Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Окръжната прокуратура ще даде повече подробности за италианските контейнери с отпадъци на пристанището

Бургаската окръжна прокуратура се очаква да даде повече информация днес за 20-те контейнера с италиански отпадъци, които са пристигнали преди 4 месеца в Порт – Бургас.  По документи, товарът е изпратен от италианското дружество  „Дентиче панталеоне".. 

Деклариран е като пластмасови отпадъци и каучук, но има несъответствие в съдържанието. 

Получателят на товара е софийското търговско дружество „Блацион“ ООД.  

В резултат на извършени понастоящем действия по разследването е установено несъответствие на декларирания, с част от фактически наличния отпадък.


ВИЖТЕ ОЩЕ

7 лодки иззеха инспектори на ИАРА в езерото Вая

7  лодки и хрилни мрежи с обща дължина 3200 м откриха инспектори на ИАРА  в района на квартал Горно Eзерово.  Те са извършили  планирана проверка по бреговете и във водите на езеро Вая.  ИАРА напомня, че  се забранява риболовът с мрежени риболовни уреди с изключение на риболова, извършван  във водите на Черно море и река Дунав.  Забранява се..

публикувано на 17.02.20 в 11:00

Обжалват доживотната присъда на убиеца от Сотиря

Доживотната присъда без право на замяна, която Сливенския окръжен съд постанови на Мартин Трифонов от сливенското село Сотиря за убийството 7-годишната Кристин е обжалвана пред  Бургаския апелативен съд. Това потвърди служебният му защитник адвокат Дойчин Дойчев и коментира за БНР, че това е станало „по искане на клиента.“ Обжалването стана повод..

публикувано на 17.02.20 в 10:49

Намериха фалшив алкохол в склад на магазин в Гюльовца

При проверка в магазин за пакетирани стоки в с. Гюльовца, общ. Несебър, стопанисван от 80-годишен мъж от селото, в складовото помещение са намерении и иззети 16 пластмасови туби с различна вместимост, пълни с течности с мирис на етилов алкохол. Установеният общо 200 литра алкохол е иззет. Работата по случая продължава.

публикувано на 17.02.20 в 09:35
Мартин Трифонов

Гражданско недоволство в Сливен срещу обжалването на присъдата на Мартин Трифонов

Роднините на жестоко убитата 7-годишна Кристин от село Сотиря организират гражданско бдение днес от 17:00 часа на кръстовището  „Розова градина.“. Недоволсството е срещу обжалването на доживотната присъда от защитата на убиеца Мартин Трифонов.  Това стана ясно, след като то бе потвърдено  в последния ден от законовия срок пред Бургаския апелативен..

публикувано на 17.02.20 в 09:31

Откраднаха оборота на хранителен магазин в село Вресово

Четирима младежи на възраст между 15 и 19 години са задържани  за кражба на 700 лева от магазин за хранителни стоки в руенското село Вресово. Кражбата е извършена в периода 30 януари, и 13 февруари,  съобщи полицията.  Задържаните са направили пълни самопризнания и са възстановили част от откраднатите пари. 

публикувано на 17.02.20 в 09:27

Снощи е горяла стопанска постойка в село Горово

Снощи е горяла стопанска постройка в сунгурларското село Горово, собственост на 63 годишен мъж. Напълно изгоряла е покривната конструкция на постройката, в която са съхранявали около 200 бали люцерна и стар дървен материал., съобщи полицията. При извършения първоначален оглед следи от умишлен палеж не са установени. Причините за пожара, както и..

публикувано на 17.02.20 в 09:05

Електронните услуги на НАП няма да бъдат достъпни от днес за тези, които ползват Windows XP и по-стари браузери

От днес - 17 февруари всички електронни услуги на Националната агенция за приходите няма да бъдат достъпни за потребители с операционна система Windows XP и стари версии на браузери, припомнят от приходното ведомство. Потребителите на Windows 7, чиято поддръжка вече спря от производителя, би трябвало да имат достъп, но от приходната агенция не..

обновено на 17.02.20 в 07:45