Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

НФСБ искат легнал полицай в Северната промишлена зона на Бургас

Снимка: БГНЕС / Снимка: БГНЕС

Изкуствени неравности да бъдат изградени на улицата, която свърза 5-ти километър с „Транспортна“, в Северната промишлена зона. Предложението е на НФСБ и ще бъде разглеждано от междуведомствената комисия по безопасност на движението.

На тази улица се намират два големи хипермаркета, движението е интензивно, а пешеходците са застрашени, посочи Боян Дяков от НФСБ и добави:

„Има и множество търговски обекти, автокъщи, хотел, сервизи, магазини, складове, малки цехчета и прочие. В последните няколко години пътят е изключително натоварен“

Катя Пенева от общината поясни:

„Има такава неравност, в посока 5-ти километър, изградена“

Ако има решение на общинския съвет, ще изградим още една неравност, добави Катя Пенева.

Костантин Луков от ГЕРБ посочи, че е противник на тези неравности:

„Да не говорим, че в Бургас има много изкуствени неравности, които не отговарят на изискванията на подзаконовите нормативни актове. Аз и на Иван Гюлев (началник на ресорния отдел към Община Бургас – б.а.) съм му го казал, които трябва да се премахнат. Има си правила за изграждането им. Трябва да е на определена височина, ширина и т.н. Иначе какво става – чупим си автомобилите“

Луков препоръча там да се изградят тротоари за пешеходците.

Репортаж по темата можете да чуете в прикачения файл.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Кметовете в област Ямбол затегнаха мерките срещу разпространението на коронавирус

Седем досъдебни производства са образувани срещу лица нарушили задължителната домашна карантина, съобщиха от Районната прокуратура в Ямбол. Кметовете на общините в областта въвеждат по-строг контрол върху спазването на мерките против разпространението на корона вирус.  Нарушителите са засечени в Ямбол, Стралджа и село Крумово. По закон предвиденото..

публикувано на 28.03.20 в 14:37

Възстановено е движението по пътя Айтос - Руен

Възстановено е движението по пътя  Айтос - Руен, съобщават от Агенция пътна инфаструктура. Трафикът в отсечката беше временно ограничен поради ПТП и в одачите изчакваха на място.  Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg , както и по всяко време..

обновено на 27.03.20 в 14:20

Полицията в Сливен хвана четирима нарушаващи карантината

Четири бързи производства са образувани в Районна прокуратура – Сливен за нарушаване на карантината, съобщават от полицията. За денонощие са извършени 578 проверки за спазване на карантинния период на завърнали се от чужбина.  Най-много адреси за спазване на карантината полицията е проверила в Сливен - 361, в Нова Загора -  105, Котел -72 и..

публикувано на 27.03.20 в 13:09

Проверяват дали роми са извършвали кражби, устройвайки засади

Проверка ще извърши  Районната прокуратура в Бургас,  съвместно със служители на бургаската полиция след медийна публикация. Те ще проверят дали роми от "Победа" са извършили престъпление от общ характер.  Според публикациите, пред преминаващите автомобили изскачал човек с маска, а когато водачът намали скоростта, в превозното му средство влизал..

публикувано на 27.03.20 в 12:46

7 досъдебни производства за нарушаване на мерките в Ямбол

Районна прокуратура – Ямбол наблюдава седем досъдебни производства за нарушаване на противоепидемичните мерки. Пет от деянията са осъществени в град Ямбол, а по едно - в град Стралджа и село Крумово, обл. Ямбол. За тях е предвидено наказание „лишаване от свобода“ до пет години и „глоба“ в размер от 10 000 лева до 50 000 лева. Шест от седемте..

публикувано на 27.03.20 в 12:23

Над 900 заявления са подадени в Община Тунджа за смяна на настоящ адрес

Наплив от желаещи за смяна на адресната регистрация отчитат в 44 –те села на Община Тунджа. До момента няма засечени злоупотреби.  След въвеждането на пропусквателния режим, само за няколко дни, в кметствата са подадени над 900 заявления за промяна на настоящия адрес, съобщи секретарят на Община Тунджа Андон Кръстев: "Но убеден съм, че тази цифра..

публикувано на 27.03.20 в 07:46
Благоевград, 25 март 2020 г.

Облекчава се преминаването през КПП на областните градове

Облекчава се режимът на преминаване през контролно-пропускателните пунктове около областните градове. Позволява се пропускането при необходимост от полагане на грижи за роднини или близки, когато населеното място, в което живеят те, е различно от това на постоянния или настоящ адрес на пътуващия. Позволява се и преминаването при необходимост..

публикувано на 26.03.20 в 15:06