Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

По време на областното си отчетно събрание

БЧК – Бургас отличи „тихите си герои“ (СНИМКИ)

Благодарствени грамоти получиха Община Царево и д-р Т. Бояджиев, Кръвен център -ургас

БЧК – Бургас проведе областното си отчетно събрание. Местната структура на хуманитарната организация представи пред делегати, партньори и гости свършеното през миналата година и начерта плана си за действие за 2020.

Един от големите успехи на БЧК – Бургас през 2019 г. е увеличаването броя на членовете и доброволците включили се в структурите й, защото без тях организацията няма как да изпълнява своята мисия, това каза директорът й Виолета Радева. Тя съобщи, че 5208 души са членовете, а 350 са доброволците в БЧК – Бургас:

„Имаме изключите.но стабилни структури в област Бургас. Всяка една община има ядро от верни, предани и отдадени на червенокръстката идея доброволци. Благодарение на тяхната подкрепа, всеотдайност и чистия им ентусиазъм се случват толкова добри неща. Помага се на хората и те ги припознават, търсят ги когато имат нужда!“

Гост на събранието беше председателят на БЧК – България Христо Григоров. Той припомни, че организацията е създадена преди 141 години от българския народ и организацията достойно изпълнява своята мисия, там където има нужда от помощ да подава ръка и да помага:

„Ние стъпихме върху основите на нашите предци и успяхме всички заедно с корпоративния бизнес, с институциите, с българския народ и с вас медиите да изградим една огромна къща на доброто в която всеки, който има нужда получава любов , протегната ръка, помощ  и подкрепа – това е БЧК!“

Христо Григоров награди с юбилейни грамоти за добро сътрудничество -Община Царево в лицето на кмета Георги Лапчев и д-р Тодор Бояджиев, началник на отделението по Трансфузионна хематология в УМБАЛ – Бургас. Най – високото отличие на червенокръстката организация „златен медал“ получи д-р Нено Ненов, председател на БЧК – Бургас, който е отдал 50 години от живота си в работа за реализиране идеите на хуманитарната организация.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Намаляват водните количества от яз. "Камчия" за Бургас

Намалени са количествата вода, които ще се отпуснат за област Бургас от яз. „Камчия“ през настоящия месец, информират от екоминистерството. Ако ситуацията с ограничения приток продължи, институцията ще редуцира още разрешените лимити и трябва да се търсят алтернативни водоизточници. С около 4 милиона кубически метра вода е паднало за месец..

публикувано на 06.06.20 в 12:38

Продължава пръскането срещу комари и кърлежи в Бургас

Обработката на зелените площи срещу комари и кърлежи ще продължи, информират от Община Бургас. Гражданите могат и да подават сигнал към Дезинфекционната станция на телефони: 056 86 29 81, 0893 683 143. На 9, 10 и 11 юни, вторник-четвъртък, ще бъдат извършени въздушни обработки срещу ларви на комари с моторен делтапланер. Целта са..

публикувано на 06.06.20 в 10:55

Да почистим Китен, призовават от кметството

С мотото „Дари ден на Китен“, кметството в морския град инициира кампания за почистване на населеното място. " Всеки един от нас в момент през годините се е възмущавал от разхвърляни пластмасови, строителни и други отпадъци, счупени и не добре боядисани пейки и други градски съоръжения, озеленяването на кварталните градинки и лошото..

публикувано на 06.06.20 в 08:52

Птици ще гнездят в „брегоукрепителното съоръжение“ в Алепу

Голяма е вероятността хотел до Шофьорския плаж в Созопол да не се построи. Това каза в предаването „Панорама“ на БНТ премиерът Бойко Борисов. Той посочи, че е получил уверението от началника на строителната инспекция, че изграденото до момента е само подпорна стена за свлачището и добави: “А вторият етап е курортен комплекс, който, с..

публикувано на 06.06.20 в 08:28

Мораторуим за ново строителство по Черноморието

Мораториум върху всякакво ново строителство по българското Черноморие е единственото спасително решение. Това коментира в Бургас лидерът на гражданската платформа „Изправи се бг“ Мая Манолова по повод казуса „Алепу“: "Не става дума за никакво укрепително съоръжение, а става дума за комплекс, който е разрешен от конкретни лица в ДНСК и който се..

публикувано на 05.06.20 в 17:04

Нова временна организация по бургаската улица "Транспортна" от понеделник

Заради извършване на ремонтни дейности на ул. "Транспортна", в участъка от кръстовището с ул. "Димитър Аврамов" до кръговото кръстовище с бул. "Димитър Димов", се въвежда временна организация на движението в периода от 08.06.2020г. /понеделник/ до 08.07.2020г. /сряда/. Затворени за превозни средства ще са лентите от страната на гробищния парк, като..

публикувано на 05.06.20 в 16:12

По обновената „Демокрация“ в Бургас ще растат млади дървета

10 стари и опасни дървета бяха премахнати с ремонта на централния бургаски булевард "Демокрация", близо до пресечката с "Богориди". Това информират от Община Бургас.  Днес на тяхно място засаждат 10 нови.  Те са няколкогодишни укрепнали екземпляри от вида кълбовидна акация. Този вид дърво е много подходящ за градски условия, има плитка коренова система и..

публикувано на 05.06.20 в 15:37