Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 31 януари

Разправят, че Великобритания излязла от Европейския съюз. Честно да ви кажа, още не го вярвам. Че то тяхната стана малко като нашата приказка за лъжливото овчарче… Макар че, щом казват, може и да е вярно. Много неща се говорят. Говориха ни, че не внасяме боклуци за горене. Ама се оказа, че на всеки трети жител се пада по една опаковка от спагети. Образно казано. И само опаковката, де. Говориха ни, че от частните лотарии се печелят хиляди. Милиони. Ама се оказа, че наистина се печелят, ама не от овчари от затънтени селца. Или от трайно безработни. Говориха ни, че времето е наше, пък то се оказа сушава зима, която мирише на безводие. Но ни казаха и че няма да има безводие.

Е, тогава какво спира и нас, да ви поговорим в следващите три часа, в предаването „Булевард Демокрация“. До 18 – с мен, Мариян Иванов

Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – има ли резон искането на жители на с. Дебелт да се отцепят от Община Средец и да преминат към Камено – кметовете на селото и на общината ще чуем – Ангел Ников и Иван Жабов

-  В коментарната ни рубрика оставяме коментара на един атрактивен жител на Царево - разсъжденията на Митко Кинтажа за бюджета на Царево, обществените обсъждания и Цецка Цачева

-  И още в предаването – грипната ваканция се удължава, какво е положението в болниците

-  В Айтос гласуваха бюджета и увеличението на заплатата на кмета – акцент от днешната сесия там

-  Общественици посочиха мястото в Бургас, където са погребани убитите след присъда от Народния съд

-  В рубриката „25 кадър“ – Гай Ричи се завръща с „Джентълмените“ и още от филмите от големия екран

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да се свържете с нас и чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Физическите лица правят годишно изравняване на осигуровките до края на април

До 30 юни се удължава срокът за деклариране и внасяне на окончателните социални и здравни осигурителни вноскиза едноличните търговци, включително плащащи патентен данък иза земеделските стопани, избрали  да се облагат като еднолични търговци. До края на юни, заедно с годишната си данъчна декларация, те трябва да подадат и декларация образец  №6 с..

публикувано на 01.04.20 в 15:17

"Булевард Демокрация" - на 1 април

И Русе се присъедини към най-новата карта на България. Вече не се класираме по работна заплата, население или хубост, ами кой – колко вирусоносители има. Та, в Русе е приет с болестта човек, който се е върнал от Австрия, пробата му е положителна. Заразените у нас вече са общо 412, а излекуваните вече стават 20. Новите трима здрави нашенци са от..

публикувано на 01.04.20 в 15:02
снимката е илюстративна

Търси се концесионер на „Малък плаж – Лозенец“

Министерският съвет открива процедура за възлагане на концесия за морски плаж "Малък плаж - Лозенец", община Царево, област Бургас. С нея се цели обезопасяване на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията. Срокът на концесията ще бъде 20 години, като р азмерът на минималното годишно концесионно възнаграждение..

публикувано на 01.04.20 в 12:14
архив

Община Карнобат набира доброволци

Община Карнобат стартира кампания за развитие на доброволческата мрежа в условия на извънредно положение. Тя е за подкрепа на населението от рискови групи за предотвратяване разпространението на COVID-19. Мрежата се развива в сътрудничество с РСПБЗН-Карнобат, Звено за опазване на обществения ред и общинската собственост, РУ Карнобат. Ако желаете да..

публикувано на 01.04.20 в 11:33

Безплатното извозване на строителни отпадъци вече на нов телефон

Заявките за безплатно извозване на строителни отпадъци до 3 куб. м., генерирани от строителни дейности и ремонти в домовете, се извършват на нов телефон, информират от Община Бургас. Номерът, на който гражданите може да заявят услугата, е: 056/84 48 20. Извозването на строителните отпадъци е безплатно за гражданите, като не се променя и досега..

публикувано на 01.04.20 в 11:18

Дарители активно подпомагат борбата с коронавируса в Бургас

Община Бургас информира, че в кампанията за събиране на средства и предпазни материали се включиха много търговски вериги, магазини, фирми с различен предмет на дейност както от региона, така и от страната. Сред благодетелите на каузата има граждани, чиито имена за мнозина са непознати. Но дарените от тях малки суми показват голямата им отговорност..

публикувано на 01.04.20 в 11:05

Започва ремонт на кръговото кръстовище на "Стефан Стамболов" и "Никола Петков"

Дейностите за ремонт на участъка от бул. "Стефан Стамболов" от страната на УМБАЛ вървят към финал. Затова много работници и машини се местят към кръговото кръстовище с бул. "Никола Петков".   От днес  движението на автомобили там ще е затруднено, но няма да бъде спряно. Като първи етап се затваря вътрешната от трите ленти, за да започне подмяна на..

обновено на 01.04.20 в 09:04