Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Учениците в Свети Влас влизат в училище с чипове

 Учениците в училището "Св. Св. Кирил и Методий" в Свети Влас влизат в  сградата след регистрация с персонални чипове. Системата за контролиран достъп е въведена на централния вход  и е мярка за безопасността и сигурността.

Директорът  Чубрина Стефанова обясни,  че въведената система за контрол на достъпа е чрез двупосочен турникет. Всеки ученик разполага с индивидуален чип, който трябва да използва и при излизане от сградата. Устройството разрешава преминаването на само един човек при подадена команда. Това е първото основно училище в Бургаска област с такъв режим на достъп. 

Достъпът на родители и външни лица не е блокиран, а e контролиран. Всеки родител има достъп до охраната, където може да съобщи за повода на присъствието си в училището.

Училището в Свети Влас разполага с денонощна охрана. Осигурено е  и видеонаблюдение на всички входове, в класните стаи, коридори и помещения.
Чубрина Стефанова каза, че за няколко години броят на обучаващите се от първи до седми клас в училището в Свети Влас е нараснал двойно. 

Паралелно със системата за сигурност, в училището e направен ремонт на коридорните пространства. Чрез ново цветово обозначение децата по-лесно се ориентират в пространството на училището. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Сливен стартира приемът на ученици в първи клас

В Сливен днес започна приемът на ученици в първи клас, съобщават от общината. Модулът за регистрация на заявленията за учебната 2020/2021 г. беше отворен в 13 часа. Достъпът до специализирания сайт за прием се осъществява от официалния сайт на Община Сливен или директно от линка: https://priem.sliven.bg:3443/. В първия час от..

публикувано на 26.05.20 в 18:03

Детските градини в община Поморие отварят на 1 юни

Всички детски градини в община Поморие отварят отново врати на 1 юни. Решението на кмета Иван Алексиев е обсъдено с Общинския кризисен щаб и с директорите на детските градини. Дворовете на детските градини са почистени и обработени срещу кърлежи и насекоми, казват от общината. До края седмицата забавачниците ще приключат и с основната..

публикувано на 26.05.20 в 17:03

На 1 юни отварят детските градини в община Тунджа

От 1 юни 2020 г. се възстановява приема на деца в детските градини на територията на община Тунджа. В началото те ще функционират при намален капацитет с оглед постепенното възобновяване на процеса на педагогическо взаимодействие в детските градини и ясли, поясняват от община Тунджа. Стриктно ще се следи за спазване на противоепидемични..

публикувано на 26.05.20 в 16:25

30% присъствие в детските градини в Бургас

1151 учители, помощник-учители, медицински сестри и готвачи или на практика целия педагогически и непедагогически персонал в бургаските детски градини и ясли са показали отрицателен резултат от проведените изследвания с PCR тестове преди първия присъствен ден в детските заведения. Рано тази сутрин Община Бургас извърши проверка в яслите и..

публикувано на 26.05.20 в 12:48

Частните занимални: Искаме да започнем да работим! Защо детските градини имат разрешение, а ние не?

Частните летни занимални искат да получат разрешение от Министъра на здравеопазването да започнат работа като са готови да спазват всички противоепидемични мерки. Наближава края на учебната година за най - малките ученици и предстои ваканция, работещите родители, които нямат възможност  през деня да се грижат за децата си се доверяват точно на..

обновено на 26.05.20 в 09:05

От вторник отварят детските градини в община Камено

Седемте детски градини в община Камено отварят от утре, информират от институцията. В момента служителите извършват дезинфекция на всички помещения и обзавеждане.  От утре децата ще могат да влязат за занимания при всички мерки за сигурност, съобразени със заповедта на здравния министър.  Всеки ден ще се извършва по четири пъти на ден дезинфекция, а..

публикувано на 25.05.20 в 18:12

Икона на Светите равноапостоли Кирил и Методий дар за Славейковото училище

Родителите на бивши и настоящи ученици дариха уникална по рода си икона на Светите равноапостоли Кирил и Методий   - трогателен жест на внимание към всеотдайността на педагозите, работещи в училището. Иконата е в реални размери, позлатена  и сертифицирана - дело на известния иконописец Митко Иванов.  Желанието на дарителите е да останат..

публикувано на 24.05.20 в 09:31