Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Почина проф. Богдан Богданов

Снимка: БГНЕС

На 74 години почина проф. Богдан Богданов, дългогодишен преподавател и зам.-ректор на университет "Проф. д-р Асен Златаров". 

Кметът Димитър Николов изказва своите съболезнования за кончината на професора. "Тежко е за всички, когато загубим ценен специалист и стойностен човек като него. Десетилетия наред Богдан Богданов работи за развитието на българската наука, но и на образованието в Бургас, за да може и нашият град да се нарича академичен.", се казва в съболезнователния адрес.

Изпращането на покойника ще е в неделя от 11 часа в Траурния парк.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дърва за огрев ще получат общопрактикуващите лекари в Болярово

По осем кубика дърва за огрев ще бъдат осигурени на общопрактикуващите лекари и стоматолози в община Болярово от общинския горски фонд. По три кубика пък ще бъдат предоставени на единствения останал жив ветеран, военноинвалиди и техни близки. Решенията за това бяха взети на днешното заседание на общинският съвет в Болярово. На него  лесоинженерът..

публикувано на 27.05.20 в 15:52
Снимката е илюстративна.

Нови мерки за сметопочистването в Созопол заради натрупани загуби

Нови мерки за подобряване на сметопочистването предприе Община Созопол. Причина са загубите, които отчитат от тази дейност през последните години. От 20 години насам една и съща фирма осъществява сметопочистването в морската община. През 2018 г. обаче е сключен нов договор с нея, според който цената за извършената дейност се е повишила с..

публикувано на 27.05.20 в 15:08

"Булевард Демокрация" на 27 май

Няма да има облекчения за таксиметровия бранш, няма да падне  и цената на билета за градския транспорт в Бургас. Това решиха днес на сесия общинските съветници. Те обаче гласуваха икономически облекчения за търговци и наематели и одобриха 75 хиляди лева за реклама на града като туристическа дестинация Сагата със спорния парцел на улиците..

публикувано на 27.05.20 в 15:04

Воден режим в две руенски села

Кметът на община Руен Исмаил Осман въведе режим на водата в селата Скалак и Череша. От 8 часа на 14 май в двете населени места е въведен режим на водоснабдяването до възстановяване на нормалния дебит на захранващия водоизточник. Забранено е и използването на питейна вода за селскостопански цели.  Подобен режим е въведен в карнобатското село..

публикувано на 27.05.20 в 14:39

Граждани внесоха подписка в Общинския съвет срещу строителство във „Възраждане“

Подписка срещу продажбата и евентуалното з астрояване на парцел в бургаския комплекс "Възраждане" получиха общинските съветници преди началото на сесията на местния парламент днес. В нея са се подписали 90 души, всичките живущи в засегнатите два съседни блока. Кристина Костова обясни, че тя и съседите й не са съгласни с внесената докладна..

публикувано на 27.05.20 в 11:19

Продължават с пасарелка велоалеята за кв. "Крайморие"

Кметът на Бургас Димитър Николов поиска от Общинския съвет разрешение за изработване на подробен устройствен план - парцеларен план /ПУП - ПП/ за осигуряване на трасе на велосипедна алея от местност "Пода", преминаващо през различни имоти, за да стигне до "Крайморие". От местната администрация информират, че изграждането на пасарелка над хълмист участък..

публикувано на 27.05.20 в 11:08
Снимката е илюстративна.

Приеха нов правилник за финансово подпомагане на приемните семейства в Бургас

Нов правилник за финансово подпомагане на приемните семейства в Бургас гласуваха общинските съветници. Общо 54 са професионалните и доброволни приемни семейства. 14 от тях са в община Бургас, а 48 в областта. 50 деца са настанени към момента, уточни Мая Казанджиева от Община Бургас. Предвижда се да бъдат отпуснати за семействата 20 000 лв., които са..

публикувано на 27.05.20 в 09:40