Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доживотен затвор без право на замяна за убиеца от Сотиря

2
Снимка: Стоян Радев



Доживотен затвор без право на замяна, постанови Окръжен съд Сливен срещу убиеца на 7-годишната Кристин от сливенското село Сотиря Мартин Трифонов. Според събраните доказателства, ДНК експертиза и лични самопризнания, той е извършил престъплението по особено жесток и мъчителен за жертвата си начин. Той бе осъден и по трите обвинения – за убийство, изнасилване и блудство, но съда постанови най-тежкото от тях. 

Прокуратурата и адвокатът на пострадалото семейство, поискаха от съда доживотен затвор без право на замяна. Те изтъкват, че Трифонов веднъж лежал в затвор и не се е поправил. Обвиняемият, чрез адвокатът си, поиска по-лека присъда. Бабата на Кристин Милка Георгиева коментира присъдата:

"Наистина постигнахме нещо – първа крачка в промяната на НПК. Ако все пак обжалват и делото тръгне в друга посока, пак ще бъдем пред София, както бяхме предния път."

Адвокатът на Георгиева Сиво Сивов заяви, че тази присъда трябва да подейства като превенция срещу бъдещи тежки престъпления:

"Вече тези, които са решили да правят подобно нещо няма да се разминат като този от Русе, този от Горна Оряховица, които получиха по 30 години."

Трифонов бе осъден да заплати неимуществени вреди на близките на убитото дете в размер на 600 хиляди лева. Постановената присъда може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Бургаския апелативен съд.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Около 56 000 декара площ гори в община Болярово

Към момента общата територия е около 53 хил. декара сухи треви и храсти, 2 500 декара широколистен масив и около 500 декара смесен масив. Това каза  зам.-директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР старши комисар Любомир Баров. Той, заедно с колегите си, са работили цяла вечер, за да се справят с огъня, който бушува..

публикувано на 20.07.24 в 08:30

Пети ден продължава борбата с пожарите в Болярово

Пети ден продължава борбата с овладяването на пожарите в крайграничната община Болярово. В сила остава въведеното от кмета Христо Христов частично бедствено положение в седем села. Днес в района на пожара се очаква да пристигне президентът Румен Радев.  Спокойно е преминала нощта в района на големия пожар около село Воден, каза областният управител..

публикувано на 20.07.24 в 07:04

Пожар на дюните край Несебър

В 11.50 часа е поучен сигнал за пожар на дюните край Несебър. Два екипа на пожарната са там посочи, началникът на областната служба - старши комисар Николай Николаев.  Горят сухи треви и храсти. На този етап няма опасност огънят да се разпространи. 

публикувано на 19.07.24 в 14:05

Откриха ново затворническо общежитие в Бургас за 1,3 млн. лева

1,3 млн. лева са инвестирани в подобряването на условията за лишените от свобода, които изтърпяват наказанията си в общежитие от открит тип към бургаския затвор. Служебният министър на правосъдието Мария Павлова и директорът на Главна дирекция „Изпълняване на наказанията“ гл. комисар Ивайло Йорданов откриха реновираното общежитие „Строител“ и..

публикувано на 19.07.24 в 13:44

Петко Бачийски: Не мога да нося отговорност какво правят с яхтите, които съм продал

В отворено писмо до БНР Бургас Петко Бачийски се разграничи днес от информацията, посочена вчера от адвокат Димитринка Радева, в Окръжния съд в Бургас. По думите ѝ, едно от лицата, които са вербували нейния подзащитен да пренесе с яхта от Поморие към Турция наркотици, е било с името „Петко Бачийски“. Яхтата беше задържана край Царево.  Оставиха..

публикувано на 19.07.24 в 13:38
Снимката е илюстративна.

Тежка катастрофа с шестима пострадали на пътя между Ябълчево и Вресово

Тежка катастрофа с шестима пострадали стана на пътя между руенските села Ябълчево и Вресово около 11 часа днес, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Бургас Цветелина Рандева пред БНР Бургас.  Челно са се сблъскали два леки автомобила – румънски и бургаски. Шестимата пострадали са без опасност за живота.  По двама се намират в..

публикувано на 19.07.24 в 13:09

ГДБОП разби наркооранжерия в Нова Загора

ГДБОП разби високотехнологична наркооранжерия в Нова Загора. Задържани са трима души за срок от 72 часа. Днес следобед се очаква да им бъде повдигната постоянна мярка за неотклонение – задържане под стража.  Акцията е проведена съвместно с ОДМВР Сливен под надзора на Районна прокуратура.  Групата е отглеждала канабис в постройка от 100 кв.м. в..

публикувано на 19.07.24 в 12:06