Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Затварят "Гурко" от петък до неделя

Продължават ремонтните дейности на ВиК мрежата по ул. "Генерал Гурко". Там се изграждат домови отклонения от ул. "Трайко Китанчев" до ул. "Цар Симеон I".

Затова и в този участък ще бъде забранено движението на превозни средства в периода от 09.00 ч. на 24.01.2020 г. /петък/ до 19.00 ч. на 26.01.2020 г. /неделя/.

Движението на МПС ще се извършва съгласно създадената временна организация. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пенсионерски клубове от Сливен отбелязаха Деня на възрастните хора

Пенсионерски клубове от Сливен честваха Деня на възрастните хора, който се отбелязва по традиция на 1 октомври. Сред официалните гости на събитието, което се състоя на  крепост „Туида“, беше зам.-кметът Пепа Чиликова, която връчи поздравителен адрес от името на кмета Стефан Радев. В него той отправя пожелания към хората от третата възраст за крепко..

публикувано на 01.10.20 в 16:09

По пътя на легендите в Странджа

Странджа влезе в проект, реализиран по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ България -Турция . Партньори по проекта са Центъра за еврейско -българско сътрудничество „Алеф“ и Одринската изследователска организация за трансгранични култури, каза за БНР Бургас ръководителят от българска страна Евгения Джорджева: "В този проект, който..

публикувано на 01.10.20 в 12:37

В Созопол честват 50 години от създаването на 10-та Бригада леки сили

В Созопол днес ще бъде отбелязана 50-тата годишнина от създаването на 10-та Бригада леки сили на Военноморските сили.   В 14:30 часа ще започне военен ритуал по поднасяне на венци и цветя на Паметната арка на загиналите във войните в градската градина .  Планирана е и среща на поколенията и ветерани, служили в състава на бригадата.   А от 16..

публикувано на 01.10.20 в 11:51

12 лева дневно е вече обезщетението при безработица

В сила от днес е новият минимален размер на обезщетението за безработица от 12 лева на ден вместо досегашните 9. Увеличението е с 33 на сто и от него ще се възползват повече от 30 000 души на месец до края на годината. Увеличава се и срокът за получаване на минималното обезщетение за безработица от 4 на 7 месеца за хората, които са придобили това..

публикувано на 01.10.20 в 11:39
Снимката е илюстративна

В 11 часа тестват сирените в Бургас

Профилактика на системата за ранно оповестяване при бедствия и аварии ще бъде извършена днес в Бургас.  Тя ще бъде тествана от 11 часа.  Проверка на системата се прави на 1 април, а следващата е на 1 октомври, съобщават от общината.

публикувано на 01.10.20 в 09:27
Снимката е илюстративна

Спират водата в Несебър заради авария

От 9 до 13 часа днес ще бъде спряно водоподаването в  Несебър - стара и нова част. Причината е отстраняване на авария на водопроводно отклонение,  съобщават от ВиК. Спиране на водата ще има в центъра на Бургас, и в отделни блокове в комплексите "Изгрев" и "Зорница". От 8:30 ч. до 13:30 ч. ще бъде спряно водоподаването на: -..

публикувано на 01.10.20 в 08:10

Лесовъди обсъдиха разпространението на дъбовата коритуха в Странджа

Разпространението на дъбова коритуха в Странджа дискутираха български и турски лесовъди по време на теренен обход на територията на Регионалната дирекция по горите – Бургас. „Насекомото се храни, смучейки сокове от листата на широколистните дървета, като причинява обезцветяване на горната повърхност на листата. Това причинява намаляване на..

публикувано на 30.09.20 в 17:42