Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Шеф Манчев оцени кулинарни специалитети на ученици от Бургас

 

В Бургас деца от социални центрове и ученици от професионалната гимназия по туризъм „Проф.д-р Асен Златаров“ се включиха в кулинарно състезание „Ти си Шеф-ът“. Инициативата е част от националната кампания“Мисията е възможна“ на Министерството на труда и социалната политика. Тя се организира със съдействието на ОП“Развитие на човешките ресурси“. Кулинарните умения на децата бяха оценявани от популярния  шеф- готвач Иван Манчев. Бургас е лидер в реализирането на проекти по оперативната програма, каза зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова

Около 16 млн. проектите на територията на община Бургас, свързани с пазара на труда, за работодателите и за местния бизнес.Малко над 12 са милионите, свързани със социалното включване.

"Рибните ястия, които приготвихте са истински шедьовър - като вкус и аранжировка, достойни са да бъдат  част от менюто на ресторант със звезди "Мишлен". Затова всички 5 отбора, които участваха в състезанието "Ти си Шефът" са победители. Кулинарията е изкуство, а Бургас със своята морска кухня  е изключително вълнуваща кулинарна дестинация, развивайте я и вие, като млади, амбициозни и талантливи хора". Това заяви шеф  Иван Манчев на финала на невероятното кулинарно приключение в ресторант "Младост" в  ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров", в което взеха участие деца от социалните услуги и възпитаници на професионалната гимназия.

В събитието  взе участие и заместник-кметът Йорданка Ананиева.

В кухнята на ресторанта, децата работиха близо 2 часа, разделени в пет отбора по пет участници и един преподавател кулинар.

Шеф Манчев следи отблизо целия работен процес и не скри удовлетворението си от професионалната  работа на екипите и нетрадиционния им подход към традиционни ястия.

На финала отборите представиха  изискано сервирани рибни блюда, с възхитителен вкус и нестандартна аранжировка, поднесени в амфора от тиква или рибни кюфтенца, поднесени като кръгли раци.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ученици от Търговската гимназия осъществяват мониторинг на проекта за Дом на нефтохимика

Областен информационен център – Бургас бе един от избраните шест центъра в България, който ще участва в пилотен международен проект на Европейската комисия „Open Cohesion School“. Търговската гимназия и нейният Европейски клуб се включиха в изпълнението и мониторинга на проект за емблематичния за Бургас Дом на нефтохимика. Пилотният проект..

публикувано на 08.04.20 в 13:30
БСУ

По време на кризата, кандидатстващите в чужбина, могат да изберат БСУ

Кандидат-студентите, планирали да се обучават в чужбина, могат да кандидатстват сега в БСУ, информират от висшето учебно заведение.   Във всеки един момент, когато се почувстват спокойни, социално стабилни  и сигурни, те ще имат възможност да продължат обучението си в чужбина. Всички придобити от тях образователни кредити за положени изпити по конкретна..

публикувано на 07.04.20 в 16:41

Ученици подкрепят медици с виртуална изложба

Виртуална изложба за Деня на здравните работници създадоха деца от бургаското училище "Йордан Йовков". Идеята е да покажат своята съпричастност към трудната мисия  на медиците в борбата им с пандемията от коронавирус. Картините са създадени в заниманията по интереси под ръководството на преподавателите Валентина Димитрова и Фани Пеева, разказа за..

публикувано на 07.04.20 в 14:19
архив

Виртуален празник на буквите организираха от училището в Свети Влас

С виртуален Празник на буквите децата от I “б“ клас към ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий“- Св. Влас отбелязаха усвояването на българската азбука. Тържеството беше проведено дистанционно, като всяко дете, от собствения си дом, изпълни стихове, посветени на малките знаци, които откриват света и дават перспектива и бъдеще на всеки един от нас...

публикувано на 06.04.20 в 13:26

Обмислят се електронни кандидатстудентски изпити в БСУ

Обмисля се вариант за електронно провеждане на кандидатстудентските изпити в Бургаския свободен университет. Това каза за БНР Бургас ректорът проф. дпн Галя Христозова. Тя допълва, че п роцесът на записване на бъдещите студенти не е нарушен, защото както до сега, това се случва онлайн на страницата на университета. "Могат да се подадат..

обновено на 06.04.20 в 13:14

Учебният процес в бургаския университет "Проф.д-р Асен Златаров" продължава нормално

Учебният процес в бургаския университет "Проф.д-р Асен Златаров" продължава нормално и за двете форми – редовно и задочно. Предвид извънредните обстоятелства,  обучението се осъществява дистанционно. Използват се успешно платформите от студенти и преподаватели. Практическите занятия и приемните изпити са отложени назад във времето. Това обясни..

обновено на 06.04.20 в 08:09
архив

Бургаските студенти ще получават стипендии според своя успех и активност в обучението

Правила за насърчаване и подкрепа на ученици и студенти с изявени постижения бяха одобрени от бургаските съветници. Това ще се случи по програмите „Бургаски деца“ и „Успешни студенти“, обяви проф Сотир Сотиров от ГЕРБ: "Това е продължение на много успешната програма "Успешни деца", като в нея са допълнени и успешните студенти. Като се дава..

публикувано на 04.04.20 в 14:07