Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ямбол с проект за компостираща инсталация

Снимка: kmeta.bg

Инсталация компостиране  на биоразградими отпадъци ще бъде изградена в близост до площадката на Регионалното депо край Ямбол. Съоръжението ще струва над 3,7 милиона лева, като по-голямата част от средствата са осигурени  по  Оперативна програма „Околна среда “. 

Собственият финансов принос на община Ямбол е 1 милион и 200 хиляди  лева.

Очаква се изграждането на съоръжението край село Хаджидимитрово да доведе до намаляване на количеството на депонираните  битови отпадъци на регионалното депо, което обслужва общините Ямбол, Сливен, Тунджа, Стралджа и Нова Загора.

В Ямбол ще се поставят контейнери за разделно събиране на зелени и биоразградими отпадъци. По проекта е предвидено компостиращата инсталация да се изгради в рамките на 19 месеца. Подробности по проекта ще бъде представени на 29 януари от 11 часа в залата на хотел  "Диана палас". 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" - на 26 февруари

Коронавирусът и особено истерията покрай него вече добива страшни размери. Управляващите втори ден не могат да ни обяснят ще се дават ли болнични за карантина. Което, от една страна е позитивно, ако се прилага като превантивна мярка. От друга… говорим за народ, чиято най-честа болест се проявява при сливането на почивните дни. Та колко ли..

публикувано на 26.02.20 в 15:00
Снимката е с илюстративна цел

„М-Бус” вдига билета за Камено, Несебър, Карнобат и Айтос

С нови цени вече са билетите на транспортната фирма „М-Бус” по линиите до Малко Търново и част от населените места в общините Поморие, Созопол, Приморско и Царево. От 1-ви март 2020 г. промяна в цените ще има и по направленията до Камено, общините Несебър, Карнобат и Айтос. Увеличението варира  между  10% - 15% в зависимост от натовареността..

публикувано на 26.02.20 в 14:57

Драгнев: Ако осмицата минава през „Ботев“-а, ще връщаме пари на Брюксел

Преминаването на автобуса за „Горно езерово“ през „Христо Ботев“ може да предизвика санкции за Община Бургас и ще замърси допълнително въздуха. Това становище бе изказано от управителя на „Бургасбус“ и от териториалния директор по време на събрание с местните жители. Маршрутът през „Мария Луиза“ не е удобен, изпускат се връзки, курсове..

публикувано на 26.02.20 в 12:08

На 4 март стартира програмата „Моят град, моят квартал, моята улица“

На 4 март стартира приемът на заявления по новата ни програма за благоустрояване на вътрешноквартални пространства "Моят град, моят квартал, моята улица". Тя ще толерира активните и задружни бургазлии. Където съседите са най-единни, промяната ще дойде по-бързо", съобщи кметът Димитър Николов. Подробна информация за нея и образец на Заявление можете да..

публикувано на 26.02.20 в 10:49
Снимката е илюстративна.

Благотворителен базар с кукерски маски в Бургас

Кукерски маски и кукли-кукери, изработени от деца от цялата страна ще бъдат част от благотворителен базар за закупуване на инфузионни помпи за отделението по Неонатология в УМБАЛ-Бургас. Желаещите да подкрепят каузата могат да го направят днес от 11:00 ч в сградата на Областна администрация Бургас. Изделията на благородната инициатива са..

публикувано на 26.02.20 в 08:44
Снимка: Архив

Продължава ремонтът на "Булаир", затварят кръстовището на "Средна гора" и "Оборище"

Продължават ремонтните дейности по ВиК мрежата по ул. "Булаир", съобщиха от Община Бургас. Временната организация се премества в източната страна на пътното платно от 10:00 ч. днес и ще е в сила две седмици. Затваря се участъкът от ул. "Славянска" до ул. "Цар Симеон I". Движението в затворения участък ще се осъществява както досега двупосочно в платното..

публикувано на 26.02.20 в 07:54

„Горно Езерово“: Кметът ни обеща нов маршрут за автобуса, но това не се случи

Промяна в маршрута на автобуса за „Горно Езерово“ са поискали местни жители. Те твърдят, че това им е обещано от кмета Димитър Николов, но така и не е въведено. От „Бургасбус“ са категорични, че не може да се случи. След въвеждането на новата схема, автобусът вече не е удобен, казват жители от „Горно Езерово“, които от няколко години..

публикувано на 26.02.20 в 07:30