Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна реконструкцията и разширението на сградата на пожарната служба в Созопол

Снимка: Община Созопол

Днес бе даден официален старт на инвестиционната дейност по реконструкция и разширение на сградата на Пожарна служба, Созопол, в изпълнение на проект № CB005.2.11.035 „Селиолу и Созопол – Информирани, Обучени, Екипирани” – (“Suloglu and Sozopol – Informed, Trained, Equipped”). Това е първият договор на кмета Тихомир Янакиев с изпълнител по инфраструктурен проект и е само част от планираните дейности по Програмата за трансгранично сътрудничество с Република Турция, съобщиха от местната администрация.

Символичната „първа копка” на строителния обект бе направена от градоначалника, техническият ръководител на обекта и представител на фирмата-изпълнител „Билдникс” ЕООД - инж. Николай Николов. На събитието присъстваха зам. кметът на града - инж. Румен Кисьов, инж. Иванка Хльостарова, инж. Ивайло Костов и Анастасия Колева, която е координатор по проекта за Община Созопол. Строителният надзор ще се извършва от „Костов и синове” ЕООД, чийто представител бе инж. Калоян Костов.

На официалния старт бяха и директорът на Регионална Дирекция ПБЗН Бургас - гл.комисар Васил Василев, началник I-ва служба ПБЗН, Бургас - Николай Николаев, началник Участъкова служба ПБЗН Созопол – Димитър Русев. Ремонтните дейности трябва да завършат в рамките на 5 месеца, като крайният срок по договор е 05.07.2020г.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Само един вагон от Айтос за Бургас, хора пътуват и в тоалетната

За проблем с пътнически влак по направление Айтос-Бургас сигнализира слушател на БНР Бургас. Много хора са пътували с един вагон към морския град тази сутрин. Павлина Стаматова от Айтос, която работи в Бургас и всеки ден използва този транспорт, е подала жалба към БДЖ. Тя обясни: „Това е най-натовареното време. Около 7:19 часа е в Айтос...

обновено на 01.08.24 в 14:41

Представят проекта за фотоволтаична централа на покрива на "Парк Арена"

Представят в Бургас най-новата инициатива на общината за създаване на Енергийна общност. Тя  си поставя за цел да изгради фотоволтаична централа с мощност 400 kWp на покрива на Плувен спортен комплекс в жк. „Славейков“. Очаква се над 85% от произведената енергия ще се консумира на място от плувния басейн, което е сред най- важните условия за..

публикувано на 01.08.24 в 14:35

Има ли проблем със сметопочистването в Бургас през лятото?

За проблеми със сметопочистването в Бургас сигнализира Костадин, който от 10 години живее в ж.к. „Възраждане“. Като родител на две деца, той често посещава детските площадки в района и посочва, че има много непочистени места. Виждаме, че около бордюрите има изсъхнали листа, кварталните улици са прашни, уточни той: „По улиците, по които..

публикувано на 01.08.24 в 11:01
Табела за паркиране в

По-скъпо паркиране в Бургас от днес: 1,30 лв. за час в "Синя зона", зелената остава 1 лв.

Паркирането в бургаската "Синя зона" вече струва 1,30 лв. за час престой, съгласно решение на Общинския съвет, влязло в сила на 1 август. Досега таксата беше 1 лев както за синята, така и за зелената зона. Тя остава лев за час престой на автомобилите в местата, определени за "Зелена зона". Новата цена бе гласувана от общинския съвет в края на..

публикувано на 01.08.24 в 08:58
Параклисът край Дряново.

Започва илинденският събор в ямболското село Дряново

Днес и утре в  ямболското село Дряново ще се проведе традиционният илинденски събор. В него ще се включи и сливенският митрополит Арсений, който ще отслужи литургия в обновения параклис носещ името на Свети Илия, считан за покровител на селото. Съборът в Дряново се провежда винаги на Илинден по стар стил без прекъсване от  1865 г. насам, уточни..

публикувано на 01.08.24 в 08:19
Жена показва останките от изгорялата ѝ къща.

Отпускат помощи на още засегнати от пожарите във Воден, Крайново и Горска поляна

Служители на Агенция „Социално подпомагане“ ще приемат заявления за отпускане на финансова помощ от жители на селата Воден, Крайново и Горска поляна, чиито къщи са засегнати  при пожарите през последния месец. Помощ вече е отпусната на 13 домакинства, които загубиха единствения си дом. Служителите на агенцията ще бъдат в село Воден в 10 часа,..

публикувано на 01.08.24 в 08:16
Блокове в бургаския комплекс

Редица блокове в комплекс "Изгрев" остават без вода заради ремонт

Без вода ще останат целия ден днес блокове в комплекс „Изгрев“ в Бургас, съобщи ВиК. Причината е ремонт, а времетраенето – от 8:30 ч до 17 часа. Без вода ще са блоковете, 8-и, 9-и, 16-и, 58-и, 59-и, 65-и, 66-и,196-и, 205-и, както и детска градина "Веселушко" и средните училища "Добри Чинтулов" и "Йордан Йовков". От бургаското дружество..

публикувано на 01.08.24 в 07:05