Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Живущи на ул. "Цар Симеон I " завеждат дело срещу Община Бургас следващата седмица

Живущи в блок 111 на улица  „Цар Симеон I" завеждат дело срещу община Бургас следващата седмица. 250 хиляди лева са платени при санирането за ремонти, които не са извършени. Констатацията е на експертиза на Агенцията за държавна финансова инспекция. Днес бе прекратено дело по обезпечаване на доказателства, по него беше разгледана нова експертиза, която бе приета от Районния съд на Бургас.

Пред съда вещото лице, извършило новата експертиза, обясни, че е ходил на оглед и се опитал да влезе в апартаментите в блока, но не бил допуснат от живущите. Успял е да огледа само едно - две жилища и е установил, че телевизионни кабели не са  били вкопани в земята, а трябвало да бъдат.  Експертът е работил основно по предоставени му чертежи и документи. Установил количества стара и нова дограма, които се разминават с първата експертиза.Той отказа коментар пред медиите.

Думите му, че не бил допуснат в апартаментите, оспориха собственици.Николай Едрев заяви извън залата:

Не е така, вещото лице имаше пълен достъп до всички самостоятелни обекти на сградата, какъвто достъп беше осъществен и на вещото лице от държавната финансова инспекция.За разлика от него, той не се възползва от тази възможност. Дойде за около половин час, направи оглед само на един апартамент, след това огледът му приключи. Как са съставени констатациите в неговата експертиза, това ще бъде предмет на последващо разследване от наша страна, тъй като ние сме уведомили компетентната прокуратура за това, че тази експертиза се съставя на база само документи.Тези документи са в процес на разследване, като документи, съставени с невярно съдържание, за което трябва да се произнесе съответната прокуратура.

Едрев подчерта, че обезпечаването на доказателства, което прави общината, за тях няма правна стойност и счита,че експертизата е повърхностна :

Непълна, поръчково направена изцяло от страна на Община Бургас, която като ищец в момента съди собственото си дружество" Чистота ЕООД", на което е възложило да извърши инвеститорски контрол и въпреки това, Община Бургас е била длъжна да осъществи контрол върху дейността на собственото си дружество, на което е делегирало правомощията да извършва инвеститорски контрол.

В хода на нашето производство ние ще се докажем твърденията ни още от началото на 2018 година, които са потвърдени с извършена независима експертиза, назначена от финансова инспекция, уточни Едрев.

Припомняме, че БНР Бургас представи в предишни свои публикации развитието на случая. Община Бургас изпрати писмен отговор на наши въпроси по него. Може да прочетете повече на :

https://bnr.bg/burgas/post/101217884

https://bnr.bg/burgas/post/101227153


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Бургас извадиха 11-сантиметрова миома от бременна жена

11-сантиметрова миома от бременна в четвърти месец жена извадиха акушер-гинеколозите от университетска болница „Дева Мария“ в Бургас. Те успяха да запазят живота и на нероденото бебе.  Това е първа бременност на 28-годишната пациентка. Тя е била наясно с това, че има малък миомен възел в размер на 3 сантиметра. След като забременява, възелът..

публикувано на 30.03.20 в 14:42

КПП-та в Победа ограничават движението от и към квартала

От днес в Бургас започна налагането на санкции при неспазване на ограниченията за разходки в паркове и по плажа, заяви директорът на бургаската полиция  старши комисар Радослав Сотиров.Ще се следи за спазването на   заповедта на министъра на здравеопазването от 20.03.т.г. за преустановяване посещението на паркове, градски градини, спортни и детски..

публикувано на 30.03.20 в 14:29
снимката е илюстративна

Обвиненият за убийството в село Церковски остава в ареста

Задържаха за срок до 72 часа 71-годишния мъж, който е обвинен за извършеното убийство в село Церковски.    Деянието е извършено на 27.03.2020 г. в село Церковски.   Заедно с 65-годишния пострадал,  употребили голямо количество алкохол, което изпили в дома на обвиняемия. При извършения в къщата оглед, е намерен и иззет кухненски нож, с който..

публикувано на 30.03.20 в 13:23

Мъж е бил убит в с.Церковски, задържан е извършителят

83-годишен мъж от с.Церковски е сигнализирал в полицията, че на поляна в югоизточния край на селото открил тялото на свой 65-годишен съселянин. При извършения първоначален оглед полицейските служители открили прободна рана в дясната част на тялото на мъжа, както и следи от кръв по дрехите му.  Задържан е извършителт - на 71 години от същото село...

публикувано на 30.03.20 в 09:35
Снимката е илюстративна

Задържаха 53-годишен с метамфетамин

53-годишен буразлия е задържан от полицаи след обиск в дома му, в района пред бл. 408 в ж.к. «Меден Рудник». Той е криминално проявен и осъждан, а в жилището му при претърсване са намерили и иззели 27 найлонови пликчета с жълтеникаво кристалообразно вещество / метамфетамин/. Общото количество на синтетичната дрога е около 20 грама. Мъжът е задържан за..

публикувано на 30.03.20 в 08:50
Снимката е илюстративна.

Кметовете в област Ямбол затегнаха мерките срещу разпространението на коронавирус

Седем досъдебни производства са образувани срещу лица нарушили задължителната домашна карантина, съобщиха от Районната прокуратура в Ямбол. Кметовете на общините в областта въвеждат по-строг контрол върху спазването на мерките против разпространението на корона вирус.  Нарушителите са засечени в Ямбол, Стралджа и село Крумово. По закон предвиденото..

публикувано на 28.03.20 в 14:37

Възстановено е движението по пътя Айтос - Руен

Възстановено е движението по пътя  Айтос - Руен, съобщават от Агенция пътна инфаструктура. Трафикът в отсечката беше временно ограничен поради ПТП и в одачите изчакваха на място.  Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg , както и по всяко време..

обновено на 27.03.20 в 14:20