево. Сред важните предстоящи проекти са ремонта на пътя Приморско-Китен  и укрепването на река Дяволска. 

Бюджет 2020 гарантира устойчиво развитие на Приморско, стана ясно от представения проект. Еврофинансиране и местни приходи са заложени за изпълнението на строителната програма. Големите ни инфраструктурни проекти са амбициозни. Когато залагаме обекти мислим за това колко голяма част от населението ще обслужват, а също и да бъдат в услуга на развитието на туризма, подчерта Германов.

Жителите на града поставиха основно инфраструктурни въпроси, свързани с облагородяването на новия квартал. Сред останалите обсъждани теми бе бъдещето на пристанище Приморско и състоянието на медицинския център. 

Повече чуйте в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Започва основен ремонт на стария път между Царево и Лозенец

Аварийно-възстановителните работи по стария път, свързващ град Царево и Лозенец стартират от днес, съобщават от пресцентъра на морската община.  Пътят  преминава край с.о Арапя и с.о Оазис. Ремонтът налага временна организация на движението, реверсивно движение в някои отсечки и поетапни затваряния на пътя за движение в участъка между..

публикувано на 10.09.24 в 09:23

Как се справят хората във Воден два месеца след огнения ад и малко преди изборите

През това лято боляровското село Воден доби печална известност. На 17 юли огнената стихия за минути помете къщи, стопанства и градини. Тежката участ на жителите предизвика вълна от съчувствие, а представителите на властта, депутати и политически лидери дойдоха лично да засвидетелстват своята съпричастност и да обещаят помощ. Два месеца по-късно, на..

публикувано на 10.09.24 в 09:12

Академия за млади предприемачи в земеделието ще се проведе в Бургас

Второто издание на Академията по предприемачество в земеделието ще се проведе от днес до 13 септември във филиала на СУ "Свети Климент Охридски", разположен в Международния конгресен център.  Сред целите са развитие на младежкото предприемачество и на новосъздадени или млади компании в сектор селско стопанство (храни, напитки, козметика,..

публикувано на 10.09.24 в 08:38

Без ток в няколко села в Бургаско

От 9 до 16:30 часа без електрозахранване ще бъдат селата Трояново и Винарско в община Камено. Без ток ще бъдат хората в несебърските села Паницово и Козница от 9 до 17 часа.  Електрозахранване няма да има от 9 до 16 часа в поморийските села Габерово и Дъбник. 

публикувано на 10.09.24 в 07:10

Затварят за месец част от бургаската улица „Любен Каравелов"

Ззатваря се за движение на превозни средства част от бургаската ул. „Любен Каравелов. Това се налага в ъв връзка с ремонтно-възстановителните дейности на битово-фекалната канализация От 10:00 часа на 10.09.2024 г. – вторник, до 10.11.2024 г. автомобилите няма да могат да преминават в участъкът от бул. „Мария Луиза“ до ул. „Дебелт“.  Там се..

обновено на 10.09.24 в 06:51

Удължават бедственото положение в 20 населени места в Стралджа

Заради безводието до 4 октомври е удължен срокът на бедственото положение в 20 от общо 22 населени места в община Стралджа. Извънредната ситуация продължава от средата на юли. За втори път от общинската администрация в Стралджа поискаха от областния управител Николай Костадинов да удължи срока на бедственото положение, тъй като проблемите -..

публикувано на 09.09.24 в 15:43

"Булевард Демокрация" на 9 септември:

Първи сутрешен хлад усетихме днес в Бургас, с температури на въздуха около 16-17 градуса, което ни напомня, че лятото няма е вечно при нас, за разлика от целогодишната гледка на необятното Черно море и крайбрежието. Горещо е в политически аспект – няколко ДПС-та, подобна, но не съвсем е ситуацията в БСП, след като изключените от партията..

публикувано на 09.09.24 в 14:49