Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Зов за помощ:

Организират благотворителен футболен турнир в подкрепа на малката Доби

Събитието ще се проведе на 9-и февруари от 09.00ч. до 18.00 ч. в Спортен център “Славейков”

| обновено на 06.02.20 в 09:50

Благотворителен футболен турнир в подкрепа на малката Доби ще се проведе на 09-и февруари (неделя) от 09.00ч. до 18.00 ч. в Спортен център “Славейков”. Турнирът ще се проведе във формат 5+1 с две полувремена по 13 мин. и 5 мин. почивка. Входът за всеки включил се, ще бъде 10 лв. Инициатор и организтор на събитието е "Организацията за закрила на българските граждани" (ОЗБГ)

В деня на събитието ще бъдат поставени дарителски кутии в помощ на детето. Желаещите да участват в благотворителния турнир трябва да заявят това не по-късно от 06.02 (четвъртък) на телефони 0878 882 686 и 0885 023 333.


Добромира е родена през ноември 2015-а година. Още с появата си на бял свят за нея започва борбата. Доби се ражда с инфекция на кръвта и висок билирубин (желязо) почти 200 пъти от нормалните стойности.

Въпреки усилията на медиците, състоянието на Доби води до тежки мозъчни увреждания. Сега тя е най-лъчезарното и усмихнато дете - на 4 годинки на външен вид и на 8 месеца според умствената и активност.

Доби не може да говори, да се храни сама, да се облича, да се обува, да контролира физиологичните си нужди, няма инстинкт който да я пази от наранявания което е опасно, не разбира околния свят. Невроните и синапсите не пренасят информация към определени зони във мозъка й, обяснява майка й Кремена.

До този момент семейството се е консултирано със специалисти по целия свят. Надежда дава само д-р Джихан Абазович от Нови Сад, Сърбия. Момиченцето има назначена дата за  трансплантация на стволови клетки. Стойността на интервенцията е 88 000 лева. Тази сума обаче е непосилна за семейството на Доби. Затова те се обръщат с молба към всеки, който има възможността и желанието да помогне.

Можете да подадете ръка на Добромира чрез платформата HelpKarma, или с паричен превод по сметка: IBAN-BG83UBBS80021089639340, титуляр: Добромира Тодорова Недкова.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фермерски пазар ще се проведе в Бургас

Традиционният фермерски пазар ще се проведе днес на Славейковото пазарче в Бургас. Той е с работно време от 11:00 до 16:00 часа, а производители ще предложат своята биопродукция. Ще участват и творци на ръчно направени сувенири. Очакват се домашна юфка и билки от Айтоския Балкан, сиропи и тинктури от старопланински билки, бадеми от Айтос,..

обновено на 23.02.20 в 10:14

Последна възможност за закупуване на седмична електронна винетка за МПС над 3,5 тона

Днес е последната възможност за покупка на седмична електронна винетка за камионите и автобусите над 3,5 тона. От 24 февруари 2020 г. продажбата им за тежкотоварни превозни средства ще бъде преустановена, информират от АПИ. Промяната е свързана с въвеждането от 1 март 2020 г. на тол таксуване за тежкотоварните превозни средства над 3,5 тона...

публикувано на 23.02.20 в 08:54

Опера на открито или пеещи люлки - какво ще има на площад "Св. Св. Кирил и Методий" в Бургас?

Визията на площад "Св. Св. Кирил и Методий" в Бургас предстои да бъде променена. За обновяването на пространството от общината събират предложения от бургазлии. Началото постави първата от поредицата срещи с граждани и представители на институции. Целта е да се активизира творческата енергия на града, посочи зам. кметът Диана Саватева...

обновено на 22.02.20 в 16:56

Два нови пункта на Детска млечна кухня в "Меден рудник" и "Славейков"

Община Бургас открива още два нови пункта на Детска млечна кухня, съобщава кметът Димитър Николов във фейсбук страницата си.  Първият е в сградата на детска градина „Славейче“ в ж.к. „Меден рудник“. Той допълва, че това е четвъртият пункт в комплекса. Вторият е в комплекс “Славейков”, в сградата на детска градина “Моряче”.  С двата нови пункта общият..

публикувано на 21.02.20 в 13:59

Започва подмяната на старите тръби под улица "Цариградска" от понеделник

От понеделник, 24 февруари, в продължение на три месеца ВиК ще работи по подмяната на старите тръби под ул. "Цариградска" в к-с "Възраждане", съобщиха от Община Бургас. За целта ще се наложи промяна в организацията на движение. Като първи етап, до 16 март 2020 г. Цариградска" ще бъде затворена за автомобили в участъка от "Цар Калоян" до "Дебелт". След..

публикувано на 21.02.20 в 12:36

В събота отбелязваме Голяма задушница, вижте каква ще е организацията на движението

В събота отбелязваме Голяма задушница. Тя е първата от трите през годината и се пада ден преди Месни заговезни. По традиция на този ден близките на починалите посещават гробовете им, преливат ги с вино, прекадяват ги с тамян, раздава се на присъстващите храна и жито за "Бог да прости душите на покойниците". Очаква се много бургазлии да..

публикувано на 21.02.20 в 11:53

Няма опасност от фалит на ВиК Сливен

Няма опасност от фалит на ВиК Сливен, защото основния кредитор е държавата, чрез НАП и Басейнова дирекция. Това коментира кметът на Сливен Стефан Радев по повод изказването на министъра на околната среда и водите Емил Димитров, че заради лошото управление дружеството е пред финансов колапс.  Според кмета Радев лошото финансово състояние на ВиК..

публикувано на 21.02.20 в 11:10