Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кметове и експерти се обучават за действия при кризи и наводнения

Кметове на населени места, териториални директори и експерти от Община Бургас участват в обучение за действие при аварийни ситуации.

Семинарът се организира по проект "Центрове за повишаване готовността на населението за реакция при наводнения" и се финансира по Оперативна програма "Околна среда" 2014 - 2020.

От своя страна Община Бургас вече няколко години прилага собствена превантивната програма за намаляване на риска при бедствия и аварии. За настоящата година е разработен и приет план за провеждането на много обучения в училищата и детските градини.

Изпълнението на занятията има за цел да даде необходимата подготовка на децата и преподавателите как да действат при възникване на природни бедствия, пожари, промишлени аварии и терористични атаки.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
БСУ

По време на кризата, кандидатстващите в чужбина, могат да изберат БСУ

Кандидат-студентите, планирали да се обучават в чужбина, могат да кандидатстват сега в БСУ, информират от висшето учебно заведение.   Във всеки един момент, когато се почувстват спокойни, социално стабилни  и сигурни, те ще имат възможност да продължат обучението си в чужбина. Всички придобити от тях образователни кредити за положени изпити по конкретна..

публикувано на 07.04.20 в 16:41

Ученици подкрепят медици с виртуална изложба

Виртуална изложба за Деня на здравните работници създадоха деца от бургаското училище "Йордан Йовков". Идеята е да покажат своята съпричастност към трудната мисия  на медиците в борбата им с пандемията от коронавирус. Картините са създадени в заниманията по интереси под ръководството на преподавателите Валентина Димитрова и Фани Пеева, разказа за..

публикувано на 07.04.20 в 14:19
архив

Виртуален празник на буквите организираха от училището в Свети Влас

С виртуален Празник на буквите децата от I “б“ клас към ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий“- Св. Влас отбелязаха усвояването на българската азбука. Тържеството беше проведено дистанционно, като всяко дете, от собствения си дом, изпълни стихове, посветени на малките знаци, които откриват света и дават перспектива и бъдеще на всеки един от нас...

публикувано на 06.04.20 в 13:26

Обмислят се електронни кандидатстудентски изпити в БСУ

Обмисля се вариант за електронно провеждане на кандидатстудентските изпити в Бургаския свободен университет. Това каза за БНР Бургас ректорът проф. дпн Галя Христозова. Тя допълва, че п роцесът на записване на бъдещите студенти не е нарушен, защото както до сега, това се случва онлайн на страницата на университета. "Могат да се подадат..

обновено на 06.04.20 в 13:14

Учебният процес в бургаския университет "Проф.д-р Асен Златаров" продължава нормално

Учебният процес в бургаския университет "Проф.д-р Асен Златаров" продължава нормално и за двете форми – редовно и задочно. Предвид извънредните обстоятелства,  обучението се осъществява дистанционно. Използват се успешно платформите от студенти и преподаватели. Практическите занятия и приемните изпити са отложени назад във времето. Това обясни..

обновено на 06.04.20 в 08:09
архив

Бургаските студенти ще получават стипендии според своя успех и активност в обучението

Правила за насърчаване и подкрепа на ученици и студенти с изявени постижения бяха одобрени от бургаските съветници. Това ще се случи по програмите „Бургаски деца“ и „Успешни студенти“, обяви проф Сотир Сотиров от ГЕРБ: "Това е продължение на много успешната програма "Успешни деца", като в нея са допълнени и успешните студенти. Като се дава..

публикувано на 04.04.20 в 14:07

Дистанционното обучение през погледа на Татяна - осмокласничка от Морското училище

Дистанционното обучение ни кара да сме по-отговорни и в часовете се стараем много повече. Това сподели Татяна Захариева от VIII "Б" клас на Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола". Онлайн уроците са сближили учители и ученици. Благодарение на иновациите, те са споделили най-личните кътчета в домовете си. "Връзката между..

публикувано на 03.04.20 в 11:56