Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Общината търси финансиране за улично осветление на част от ул. "Пробуда"

Да се проектира и изгради улично осветление на бургаската ул. „Пробуда“ в участъка между бул. „Стефан Стамболов“ и ул. „Александровска“. Идеята е на  съветниците  Живко Господинов и Чанко Мирчев. Има изготвен проект и избран изпълнител, но трябва да осигурим финансиране, обясни зам.-кметът Чанка Коралска. 
В момента нямаме средства за реализирането на този проект. Бихме могли, аз се ангажирам с това, да въведем  някакви временни мерки, които да се вземат, за да може този участък от улицата  да бъде осветен. 
Коралска допълни, че се очаква през тази година от резервните средства на ОП „Региони в растеж“ да бъде осигурено финансирането на този проект.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Приморско търси 2 млн. лв. за брегоукрепването на река Дяволска

Община Приморско има проект за брегоукрепване на река Дяволска. За реализирането му са необходими 2 милиона лева. Проектът е внесен в Министерството на околната среда и водите по програма, която не се е осъществила. Затова сега се търсят нови варианти, подчерта кметът на Приморско Димитър Германов: "Брегоукрепването ни дава възможност за развитието на..

публикувано на 18.02.20 в 09:36

Затварят ул."Славянска" днес и утре

Движението по ул. "Славянска" ще бъде ограничено на 18 и 19 февруари и ще се осъществява само откъм ул. "Д-р Нидер". Причина за временната организация е извършването на ВиК дейности на кръстовището с ул. "Булаир" . Призовават се водачите на превозни средства да спазват въведените ограничения или да използват обходни маршрути.

публикувано на 18.02.20 в 08:50
архив

Търсят се собствениците на изоставени мидени ферми край Приморско

Басейнова дирекция Черноморски район (БДЧР), заедно с инспектори на  ИАРА са проверили две мидени полета в акваторията на Черно море, южно от Маслен нос в близост до Приморско.  При огледа в морето е констатирано, че конструкциите и на двете съоръжения са накъсани с потънали въжета и множество разпилени буйове в морето и на сушата. Двете мидени полета са..

публикувано на 18.02.20 в 08:28

Видимостта по пътищата в областта е от 50 до 100 метра

Пътните настилки са преобладаващо мокри на местата където има мъгла, казаха за БНР Бургас от Областното пътно управление.  До 50 метра е видимостта на АМ"Тракия" в района на Бургаска област, също в района на "Пода",  по пътя Равда-Поморие, Приморски проход и село Деветак и Средец. До 100 метра е  в района село Кръстина.  Намалената видимост е причината..

публикувано на 18.02.20 в 07:45

Сливен на протест срещу обжалването на присъдата за убийството на Кристин от Сотиря

Около 30 души се събраха тази вечер в центъра на Сливен в подкрепа на семейството на убитата 7-годишна Кристин от село Сотиря. Те настояваха да няма промяна в доживотната присъда на убиецът на детето Мартин Трифонов. Повод за това стана обжалването пред Бургаския апелативен съд от служебния му защитник . Събралите се граждани затрудниха за..

публикувано на 17.02.20 в 18:19
снимката е илюстративна

Взрив на газова бутилка в Поморие, жена оцеля по чудо

Газова бутилка гръмна в дома на 82-годишна поморийка. Инцидентът е  станал в 16 часа в ъглова къща на улиците „Манастирска“ и „Панайот Волов“, уточниха от полицията.  Жената се е отървала като по чудо без наранявания, но домът е сериозно пострадал.  Възрастната поморийка се е отплявала на дърва. Според основната версия газовата бутилка е била в..

публикувано на 17.02.20 в 17:57

На 19 февруари отдаваме почит на Апостола

Община Бургас ще отдаде почит към паметта и делото на българския революционер и патриот Васил Левски. Всички жители и гости на града са поканени на тържествен ритуал (заупокойна молитва и поднасяне на венци и цветя). Той ще се проведе на 19 февруари, сряда, от 11:30 часа пред паметника му в Морската градина.  Ученици на различни възрасти от ОУ..

публикувано на 17.02.20 в 16:42