Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Преместиха и обновиха здравната служба в Китен

2
Снимка: Кметство Китен

Медицинският кабинет в Китен вече се помещава в общинската сграда, в която до този момент се ползваше от полицията на Ул. Здравец 1А, съобщават от кметството.

На помещенията е направен освежителен ремонт и са преустроени, така че да отговарят на всички изисквания за здравните кабинети. Обособени са лекарски кабинет, манипулационна и чакалня с удобни мебели, която до този момент липсваше в старата здравна служба.

Медицинският кабинет започва работа от утре / 11 февруари/.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Добрият лекар първо е човек с голямо сърце

Нишките на настоящето плетат изкусно посоката на бъдещето и понякога зависят от един единствен правилен избор - този на лекаря, който ще даде шанс за по-добър живот. 34-годишната Пламена Русева, фризьорка по професия и майка на детенце на година и половина се свърза с БНР-Бургас, за да благодари на своя лекар спасител.  Няколко години..

публикувано на 27.05.20 в 19:59

Бургас се включва в деня без тютюнев дим

Общинският съвет по наркотични вещества и отдел "Превенции и младежки дейности" към община Бургас организират кампания по повод Международния ден за борба с тютюнопушенето с надслов  "Живей здравословно, мисли позитивно!". Тази неделя в 16.00 ч., доброволци и служители ще раздават информационни материали по булевард "Алеко Богориди" между..

публикувано на 26.05.20 в 13:34

Три нови случая на коронавирус в Сливен

Три са новите случаи на коронавирус в Сливен, няма такива за изминалото денонощие в Ямбол и Бургас. В страната новозаразените са   10 и общият им брой е  2443.  295 души са изследвани  за денонощието.  Две деца има заразени, те са от София и са на възраст 4 и 13 години. Няма нови случаи сред медиците. Излекуваните  са 18, като общо са 880.   Няма..

публикувано на 26.05.20 в 08:34

Ръст на заразените с Covid-19 в Ямбол заради пренебрегване на мерките

Повишеният брой положителни проби за Covid-19 в Ямбол през последните дни, се дължи на пренебрегване на противоепидемичните мерки, категорични са медиците от областната болница. За изминалото денонощие бяха отчетени още 11 заразени и с тях броят достига 125. Карантината на ромския квартал в Ямбол, е намалила бдителността на жителите от..

публикувано на 22.05.20 в 15:31

Отрицателни са тестовете за коронавирус на служители от община Болярово

Отрицателни са всички тестове за коронавирусна инфекция на служителите на МВР, на Граничния полицейски участък, на участъка на службата за противопожарна безопасност и защита на населението. Не е доказан случай на COVID-19 и сред персонала и всички обитатели на социалните домове и защитени жилища за възрастни и хора с увреждания в Болярово, Малко..

публикувано на 22.05.20 в 15:04

Лекар: Ниският здравен статус е причина за високата смъртност от Ковид -19 в Ямболско

Високата смъртност на заразени с Коронавирус в Ямбол се дължи на ниския здравен статус на пациентите и липсата на лечение на основни заболявания, коментираха лекари от областната болница, след поредния случай на починал с Ковид 19. За 12 пациенти от общо 114 диагностицирани с Корона вирус в ямболско изходът е бил летален и това..

публикувано на 21.05.20 в 17:13

Скоро започва ремонтът на ДКЦ I в Бургас

Скоро ще започне обновяването Диагностично-консултативен център I /бившата Първа поликлиника/, съобщават от Община Бургас. Клиниката се помещава в едното крило на УМБАЛ Бургас в комплекс "Зорница".  В сградата от първи до четвърти етаж се разполагат регистратура, център по хематология, манипулационни, лекарски и специализирани кабинети. Тя не е..

публикувано на 21.05.20 в 09:54