Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Сарафово няма да има ларго засега

Улица „Брацигово“ в бургаския квартал „Сарафово“ няма да бъде изцяло пешеходна зона. Причината е, че в района има гаражи и трябва да се осигури достъпът до тях. Общински съветници внесоха докладна записка с искане улицата да се превърне изцяло в пешеходна зона. Мотивът им е, че  "Брацигово" е една от основните отсечки, която води към плажа и през летния сезон движението на пешеходци по нея е засилено. Това обаче е и основният път за достъп до ивицата с автомобили и ако улицата се затвори, ще се натоварят останалите пресечки, посочи заместник-кметът Чанка Коралска:

"Няма да е изцяло пешеходна, както например "Богориди", а ще бъде с ограничен достъп. Има начини това да се направи, така че да се обслужват имотите и гаражите на живущите."

Коралска добави, че през зимата режимът може да бъде по-либерален, а през курортния сезон по-строг. 

От общината уточниха, че няма достатъчно средства да бъдат ремонтирани и двете основни улици в квартала - "Ангел Димитров" и "Брацигово", каквото бе искането на хората по време на общественото обсъждане на проекто-бюджета за 2020 г. Пари има за кърпежи на съществуващи тротоари, но за продължаване изграждането на тротоарите с възможност за паркиране, както вече е направено по "Ангел Димитров", и за двете улици няма да стигнат средствата, признават от администрацията.    

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Главен библиотекар Мариета Главчовска

Библиотека в Сливен помага на желаещите да се преброят онлайн

Библиотеката при читалище „Зора 1860“ Сливен обяви кампания за подпомагане на хората, които искат да се преброят електронно в Националното преброяване, но нямат възможност да го направят в дома си. Библиотечните работници ще помогнат на всеки един, които реши да се преброи електронно в законовия срок, обяви главният библиотекар Мариета Главчовска...

публикувано на 23.09.21 в 16:16

"Булевард Демокрация" на 23-ти септември

Предвид днешната среща на служебния премиер с туристическия бранш, нашата тема също е туристическа. От бранша ще направят анализ на сезона. Ще чуем и ресорния министър в отговор на поставени от нас въпроси. След протеста на айтозлии за околовръстен път за извеждане на тежкотоварния трафик от града, дали това е възможно - очакваме отговорите на ДАИ и АПИ..

публикувано на 23.09.21 в 14:47

Бургас се включи към Споразумението за зелени градове

Бургас се присъедини към семейството на зелените градове. Споразумението беше подписано на специална церемония в Брюксел от зам.-кмета по стратегическо развитие и екология, дигитализация и адаптация към промените на климата Весна Балтина. Така Бургас стана първият български град, който се присъедини към други 72 европейски града, за които опазването на..

публикувано на 23.09.21 в 14:34

Профилактика и подмяна на предавател на честота 92.5 MHz

На 23 септември от 14.00 до 17.00 часа поради профилактика и подмяна на предавател, на честота 92.5 са възможни прекъсвания на програмата на БНР Бургас за района на град Бургас.  Може да слушате програмата на БНР Бургас на алтернативната честота 91.9 , както и онлайн .

обновено на 23.09.21 в 14:07

АПИ: Камионите ще преминават не през Айтоския, а през Ришкия проход

Два мобилни кантара измерващи теглото на товарните автомобили са поставени по пътя Айтос- Провадия. Това са част от набелязаните спешни мерки за обезопасяването на пътя, след тежката катастрофа на входа на Айтос. При нея загинаха баща и двете му деца.  Мобилните кантари се намират край селата Подвис и Руен.  Какви са първите предприети..

публикувано на 23.09.21 в 13:38

Приключи техническата рекултивация на депото край Братово

Приключи процесът по техническата рекултивация на старото депо за неопасни отпадъци край Братово. Специализирана комисия е приела мерките по неговото закриване. Депото е с площ от 117 дка. При изпълнението на дейностите е извършено почистване на площи от замърсени почви, предепониране на отпадъците, оформяне тялото на отпадъците и рекултивация на..

публикувано на 23.09.21 в 13:09

Приключи благоустрояването при бл. 128-129 в „Братя Миладинови“

Със засаждане на двайсетина млади дървета приключи благоустрояването при бл. 128-129 в „Братя Миладинови“, информират от Община Бургас. То се осъществи по новата общинска програма "Моят град, моят квартал, моята улица". Жителите на двата блока са поискали повече паркоместа, обновени тротоари, ново осветление и повече зеленина. Програма за..

публикувано на 23.09.21 в 10:49