Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

11 задържани при спецакция в Айтос и Карнобат, неутрализирана е лаборатория за производство на "пико"

Полицейската операция е насочена срещу битовата престъпност

5
Снимка: ОД на МВР - Бургас

Общо 11 души са задържани при специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност провела се днес в Айтос и Карнобат, неутрализирана е мобилна лаборатория за производство на метамфетамин, съобщиха от полицията.

Задържаните са 10 криминално проявени лица във връзка с осъществени различни престъпления. Към момента се установява съпричастността им към извършени кражби, посегателства спрямо личността и др. Проверени са над десет адреса и в двете общини за наличието на крадени вещи. Открити са множество такива – предмет на престъпления, сред които : домакински електроуреди, инструменти, машини и др. Проверени са и над 50 автомобила за превозване на крадени вещи. Разкрити са пет кражби във връзка с образувани досъдебни производства.

В момент на производство на „пико” е задържан още един мъж, който е приведен в полицейския арест. За държане на наркотични вещества са образувани други две досъдебни производства.


 

Акцията е проведена от съвместни екипи от служители от ОДМВР – Бургас и Зонално жандармерийско управление – Бургас, под ръководството и надзор на Окръжната прокуратура в града.

В хода на операцията са извършвани проверки и на водачи на МПС за правоспособност и употреба на алкохол или наркотични вещества. Установен е един случай за шофиране след употреба на алкохол с концентрация – 1.01 промила, както и един случай за шофиране с превишена скорост – 50 км. над допустимото.


 

В специализираната полицейска операция са участвали и служители от Териториална дирекция „НАП” – Бургас, проверяващи търговските обекти за съответствие между продадената стока и наличния оборот.


 

Специализираната полицейска операция, която е започнала през следобедните часове днес, ще продължи и през неделния ден, допълват от полицията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Иззеха 23 200 кг фалшив прах за пране на Лесово

Митническите служители на граничен пункт Лесово задържаха 23 200 кг фалшив прах за пране.  Той е намерен при проверка на влизащ в страната товарен автомобил, управляван от румънски гражданин.  Опаковките от по 10 кг са били брадирани с лого на световно известна търговска марка. Н ейният притежател е уведомен, той е потвърдил, че перилният..

публикувано на 18.03.24 в 11:42
Специализирана полицейска акция по линия на пътния контрол в Сливен

Задържаха пиян шофьор в Сливен с 1,58 промила

Пиян шофьор е заловен тази сутрин при специализирана полицейска акция по линия на пътния контрол в Сливен, която тече от няколко дни в областта. Пробата на място е показала 1,58 промила алкохол. Той е задържан, а автомобилът е със свалени номера. "През почивните дни за установени още двама водачи да шофират след употреба на алкохол и един с наркотици и..

публикувано на 18.03.24 в 11:27

Засилено полицейско присъствие около пешеходни пътеки до бургаски училища и детски градини

От днес стартира засилено полицейско присъствие в районите на пешеходни пътеки по ключови пътни артерии край бургаски училища и детски градини. Мярката е превантивна, за повишаване на пътната безопасност и ще е в часовите зони със струпване на ученици и техните близки.  Служителите на реда ще са около училищата и детските градини сутрин от 7.30 до..

публикувано на 18.03.24 в 09:22
Снимката е илюстративна

Неизвестни счупиха стъкло на градски автобус в Бургас

Неизвестни са счупили стъкло на автобус от градския транспорт в Бургас в събота, съобщават от полицията. Инцидентът  е станал по време на движение, в близост то МОЛ-а в к-с „Славейков“. По данни на 49-годишния водач се чул гръм, след което от стъклото до шофьорското място паднали множество парчета. Стойността на нанесената щета е в..

публикувано на 18.03.24 в 08:54

"Домашен арест" за мъжа, причинил катастрофата край Черни връх

Окръжният съд в Бургас определи мярка "домашен арест" спрямо Атанас Андонов. Той е обвинен в причиняването на катастрофата на пътя Бургас - Средец. При инцидента на място загина 33-годишната Янита Пепелянкова, а майка ѝ и двете ѝ деца са в болница. Шофьорът е обвинен за това, че е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил..

публикувано на 16.03.24 в 15:40

Камера с изкуствен интелект, която ще следи за нарушители на пътя, вече е в Бургас

Първата камера с изкуствен интелект, която ще следи за нарушители на пътя вече е пристигнала в Областната дирекция на МВР в Бургас. Това съобщи Пламен Николов, началник пътен контрол. Той обясни, че новото техническо средство може да снима в двете посоки на движение в няколко пътни ленти едновременно и по няколко автомобила. "В момента камерата работи..

публикувано на 16.03.24 в 14:24

Задържаха шофьора, обвинен за смъртта на 33-годишната Янита Пепелянкова

Окръжната прокуратура в Бургас задържа за срок до 72 часа шофьорът, обвинен за смъртта на 33-годишната Янита Пепелянкова. Катастрофата стана в събота на пътя Бургас-Средец. Младата жена загина на място, а майка й и двете й деца са в болница. Жена загина в катастрофа на пътя Бургас-Средец (ОБНОВЕНА) Шофьорът е обвинен за това, че е..

публикувано на 13.03.24 в 15:03