Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Гласуват бюджета за 2020 г. на Община Болярово днес

Снимка: Община Болярово

Бюджетът на община Болярово предстои да бъде гласуван днес на заседание на Общинския съвет. На сесията ще бъде одобрен и списъкът на пасищата и мерите, които ще бъдат предоставени за ползване.

Заложеният бюджет е в размер на 7 500 000 лв. , като 30 процента от него са предвидени за грижите към хората с увреждания и възрастните. За медицинското обслужване в двете общински училища и детските градини са предвидени 51 201 лв. 1 403 928 лв. е инвестиционната програма за капиталови разходи. Предвидени са средства за подмяна на част от водопровода в Стефан Караджово, преасфалтиране на улици в град Болярово и почти всички села в общината. Заседанието на Общинския съвет започва в 9.30 часа.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Предприети са мерки срещу разпространението на коронавирус в село Добромир

Улиците в село Добромир са обработени с препарат, съобщи в социалните мрежи кметът на община Руен Исмаил Осман. Днес бяха потвърдени положителните проби за коронавирус на семейство от селото. „В понеделник ще се направят тестове на контактни лица, те са предупредени и са в домашна изолация“ , допълва той. Кметът посочва, че по отношение на..

обновено на 28.03.20 в 17:54

Раздават дезинфектанти на домоуправителите в Бургас утре

Бургаските Центрове за административно обслужване ("Възраждане" - "Меден рудник", "Приморие" - ЦГЧ, "Зора" - "Лазур", "Изгрев", "Освобождение" - "Славейков", "Долно Езерово"), както и в кметствата на градските квартали ще раздават безплатно флакони с дезинфектираща течност утре от 09.00 до 16.00 часа. това съобщиха от Община Бургас. През..

публикувано на 28.03.20 в 17:10
Снимка: Архив

Община Поморие покрива всички разходи за предпазни средства и дезинфектанти

Община Поморие покрива всички разходи за предпазни средства и препарати за дезинфекция, каза кметът Иван Алексиев. Осигуряваме всичко най необходимо, допълни той. „Всичко, което се доставя в момента като защитни маски, дезинфектанти и т.н. е за сметка на Общината. Не си позволяваме никакви странични разходи и харчове. Напротив, всичко е..

публикувано на 28.03.20 в 16:41

Часът на Земята 2020 ще се проведе изцяло в дигитална среда

Заради създалата се международна криза, свързана с разпространението на коронавируса, инициативата "Часът на Земята" тази година ще се проведе изцяло в дигитална среда . Всеки може да посети едноименна онлайн платформа и подпише международна петиция , която призовава за спешни действия за опазване на планетата, съобщи Константин..

обновено на 28.03.20 в 11:14

И Община Поморие част от единната система, отговаряща на въпросите за COVID-19

На сайта на Община Поморие вече е активна  единна информационна система по въпроси от граждани за COVID-19. Платформата предоставя за гражданите кратка, точна и актуална информация по основните въпроси – какво да правим, ако имаме съмнения, че сме били в контакт със заразени лица, какво да правим, ако сме възрастни или трудноподвижни хора, какво да..

публикувано на 27.03.20 в 17:52

Временно спират да текат сроковете за безработни

Агенцията по заетостта информира, че спират да текат  нормативно определените срокове за осигурените лица, останали без работа. Това ще важи  за периода на извънредното положение. Заявления, жалби и други документи във връзка с паричните обезщетения могат да се подават по електронен път или чрез лицензиран пощенски оператор към съответното..

публикувано на 27.03.20 в 17:41

Община Царево с нови мерки срещу разпространението на коронавируса

Община Царево предприема мерки във връзка с обстановката към днешна дата, съобщава кметът Георги Лапчев във фейсбук страницата си. Всички администрации, общински и държавни, стопански структури, банки, нотариални кантори с изключение на структурите при МВР, аптеките и медицинските работници, работят с ограничен състав и при възможност с редуцирано..

публикувано на 27.03.20 в 14:59