Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Благотворителен базар "С любов към животните" ще се проведе в Бургас (снимки)

| обновено на 08.02.20 в 10:13
12
Снимка: СНЦ "Сърце за животните"


Благотворителен базар в помощ на бездомни животни ще се проведе в Бургас. Авторски бижута и красиви сувенири ще бъдат предложени за продажба,а събраните средствата ще бъдат използвани за лечението, кастрацията и подготовката по осиновяването на бездомни животни от цялата област, това  съобщи Петя Пеева, председател на сдружението „Сърце за животните“, един от организаторите на инициативата:

„Приготвили сме и калъфки за книги, ключодържатели, чорапи с животинки и много интересни сувенири по повод предстоящия Свети Валентин и мартенички за Баба Марта. Ще сме благодарни на всеки, който си закупи нещо от базара, защото за нас всяка стотинка е важна. Нашата организация се грижи в момента за над 40 котки и 1 куче. Средства са необходими непрекъснато, защото животните се разболяват и имат нужда от грижи. От скоро помагаме и на общинския приют, където има много малки кученца, които няма да оцелеят, ако не бъдат ваксинирани, събираме пари и за това!“


Може да подкрепите каузата, като си купите интересен сувенир или подарък от благотворитeлния базар. Той е организиран от сдруженията „Сърце за животните“ и „Анимал Хоуп България Бургас“ и ще се проведе днес в арт къща ЛаМалена на ул. Мара Гидик 7 /Зад Безистена/.

повече може да чуете в звуковия файл:
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови автори в кампанията „Чети във влака”

Много нови автори, издателства и асоциации се включиха към инициативата на БДЖ „Чети във влака“ , като предоставиха своите произведения за виртуалната библиотека на националния железопътен превозвач. За удобство на читателите платформата е изцяло подновена, като вече е добавена категория с аудио книги и категория с пътеписи от конкурса..

публикувано на 26.05.20 в 16:10

Пращат фалшиви съобщения

Фалшиви електронни съобщения от името и/или с логото на "Български пощи" се разпространяват, предупреждават от дружеството. Те са под формата на анкети или игри, в които се обявява, че получателят ще получи „награда“ – мобилен телефон, като за целта трябва да потвърди участие, предоставяйки лични данни - електронен адрес, данни от дебитна или..

публикувано на 26.05.20 в 14:44

"Булевард Демокрация" на 26 май

В рубриката ни „Тема на деня“ – детските градини отвориха врати в Бургас. 1 юни ще е стартовата дата в Айтос, Несебър и Созопол , както и в Карнобат. Как ще се планира организацията на заниманията-- един от кметовете на общини, Георги Димитров, ще информира. Разхлабване на мерките, но не достатъчно. Липса на планиране и ясни правила...

публикувано на 26.05.20 в 14:39

Почистват Малка река и Чакърлийска срещу наводнения

Пожарната помогна със специализирана техника и жива сила за почистването на Малка река и Чакърлийска. Всяка пролет общината организира сериозно почистване на речни корита и дерета, машинно и ръчно. Към екипите често се включват и излежаващи леки присъди затворници. Коритата на двете реки се почистват в района на село Равнец като превантивна мярка..

публикувано на 26.05.20 в 13:48

Намаляват с 50% тротоарното право в Несебър за сезона

Финансови мерки за подпомагане на икономиката и местния туристически отрасъл и за облекчаване на гражданите и   бизнеса в община Несебър бяха обсъдени на среща, свикана от кмета Николай Димитров с председателя на Общинския съвет Румен Кулев. Те ще бъдат предложени за разглеждане на следваща сесия на Общинския съвет. Тротоарното право за..

публикувано на 26.05.20 в 12:32

Затварят кръговото на "Мираж" последно днес от 20 часа

Няколко нощи поред, за да не се затруднява и спира движението, се довършва ремонтът на ключовото бургаско кръгово кръстовище до хотел "Мираж". Неговото цялостно затваряне ще се случи за последно днес, стига времето да позволи, съобщават от община Бургас. Преасфалтирането трябва да приключи до утре сутринта. Днес кръговото кръстовище ще бъде..

публикувано на 26.05.20 в 12:26

Община Созопол с мерки за подобряване сметопочистването в града

Община Созопол стартира кампания за подобряване ефективността на сметопочистването в града. След проведен разговор с представители на сметопочистващата фирма и по изискване на кмета Тихомир Янакиев, на жителите в стария град, които не разполагат с индивидуални кофи за смет пред домовете си, ще бъдат предоставени пластмасови 250-литрови съдове...

публикувано на 26.05.20 в 12:16