Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

„Базар на професиите“ за бургаските ученици

Снимка: БГНЕС

Информационният форум „Базар на професиите“ се провежда за трета поредна година в Бургас. Целта на събитието е учениците от шести и седми клас да направят правилен избор за продължаване на образованието си.

В информационния форум тази година участват 21 бургаски учебни заведения. Той се организира от Община Бургас и Центъра за подкрепа на личностното развитие.

По време на форума, възпитаници от средни училища, профилирани и професионални гимназии ще представят по иновативен начин своето учебно заведение. Събитието е от 10:30 до 13 ч. в Младежкия културен център в Бургас.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови специалности в училищата в област Бургас

Няколко нови специалности ще предложат училищата на територията на област Бургас за учебната 2020/2021 година. Увеличава се и броят на паралелките. ПГ по морско корабоплаване и риболов „Св.Никола“- Бургас   ще приема ученици в задочна формма по специалност Корабостроителен техник. В Обединено училище „Христо Ботев“, в созополското село Росен,..

публикувано на 15.02.20 в 14:02

Тайните на потънал кораб разкрива днес Мирослав Класнаков

Тайните на потънал в древността край Маслен нос кораб ще разкрие днес археологът Мирослав Класнаков. Именно това ще е темата на традиционната лекция в Регионалния исторически музей в Бургас. Какво разкриват за древните траки останките от корабокрушение, открити на морското дъно? Какво е съдържал част от товара на кораба, потънал някога..

публикувано на 15.02.20 в 08:50

Второто издание на "ROBO CHALLENGE BURGAS" ще се проведе през март

Второто издание на атрактивното и футуристично състезание по роботика - "ROBO CHALLENGE BURGAS", тази година ще се проведе в два поредни дни - 12 и 13 март от 14.00 часа в Младежкия културен център. В състезанието могат да  участват ученици от 5 до 12 клас, разпределени в 2 подгрупи: 5-7 и 8-12 клас. Футуристичната надпревара ще протече отново в..

обновено на 14.02.20 в 12:18

Морското училище ще покаже модел на катер на Базара на професиите

По атрактивен и интересен начин ще се представи Морското училище на информационния форум "Базар на професиите" в Бургас. Утре от 10.30 ч. в Младежкия дом неговите ученици ще покажат действащ модел на катер, който се управлява с джойстик. Умаленият плавателен съд е изработен в Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Св. Никола"...

публикувано на 14.02.20 в 11:30

Гимназията по туризъм отбелязва патронния си празник

Директорката на гимназията по туризъм Силвия Пехливанова отбелязва, че възпитаниците им се реализират като ценени кадри. Част от тях избират и своя път  в чужбина- животът е една шарена книга и всеки чете страницата, която му е интересна.  Хубав ден за цялата училищна общност, по традиция  се провеждат различни мероприятия. Текат вече..

публикувано на 14.02.20 в 11:16

Учениците в Свети Влас влизат в училище с чипове

 Учениците в училището "Св. Св. Кирил и Методий" в Свети Влас влизат в  сградата след регистрация с персонални чипове. Системата за контролиран достъп е въведена на централния вход  и е мярка за безопасността и сигурността. Директорът  Чубрина Стефанова обясни,  че въведената система за контрол на достъпа е чрез двупосочен турникет. Всеки ученик..

публикувано на 14.02.20 в 08:19

Oceans United спечелиха състезание с проекта "Blue World"

Шест отбора-финалисти от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас представиха на отличен английски език своите иновативни разработки от състезанието по технологии на тема "Синя икономика" 2020. То е част от събитията "Tech Days" в гимназията, посветени на програмирането и технологиите. В състезанието участваха общо 38..

публикувано на 13.02.20 в 17:11