Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Паспортна служба - Бургас извършва подмяна на лични документи с изтичащ срок по предприятия и фирми

През тази година изтича валидността на близо 121 хил. документа на жители на Бургас и региона

| обновено на 23.02.20 в 14:16

Организирана смяна на изтеклите стари лични документи с нови за служители във фирми и предприятия предлагат от Паспортната служба в Бургас. Целта е по – бързо и по – лесно да бъдат обслужени повече хора, коментира началникът й Милка Василева:

„При заявка на големи предприятия или големи групи от хора, които трябва да подменят документите си въвеждаме специална организация за да ги обслужим. Ще определим гише, където те да бъдат обслужени без да чакат на опашки.  Изисква се списък на хората, документите кото трабва да подменят и едно посочено лица за контакт, с което да бъдат уточнени подробностите. Има две заявки до момента от Службата на тел. 112 и от БДЖ. За хората с увреждания при невъзможност да посетят някои от пунктовете за подмяна на документи, след заявление от тяхна страна, мобилни екипи ще ги посетят в домовете им!“

През тази година изтича валидността на близо 121 хил. документа на жители на Бургас и региона. От областната дирекция на полицията призовават да не се чака последният момент и да се подават заявления за подмяната им още през февруари и март.

Гражданите с постоянен адрес на територията на Област Бургас могат да подадат заявление за издаване на български лични документи с обикновена услуга във всяко едно от звената на Районните полицейски управления, независимо, че адресът им не е на територията на съответното РПУ.  Важно е да се знае, че при изтичане валидността на личните документи се заплащат глоби от 20 до 150 лева.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
ТЕЦ

Екообразованието в контекста на Зелената сделка

На 14 юли Европейската комисия прие набор от предложения, в областта на климата, енергетиката, транспорта и данъчното облагане да бъдат пригодени към целта за намаляване на нетните емисии на парникови газове с най-малко 55 % до 2030 г. Освен чисто екологичните плюсове за континента Европейският зелен пакт ще осигури обучения за придобиване на..

публикувано на 28.07.21 в 10:00

След час дебат: вдигнаха началната цена за лунапарка в Морската градина

Обявяването на търг за отдаване под наем на терена за лунапарка в Морската градина на Бургас предизвика сериозна дискусия сред общинските съветници днес. Първоначалното предложение от 3255 лв. месечен наем (без ДДС), който да е началната цена, бе оспорено от Константин Бачийски от Средна европейска класа като ниско. След около час дебати и..

публикувано на 27.07.21 в 15:48

"Булевард Демокрация" на 27-ми юли

Пътят към имота на Ахмед Доган в парк Росенец остава общинска собственост за момента, какво следва от тук насетне ще чуем след малко в предаването. Поредно лято, в което усещаме липсата на кадри и то на всички нива в туризма. Повече от всякога се виждат в заведения и хотели как работят млади и неопитни хора, това ли е решението или вноса на специалисти..

публикувано на 27.07.21 в 14:52

Обновиха климатичната система на Младежкия дом

Обновена е климатичната система на Младежкия културен център, съобщават от Община Бургас. От утре тя ще работи и в режим на охлаждане, и на затопляне. Това ще осигури добри условия за работа на творческите школи, които развиват дейност в сградата. Досега чилър системата можеше да работи само в един от режимите – или отопляване, или охлаждане. След..

публикувано на 27.07.21 в 14:13

Увеличават зелената зона в Бургас с още 32 места (обновена)

Зоната за платено паркиране през лятото ще бъде увеличена в района на бул. "Демокрация", между "Константин Величков" и "Места".  Мнозинството в общинския съвет подкрепи предложението на администрацията, въпреки възраженията на Христо Панайотов (БСП), че така зоната се превръща в "касичка".  Андрей Рунчев, управител на ОП "Транспорт" посочи, че това е по..

обновено на 27.07.21 в 13:24

Обновявиха уличното осветление и по "Одрин", "Стефан Стамболов"

Продължава поетапното изпълнение на проекта за модернизация на уличното осветление в Бургас, съобщават от Общината. През последните дни бяха обновени ул. „Одрин“ и бул. „Стефан Стамболов“ – от „Сан Стефано“ до „Гурко“ и от „Демокрация“ до „Сан Стефано“. По-рано през годината обновлението се случи на бул. „Тракия“, бул. „Стефан Стамболов“ - от „Никола..

публикувано на 27.07.21 в 11:34

Общинският съвет на Бургас се очаква да одобри ново разширение на зелената зона

Разширение на „зелената зона“ в Бургас и ограничаване на контрапротестите. Това са част от предложенията, които ще обсъжда днес общинският съвет в морския град.  Нова зона да се присъедини към платеното паркиране, което функционира в Бургас през лятото, предлага заместник - кметът Йорданка Ананиева. Тя ще е в участъка на булевард „Демокрация“,..

публикувано на 27.07.21 в 07:45