Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Стефка Бакърджиева от БНР Бургас с награда "Сирак Скитник" (ВИДЕО)

Стефка Бакърджиева от БНР Бургас грабна годишната награда за радиожурналистика "Сирак Скитник". Това се случи преди минути на церемония в Първо студио на Българското национално радио.

Награда за радиожурналистика е индивидуална награда за открояващо се присъствие пред микрофона, за отстояване на идеи и позиции, които утвърждават авторитета на БНР като обществена медия. Тя бе присъдена на Стефка Бакърджиева за реализиране на десетки предавания и социални кампании. 

"Не очаквах наградата. Работя в БНР Бургас от неговото създаване - от 8 години. Много обичам да разказвам за доброто. Но срещам много отчаяние, много нещастни хора и мъка. Говорейки за доброто, го правя, за да може с една малка крачка да стане по-голямо. Аз разказвам за малкото добро, след това нашите слушатели се включват в нашите социални кампании и правят голямото добро. Мисля, че това е най-голямото постижение на екипа на БНР Бургас. Благодаря от сърце за наградата."

Стефка Бакърджиева е идейният генератор на морската медия за благотворителни каузи, насочени към най-нуждаещите се от Бургас и областта. Така продължава, утвърждава и развива обществената роля и функция на Регионалната станция на Българското национално радио в Бургас да помага на тези, които имат нужда от социална подкрепа.

През 2019 година реализирахме две издания на кампанията „Дари и помогни“.

В началото на годината благотворителната ни кампания, заедно със сдружение „Каритас“ събра четири микробуса с дрехи и обувки. Те бяха раздадени на хора изпаднали в крайна бедност или живеещи в социални институции, на Центъра за работа с деца на улицата, както и на жени с психични проблеми в Заберново.

През ноември приключи второто издание за тази година. Десетките бургазлии, които откликнаха на призива на БНР Бургас предоставиха дрехи и обувки в помощ на бездомните в Бургас.

През тази година стартира и дарителската кампания „Спаси икона“, която се проведе заедно с Регионалния исторически музей. Целта е да се съберат средства за седем големи "царски" икони, които се съхраняват в музея и имат нужда от реставрация. Търсят се благодетели, които да помогнат възстановяването на тези ценни съкровища на нашата вяра.


Голямата награда на БНР „Сирак Скитник“ за 2019 г. за значим принос в развитието на Българското национално радио бе присъдена тази вечер на Мартин Минков, програмен директор на БНР.

Той получава наградата за дългогодишен принос за изграждането на БНР като модерно радио, за неговата ръководна роля в организирането и форматирането на програмите „Хоризонт“ и РРС Бургас, работата му като дългогодишен кореспондент на БНР в Скопие и външнополитическите му коментари, допринесли за престижа на националната медия като достоверен и компетентен източник на информация.

И двете награди са след номинации на БНР Бургас.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Уникална изложба с миниатюри може да разгледате в БНР Бургас (СНИМКИ и ВИДЕО)

Уникална изложба с миниатюри пресъздаващи българската история беше открита днес в сградата на БНР - Бургас. Тя е дело на Иванка Инджова, учител и зам.-директор на СУ „Св. Кирил и Методий“ в Средец. Миниатюрите са направени основно от моделин, има пресъздадени  библейски сцени и шахматни фигури с рицари, но 20 са сцените свързани с нашата история,..

обновено на 20.02.20 в 19:41

Ученици от "Димчо Дебелянов" застанаха зад микрофона на БНР Бургас (СНИМКИ)

В БНР Бургас отново е ден на отворените врати. Днес гости на радиото бяха деца от СУ "Димчо Дебелянов" - Бургас. Те видяха как се създава едно предаване и застанаха зад микрофона в ролята на водещи. Даниела Костадинова беше техният гид, който им показа тайните на медията. Инициативата е по повод 13-и февруари, когато се отбелязва Световния ден на..

публикувано на 11.02.20 в 14:26

Спечели вечеря за двама от БНР Бургас

Любовни рими по БНР Бургас Тази година свети Валентин ще е различен за слушателите на БНР Бургас.  Не пропускайте своя шанс да спечелите вечеря за двама в ресторант "Ла Веранда" в Бургас или бутилка хубаво вино. Познати и обичани стихове от бургаски поети ще звучат всеки ден, след новините в 8:00, 10:00 и 16:00 часа, ще ги откриете и във фейсбук..

публикувано на 10.02.20 в 06:55

БНР - Бургас с признание за кампанията си "Спаси икона"

БНР – Бургас получи днес благодарствена грамота от Регионалния исторически музей за кампанията „Спаси икона“. Чрез нея обществената медия провокира събирането на сума, която ще стигне за реставрирането на няколко икони от фонда на музея, които имат нужда от възстановяване. Грамоти получиха и дарители, които през годините са се включвали в..

публикувано на 29.01.20 в 17:09

„Българската Коледа“ помага на 9-годишния Иван от Бургас

Иван Иванов е диагностициран с Детска церебрална парализа от самото си раждане. Ежедневно се нуждае от грижи и рехабилитация, които получава не в родния си град, а в детския санаториум в Момин проход. Благодарение на финансовата помощ от благотворителната инициатива, при Иван се наблюдава подобрение  и е започнал да говори.  Иван Иванов е на 9..

публикувано на 10.12.19 в 15:55

Можем ли с общи усилия да намалим жертвите на пътя?

Това десетилетие трябва да посветим на намаляването на жертвите по пътищата, смята евродепутатът Владимир Уручев. Той обясни, че политиките на Евросъюза по този проблем, са свързани с подобряването на инфраструктурата, състояниета на автомобилите, както и до промяна на поведението на самия шофьор.  "Действат около 15 регламента в тази насока. В..

обновено на 17.09.19 в 13:42

Първи урок за първолаците - как да пресичат безопасно (СНИМКИ)

С началото на учебната година БНР Бургас продължава кампанията си „Спри! Давам път на пешеходец“. Тя се реализира със съдействието на ОД на МВР - Бургас.  На първия учебен ден екипът ни бе в Основно училище „Елин Пелин“, в бургаския комплекс „Меден рудник“. Първокласниците посрещнаха първия учебен звънец с голямо вълнение и трепет. Сред тях беше..

публикувано на 17.09.19 в 10:48