Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приеха бюджет от 19 млн лева в Община Приморско

Снимка: Петя Янакиева

Общинският съвет на Приморско прие декларация срещу издаването на разрешително за култивиране на бяла мида около нос Свети Тома. Инвестиционното намерение е на бургаски клуб за спортен риболов.

Без дебат бе приет бюджетът на морската община, така Приморско ще разполага с 19 млн. лева. Като извънреден разход влязоха в капиталовата програма 456 000 лева. С тях ще бъдат закупени нови сметосъбиращи машини.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ЦИК прие едновременно документите на двете фракции в ДПС - около Доган и около Пеевски

Централната избирателна комисия прие едновременно документите на двете фракции в ДПС - около Ахмед Доган и около Делян Пеевски, за регистрация за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. След почти 7 часа чакане да стартира процедурата по приемане на документи за регистрация за участие в предсрочните парламентарни избори, в крайна сметка се..

публикувано на 02.09.24 в 17:03

ЦИК взе решение да започне приемането на заявленията и документите за участие в предстоящия вот

С 8 глас "за" и 3 "против" членовете на Централната избирателна комисия решиха да започне приемането на заявленията и документите на политическите формации за участие в предстоящия парламентарен вот. ЦИК също така реши да има еднакъв час за двете заявления, ако има такива, и няма да се поставя пореден номер. Ще работят и два екипа по приемането на..

публикувано на 02.09.24 в 15:30

Тодор Байчев, БСП: Не даваме добър сигнал към обществото

„Не даваме добър сигнал към обществото“. Така коментира политическата ситуация в БСП областният председател на партията Тодор Байчев. Повод е изключването на Корнелия Нинова и юридическият казус по регистрацията за предстоящия вот.  Заедно с Нинова бяха изключени също Георги Свиленски, Иван Ченчев и Крум Дончев. „Не беше моментът сега,..

публикувано на 02.09.24 в 15:22

Борисов апелира от Бургас: Партиите да не си оправят вътрешните проблеми през институциите (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с кметове на партията в Бургас. Оттук той призова партиите, визирайки БСП и ДПС, да се справят с вътрешните си проблеми без да ползват институциите за това: "Аз мисля, че ако не направим стабилно управление на България ще се гледа много несериозно, просто ще си уплашим и партньорите, не само хората. Затова..

публикувано на 02.09.24 в 13:18

Започва регистрацията на партиите и коалициите за изборите

От днес Централната избирателна комисия започва да приема документите за регистрация на партиите и коалициите за участие в изборите за народни представители на 27-и октомври. Приемът им ще бъде всеки работен ден от 9.30 до 17 часа, като крайният срок е 11-и септември. Тогава ще стане ясно и кои са политическите формации, които се включват в..

публикувано на 02.09.24 в 08:20

Партиите не се разбраха за състава на РИК - Бургас

В Бургас партиите не успяха да постигнат съгласие за състава на Районна избирателна комисия за провеждане на избори за народни представители на 27 октомври тази година. Консултациите се проведоха при областния управител Мария Нейкова. Движението за права и свободи беше представено от двете си крила. Общинският съветник от Поморие..

публикувано на 01.09.24 в 17:26
Корнелия Нинова (вдясно) и Георги Свиленски пред централата на БСП - София 1 септември 2024

Националният съвет изключи Корнелия Нинова от БСП

Националният съвет на БСП изключи Корнелия Нинова от партията. Заедно с нея са изключени Георги Свиленски, Иван Ченчев и Крум Дончев. Решението е прието със 105 гласа "за", 16 "против" и 4-ма въздържали се на провеждащия се в София пленум на БСП.  Пленумът на БСП задължи Нинова да упълномощи Зафиров да представлява партията пред ЦИК По-рано..

публикувано на 01.09.24 в 16:14