Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Да стане ли "Брацигово" пешеходна зона и ще има ли достъп на коли до плажа?

Снимка: Google

В пешеходна зона да се превърне част от ул. „Брацигово“, предлагат общински съветници. Тя е една от основните отсечки в кв. „Сарафово“, която води към плажа. Там са разположени много заведения и магазини, а пред лятото движението на пешеходци по нея е засилено. Това е основно от ул. "Ангел Димитров" в посока ивицата.

Димитър Бакалов от Община Бургас поясни една от идеите:

"Имам предложение, с ваше съгласие... Първата част до ул. "Комсомолска", тя е двупосочна улица, да стане еднопосочна, с разширение на тротоарите. Всеки един си е направил някакво стъпало, няма никаква достъпна среда на туристите, които идват в квартала. Да стане една еднородна улица. Може би малко по-стеснена ще бъде от към автомобилното движение, една кола спокойно може да мине, за сметка на тротоарите, които да станат по-широки и обновяването им до сградите. 

В същата зона от "Комсомолска" към плажа, там по същия начин да се реновира. Но там няма как да не е двупосочна, заради организацията на движението."

Другата възможност е да стане пешеходна зона. В участъка от  ул. "Ангел Димитров" до зелената зона на крайбрежната алея. Предложението е внесено от общинските съветници от ГЕРБ Красимира Маркович, Евелина Михалева и Борис Ангелов. 

Не става ясно с тяхната докладна ще има ли в такъв случай достъп до автомобили до плажа.Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

С благотворителен концерт събират средства в подкрепа на Тео от Бургас

Чрез благотворителен концерт събират средства на 5 - годишния Тео от Бургас. Той има нужда от операция, за да проходи стабилно. Концертът ще е на 8 юни /четвъртък/ от 18 часа в Летния театър в Бургас. Теодор  страда от детска церебрална парализа . Досега той не е имал възможност за весело и безгрижно детство, но  това може да се промени ,..

публикувано на 04.06.23 в 17:00

Благотворителен концерт и пазар в село Роза ще подкрепи малката Ирен от Ямбол

Благотворителен концерт, в помощ на малката Ирен от Ямбол, събира над десет артисти в една обща програма, която ще съчетае народния фолклор с модерната музика. Част от събитието ще бъде и пазар, на който местни тунджански производители ще продават своята продукция, като част от тяхната печалба също ще бъде дарена в подкрепа на Ирен. Музикалното..

публикувано на 04.06.23 в 14:00
Габпиела Руменова

"Ние, потребителите": Увеличават се нелоялните търговски практики на търговските вериги

Стават повече търговските вериги, които прилагат некоректната практика да разпространяват рекламни брошури и в средата на периода на кампанията да информират клиентите си, че изобщо няма да доставят някои от стоките с намалени цени или ще ги продават по-скъпо от обявеното в бюлетина. Неспазените обещания към клиентите и посочените за това мотиви,..

публикувано на 04.06.23 в 11:00

Ремонтират основно три улици в Айтос

Ремонтират основно още три градски улици в Айтос, съобщиха от Общината. Финансирането е по два общински проекта на обща стойност над 500 хиляди лева. Предвижда се изграждането на нови улични и тротоарни настилки.   Първият - за изпълнение на проект „Реконструкция на ул. „Даме Груев“ и ул. „Зюмбюл“, гр. Айтос“ на обща стойност в размер на..

публикувано на 04.06.23 в 10:00

Откриха паметник и изложба на Йоргос Гунаропулос в Созопол

Един от акцентите в тазгодишното 12-то издание на франкофонския фестивал "Солей" е откриването на паметник на родения в град Созопол художник Йоргос Гунаропулос, това съобщиха от Общината. Открита бе и изложба на творби и лични вещи на световноизвестния творец, които са дарение на Художествената галерия от наследниците на художника - Мария и Деспина..

публикувано на 04.06.23 в 09:00

Бургас подаде 213 проекта за безплатно саниране, одобряват само 17%

Община Бургас подаде 213 проекта за саниране на жилищни блокове по процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап I“, финансирана със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост и е първенец в страната по подадени проектни предложения. Тяхната обща стойност е 456 208 420 лв . Общият размер на..

публикувано на 03.06.23 в 15:02

Започна 23-тия детски фолклорен фестивал "Върбова свирка свири" в Болярово

23 –то издание на Националния детски фолклорен събор „Върбова свирка свири” се провежда днес град Болярово. Над 600 деца от цялата страна участват в конкурсната програма. На сцената се представят индивидуални изпълнители, танцови състави и инструменталисти, в рамките на събора е и конкурсът „С песните на Елена Граматикова“. Председател на журито и тази..

публикувано на 03.06.23 в 14:08