Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Безплатни уроци по гмуркане за деца и младежи в "Парк Арена" ОЗК

| обновено на 07.03.20 в 10:08
Снимка: pxhere.com

За шеста поредна година Клуб "АВАНТЮРИКА" и Клуб "СИНЯТА БЕЗДНА" организират дни на отворените врати, в рамките на които ще запознаят всички желаещи с подводните спортове в контролирана среда и ще им помогнат да се докоснат до усещането да бъдат водолази.

Discover Scuba Diving е лесен начин малките ентусиасти да се запознаят с невероятните възможности да изследват чудатостите на подводния свят.
Тази година събитието в Бургас ще се състои благодарение на любезната подкрепа на "Парк Арена" ОЗК. В него могат да се включат деца, ученици и младежи от 7 до 16 години. Датата е 7 март /събота/ от 12.00 до 14.00 часа.

Мисията на ПРОЕКТ "Дни на приключенията" е да запознае децата и учениците по атрактивен и неформален начин с различни форми на спорт и начини за учене. Този проект, в който главна роля играе ученикът, е една стъпка в посока към развитие на различни компетентности у децата и учениците, мобилизиране на техния потенциал съобразно техните интереси и стимулиране и насърчаване на инициативността, младежката изява в областта на спорта в природна среда.

Чрез този проект учениците, със своята амбиция да се усъвършенстват ежедневно и склонността си да изследват непознатото, имат възможност да разширят познанията и уменията си и да се запознаят с нови възможности за спорт и туризъм, да превърнат свободното си време в поредица от позитивни преживявания и открития сред природата.


КЪДЕ: Басейна на "Парк Арена", гр. Бургас
гр. Бургас, к-с "Славейков", Парк "Изгрев". 
На ъгъла на ул. "Лазар Маджаров" и ул. "Янко Комитов"
http://www.parkarena.bg/

КОГА: 07 март 2020г. /събота/ - от 12,00 часа

КОЙ Е ПОКАНЕН?
Всички деца, ученици и младежи от 7 до 16 години, които искат да разберат що е то водолаз .
*** УЧАСТИЕТО СТАВА С ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСВАНЕ на тел. 0879/422986, ПОРАДИ СПЕЦИФИКАТА НА МЕРОПРИЯТИЕТО И НЕОБХОДИМОСТТА ОТ ПРЕДВАРИТЕЛНА ПОДГОТОВКА НА ЕКИПИРОВКАТА И ОБОРУДВАНЕТО!

КАКВО ВИ ОЧАКВА?
Ще се запознаем с работата на леководолазите и с всичко онова, което трябва да знаем, за да бъде нашето гмуркане безопасно и приятно.
Ще се запознаем с оборудването на всеки професионален водолаз
Ще се опитаме да дишаме през специално оборудване
Ще се научим да си почистваме маската във водата
Ще разберем как водолазите си говорят под водата и как те си помагат и се пазят взаимно
Ще изпитаме усещането да сме в безтегловност
Ще се запознаем с някои основни техники на истинските водолази
Ще се забавляваме много!

ЦЕНА?
Проектът се финансира от Клуб "АвантюрикА" и клуб "Синята Бездна" и всяко първо участие в посочените дни е БЕЗПЛАТНО!
Единствено се заплаща входна такса за басейна - на касата на басейна.

БЕЗОПАСНОСТ И ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ
Цялото събитие ще се проведе под зоркото око на Сертифицирани спасители
Инструкторите - сертифицирани леководолази с дълъг професионален опит в обучението в подводни спортове

КАКВО ДА СИ НОСИМ?
Бански
Чехли / джапанки
Плувка
Кърпа
*Цялата необходима екипировка и оборудване за провеждане на обученията се предоставят от Клуб Синята Бездна.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фотограф: България е земен рай

40 вдъхновяващи пейзажни кадъра включва първата самостоятелна изложба на Радослав Свирецов. Тя трябваше да се случи през март в родния му Бургас, но пандемията коронавирус помита и плановете на младия фотограф. Експозицията е подготвена по програма "Дебюти" на Националния фонд "Култура" и всичко е готово, когато се отлага за неопределено време...

обновено на 29.03.20 в 13:11

„Остани си вкъщи, слушай българска музика!” призовава Нина Николина

Популярни музиканти се включиха в кампанията „Остани си вкъщи, слушай българска музика!”, за да насърчават хората да спазват препоръките за самоизолация. Веселин Маринов, Дидо от D2 и Нина Николина записаха видео обръщения от домовете си.  „В тази криза, можем поне морално да се подкрепяме, като слушаме нашата музика“, коментира Нина Николина. "..

публикувано на 29.03.20 в 11:04

Тази нощ преминаваме към лятно часово време

В 03.00 ч. през нощта ще преместим стрелките на часовниците с 1 час напред, за да преминем към лятното часово време. През март миналата година Европейският парламент гласува отпадането на сезонната смяна на времето да се състои чак през 2021 година. Дебатът не е нов. Общественото негодувание срещу нарушения комфорт беше силно отразено и в онлайн..

публикувано на 28.03.20 в 12:43

Бургаски художници пълнят бутилки с дезинфектант в борбата с коронавируса

Бургаски художници се присъединиха към общинските екипи в помощ на борбата с коронавируса. Един от тях е председателят на дружеството Добрин Вътев. Заедно със свои колеги, вместо да редят изложби, пълнят бутилки с дезинфектант. Все някой трябва да върши това, смята художникът, който е готов да поеме и още отговорности, за благото на..

публикувано на 26.03.20 в 12:13

Поморийското езеро част от проект за опазване на влажните зони от замърсяване

Поморийското езеро, Национален Парк Делтата на Еврос (Марица) в Гърция и разположеният в Турция от другата страна на границата национален парк ,,Езеро Гала“ са три от влажните зони, които са целеви за международния проект ,,Екологично съзнание и поведение за спиране на замърсяването в значими влажни зони на Черноморския басейн” BioLearn..

публикувано на 25.03.20 в 17:23

Два лъча в небето над Бургас срещу COVID-19

Два лъча в небето над Бургас тази вечер ще засвидетелстват подкрепа към болните от коронавирус и професионалистите, борещи се на първа линия със заболяването. Акцията е на Асоциацията на рентал компаниите у нас и ще се проведе тази вечер от 20 часа в 5 града.  Кампанията тръгва от Европа и всяка страна избира ден, в който да се включи...

публикувано на 25.03.20 в 14:01

Да родиш по време на пандемия

Животът продължава и нищо не може да го спре въпреки пандемията! На бял свят преди дни се ражда сина на Кристиана Бакалова, позната като участник в проекта "Мастер шеф" и управител на частно училище в Бургас. Бебето Илко тежи 3 900 кг при височина 52 см. Радостта от щастливия миг и очакването се смесват с притеснението от усложнената ситуация..

публикувано на 24.03.20 в 17:24