Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Бойчев: Затварянето на заведения също ще се обсъжда в работната група

Промените в Наредба Н-18 и принудителното затваряне на заведения от страна на данъчните ще се обсъждат от работна група. Това коментира пред БНР-Бургас народният представител от ГЕРБ Димитър Бойчев. Съдействахме за среща на бранша с финансовия министър, след като бяхме потърсени от страна на бизнеса, добави той:

“Според мен, това, що касае Наредба Н-18, има някои резонни притеснения, които са от страна на бранша. Имаше чуваемост от страна на министерството, което отложи с още шест месеца влизането на наредбата. Но, според мен, по-важното е, че ще се направи работна група между заинтересованите страни, които да изчистят тези притеснения, които ги има. Другият казус, който е за затварянето на заведенията за 14 дни при всяко нарушение, също ще се разгледа в тази работна група“

Относно намаляването на ДДС, Бойчев припомни, че в туризма той е по-нисък, но темата е сериозна и трябва да е предмет на сериозен дебат.
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

150 млн. лв. са загубите за превозвачите в туризма до момента

150 млн. лв. са необходими на фирмите за туристически превоз, за да възстановят загубите от спирането на работа по време на извънредното положение. Тази инвестиция ще бъде възстановена на държавата за по-малко от година. Без спешна финансова подкрепа, която закъснява с над 2 месеца, случайният превоз няма да може да възобнови дейността си и ще..

публикувано на 26.05.20 в 12:02

17 плажа по българското Черноморие с безплатни чадъри и шезлонги

17 плажни ивици по българското Черноморие ще бъдат с безплатни чадъри и шезлонги, като повечето от тях са по Южното Черноморие. Това каза в курортния комплекс „Слънчев бряг“ министърът на туризма Николина Ангелкова. Минимум с 50% по-ниски ще са цените на чадърите и шезлонгите  на всички плажни ивици този сезон, а пътуванията с цел туризъм се очаква..

публикувано на 25.05.20 в 17:50

Пада карантината при международните превози

От днес отпада карантината за международните превози и автобусните превозвачи. Така няма да се налага всеки от тях, който преминава през страната, да е във временна изолация. Досега, заради епидемията, международните шофьори, които се завръщаха у нас, трябваше да остават 14 дни под карантина, преди да поемат на следващ курс.

публикувано на 25.05.20 в 09:39

Концесионерите казват с колко ще намалят цените по плажовете

Днес изтича срокът, в който концесионерите и наемателите на плажове трябва да уведомят министъра на туризма за цените на плажните принадлежности за предстоящия летен сезон. Според текстове от Закона за здравето, бизнесмените трябва да предоставят на посетителите чадъри и шезлонги, намалени с не по-малко от 50% от цените за сезон 2019 г. или от..

публикувано на 25.05.20 в 09:14
Диана Саватева

Безплатна реклама в новините и Фейсбук-кампания ще популяризират Бургас

Безплатна реклама чрез телевизионни новини и Фейсбук - реклама са сред действията, които администрацията предприема, за да популяризира общината за летен туризъм. Това поясни ресорният заместник - кмет Диана Саватева. В първия курс на кораба до остров „Света Анастасия“ си осигурихме именно такова медийно отразяване, посочи тя: „ Тогава,..

публикувано на 25.05.20 в 08:49

Предлагат биопродукция на фермерски пазар в Бургас

Традиционният фермерски пазар ще се проведе днес на Славейковото пазарче в Бургас. Той е с работно време от 11:00 до 16:00 часа, а производители ще предложат своята биопродукция. Очакват се домашна юфка и билки от Айтоския Балкан, сиропи и тинктури от старопланински билки, разнообразни млечни продукти и богат асортимент на месни..

публикувано на 24.05.20 в 10:30

53-ма автори участваха в конкурса за туристически бранд на Бургас

53-ма автори от страната и чужбина се включиха с повече от 70 предложения в конкурса за графична концепция на туристически бранд "Бургас".С пециализирано жури, в състава на което влизат представители както на артистичните среди, така и на туристическия бранш, проведе първото си заседание и разгледа предложенията. В повечето графични проекти авторите..

публикувано на 22.05.20 в 17:23