Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 29 януари

Снимка: Манол Тодоров/Фейсбук

Някои наричат срядата малкия петък. И абсолютно погрешно. Едва сряда сме, а втори протест се изсипа на жълтите павета. Ресторантьори, хотелиери и търговци се обявиха за по-ниско ДДС на храните и възможност да развиват бизнеса си у нас, а не да изчезнат и да чакат премия от 1 200 лв., че да се върнат. Едва сряда е, а прокуратурата обяви, че вече няма да си говори с президенството, само ще се слушат. Извинете – ще си пишат. Едва сряда е, държавата загуби Васил Божков и каза, че не може да го намери, защото се е скрил. Едва сряда е, а Васил Божков казал пред журналисти, че никой не го е търсил. Дори на Петко Сертов жена му. Едва сряда е, а Баневи ще останат без имоти по морето. Както стотици хиляди българи. Едва сряда е, а правителството оцеля при нов вот за недоверие. Едва сряда е, а на българина му взеха билетчетата и няма да има какво да търка. А едно време каква сряда имаше…

В сряда дойде и времето за „Булевард Демокрация“. До 18 – с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  Няколко хиляди ресторантьори и търговци – на протест в София. С последните новини оттам – Здравко Василев от Приморско. Какви договорки бяха постигнати – бургаският депутат от ГЕРБ Димитър Бойчев. Десетина души излязоха на протест и в морския град. Всичко – в темата на деня

-  БНР - Бургас получи благодарствена грамота от Регионалния исторически музей за кампанията „Спаси икона“. Чрез нея, обществената медия провокира събирането на сума, която ще стигне за реставрирането на няколко икони от фонда на музея. 

-  Ще ви срещнем и с едно младо бургаско семейство - младоженците Радина и Явор Вълканови  отказаха цветя на сватбата си, за да помогнат за лечението на децата в УМБАЛ Бургас.

-  В коментарната ни рубрика – за СРС-ата и пиар-акциите на силовите структури

-  И днес – време за култура, за спорт, за вълненията на хората от социалните мрежи и за новините през отминалите години

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите и във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Запазва се нивото на водата в яз. Камчия. Покачва се това на яз. „Ясна поляна“

Запазва се нивото на водата в яз. Камчия, сочат данните на екоминистерството. И за този месец, за област Бургас, се отпускат 4 милиона кубически метра за питейно - битови нужди.  Около 75 млн. кубика е полезният обем на язовира в края на март, сочат данните на МОСВ. Наличният във водоема е малко над 152 милиона. И за този месец, за Бургас се отпускат 4..

публикувано на 04.04.20 в 16:14

Завършен е първият етап от газифицирането на ямболското село Кабиле

Изцяло завършен е първият етап от газифицирането на ямболското село Кабиле. Изграждането на мрежата се осъществява по подземен способ, с минимално разкопаване на улиците. В селото газифицирани са всички обществени сгради, а над 180 от домакинствавата в Кабиле са пожелали да бъдат включени в газорапределителната мрежа. "Няма нищо по- добро..

публикувано на 04.04.20 в 14:10

Расте броят на желаещите да променят адресната си регистрация в община Тунджа

Продължава да расте броят на желаещите  да променят адресната си регистрация отчитат в 44-те села на община Тунджа. Вече са приети над 1700 заявления. След въвеждането на пропусквателния режим и ограничаването на пътуванията, селата в 15 километровата зона около Ямбол, са нараснали с десетки жители, съобщи секретарят на община Тунджа Андон..

публикувано на 04.04.20 в 13:28

Община Болярово съдейства на „Български пощи“ при изплащането на пенсиите

Община Болярово ще окаже пълно съдействие на „Български пощи“ за спазването на мерките за биосигурност в дните на изплащането на пенсиите. Само в града и селата Стефан Караджово, Голямо Крушево, Попово, Мамарчево, Воден и Шарково има пощенски клонове, но, както и досега, кметските наместници и на останалите 13 села в общината са създали организация..

публикувано на 04.04.20 в 10:49

Обществена поръчка за закриване и рекултивация на депото за твърди битови отпадъци на община Руен

Обществена поръчка е обявена за закриване и рекултивация на депото за твърди битови отпадъци на община Руен. Проектът е финансиран по Оперативната програма „Околна среда 2014-2020“.   След направените предпроектни проучвания, се предвижда изпълнителят да почисти замърсените терени, както и отпадъците от бившото корито на река Хаджийска, заедно със..

публикувано на 04.04.20 в 09:44

Продължават ремонтните дейности по "Булаир" и "Цариградска". Ще има промени в движението

Община Бургас съобщава, че продължават ремонтните дейности по "Булаир", като работници и машини се местят в друг участък. От 06.04.2020 г. до 16.04.2020 г. ще бъде затворено западното платно на улицата. Движението на автомобили ще се осъществява двупосочно в източното платно. За обслужване на пътниците автобусите ще спират в активната лента за движение,..

обновено на 03.04.20 в 16:57

Смарт Бургас ориентира за най-търсените локации – болници, аптеки, хранителни магазини и др.

В Смарт Бургас, както и с линк в сайта на Общината вече можете да използвате интерактивна геопозиционирана карта, която да ви насочи към най-търсените обекти по време на извънредното положение. Това са болници, аптеки, хранителни магазини, институционални сгради, контролно-пропускателни пунктове и др. Изброените обекти са отбелязани със сини иконки...

публикувано на 03.04.20 в 16:22