Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха под стража мъж от Сливен обвинен в кражба на 40 лева

Снимка: БНР Бургас

Постоянна мярка задържане под стража постанови Окръжен съд Сливен срещу 30-годишния Асен, обвинен в извършване на въоръжен грабеж в началото на седмицата в центъра на града. Той е криминално проявен и наскоро е излязъл от затвора. 

Днес съдът реши да го остави в ареста, защото според прокуратурата, той може да се укрие или да извърши ново престъпление. 

Припомняме, че грабежът бе извършен  малко преди полунощ на 18 февруари, в района на централната поща в града. Тогава той  е заплашил две момчета с нож и им е поискал пари и ценности. Под заплаха те са му дали 40 лева, след което са подали сигнал в полицията. 40 минути след грабежа мъжът е арестуван. 

Определението на Окръжен съд – Сливен подлежи на обжалване пред Апелативен съд –Бургас.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

снимката е илюстративна

Арестуваха извършител на грабеж за 40 минути

Извършител на въоръжен грабеж е арестуван от сливенските полицаи за около 40 минути след извършване на престъплението. Това съобщи директорът на ОД МВР старши комисар Димитър Величков. Престъплението е извършено малко преди полунощ.  Той допълни,..

публикувано на 19.02.20 в 15:02
ВИЖТЕ ОЩЕ

Шофьори пострадаха при пътен инцидент в Бургас

Двама шофьори са с контузии след пътен инцидент на бургаската улица „Захари Стоянов“, на около 300 м. след спирка „Вая“ в посока комплекс „Меден Рудник“, съобщи бургаската полиция.  Катастрофата е станала малко преди 17 часа - вчера, а виновна е водачката..

публикувано на 19.03.24 в 09:28

Пламен Николов, Пътна полиция: Наблюдават се повече нарушения на пешеходци

Засилено полицейско присъствие ще има покрай училища и детски градини. Те ще бъдат разположени по ключови пътни артерии и пешеходни зони. Това е превантивна мярка, която стартира на територията на Бургас. Пламен Николов, началник пътен..

публикувано на 19.03.24 в 08:00

Иззеха 23 200 кг фалшив прах за пране на Лесово

Митническите служители на граничен пункт Лесово задържаха 23 200 кг фалшив прах за пране.  Той е намерен при проверка на влизащ в страната товарен автомобил, управляван от румънски гражданин.  Опаковките от по 10 кг са били брадирани с лого на..

публикувано на 18.03.24 в 11:42
Специализирана полицейска акция по линия на пътния контрол в Сливен

Задържаха пиян шофьор в Сливен с 1,58 промила

Пиян шофьор е заловен тази сутрин при специализирана полицейска акция по линия на пътния контрол в Сливен, която тече от няколко дни в областта. Пробата на място е показала 1,58 промила алкохол. Той е задържан, а автомобилът е със свалени номера. "През..

публикувано на 18.03.24 в 11:27

Засилено полицейско присъствие около пешеходни пътеки до бургаски училища и детски градини

От днес стартира засилено полицейско присъствие в районите на пешеходни пътеки по ключови пътни артерии край бургаски училища и детски градини. Мярката е превантивна, за повишаване на пътната безопасност и ще е в часовите зони със струпване на ученици..

публикувано на 18.03.24 в 09:22
Снимката е илюстративна

Неизвестни счупиха стъкло на градски автобус в Бургас

Неизвестни са счупили стъкло на автобус от градския транспорт в Бургас в събота, съобщават от полицията. Инцидентът  е станал по време на движение, в близост то МОЛ-а в к-с „Славейков“. По данни на 49-годишния водач се чул гръм, след което..

публикувано на 18.03.24 в 08:54

"Домашен арест" за мъжа, причинил катастрофата край Черни връх

Окръжният съд в Бургас определи мярка "домашен арест" спрямо Атанас Андонов. Той е обвинен в причиняването на катастрофата на пътя Бургас - Средец. При инцидента на място загина 33-годишната Янита Пепелянкова, а майка ѝ и двете ѝ деца са в болница...

публикувано на 16.03.24 в 15:40