Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Шестима души от Сливенска област са под наблюдение за признаци на коронавирус

Снимка: БГНЕС

Шестима души от Сливенска област са под наблюдение за признаци на коронавирус, но те не са приети инфекциозните отделения. Това обяви д-р Даниела Калева, директор на дирекция „Надзор на заразните заболявания“  към РЗИ Сливен, веднага след като бе ситуиран Областен медицински съвет. Те са пребивавали в Китай и Италия. 

Тя уточни, че под домашна карантина остават петима души, а на шестия е изтекъл 14-дневния период без да е показал признаци на вируса. Тя коментира и изнесената информация от Националния кризисен щаб за болни от Сливен, на които са вземани проби.

"От днес сутринта имам информация за лица, които са от Сливен, и които ще бъдат приведени в лечебни заведения в София, на които биха могли да се вземат проби. Това вече е от компетентността от лечебните заведения в София, в които те ще попаднат. Това не са част от наблюдаваните лица. Те са нови, пристигнали са от Италия. "

В Сливен в готовност за прием на болни са две отделения – в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и военна болница към ВМА. От РЗИ призоваха хората, които са се върнали от някоя от засегнатите страни да се самоизолират за 14 дни.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дарение от 500 защитни шлема за лекари и полицаи от Сливен

Дарение от 500 защитни шлема за лекари и полицаи направи бизнесменът  Стефан Стефанов от Нова Загора. Дарението е връчено на областния управител на Сливенска област Чавдар Божурски. Шлемовете на новозагорската фирма са произведени, след  преструктуриране на производството, заради коронавирусната епидемия.   Днес още 100 предпазни шлема бяха..

публикувано на 01.04.20 в 17:46

Кметът на Поморие призовава да не се излиза без предпазна маска

„Призовавам жителите на община Поморие да носят предпазни маски за лице извън дома си. И не се отнася само за хората над 60 години, но и за всички останали. Според известните ни данни, голям процент от хората, които биха могли да бъдат заразени и да разпространяват вируса, нямат никакви симптоми на болестта. Това означава, че дори и да се чувства..

публикувано на 01.04.20 в 14:53

Три села в Несебър бяха дезинфекцирани

Община Несебър извършва дезинфекция и в най-отдалечените и слабо населени места на територията си. На третиране с препарати бяха подложени уличните мрежи в селата Паницово, Приселци и Раковсково.  Дезинфекция предстои и в село Баня. Обработката е част от мерките, предприети по указание на Общинския щаб за борба срещу разпространението на..

публикувано на 01.04.20 в 12:27

Депутати от ГЕРБ дариха два апарата за пречистване на въздуха на УМБАЛ-Бургас

Два апарата за пречистване на въздух бяха дарени на ръководството на УМБАЛ-Бургас. Те са закупени с лични средства от народните представители от ГЕРБ-Бургас, които са провели предварителни разговори с лечебното заведение.  Димитър Бойчев, Ивелина Василева, Галя Желязкова, Ася Пеева и д-р Стойно Стойнов занесоха апаратурата и се срещнаха с д-р Бойко..

публикувано на 01.04.20 в 10:34

Лекарите в Ямболска област с ежедневен телефонен контакт с поставените под карантина

Личните лекари в Ямболска област трябва да осъществяват ежедневен телефонен контакт с поставените под карантина и да следят за промени в здравословното им състояние, е решено на заседанието на областния медицински съвет. Поставените под домашна карантина в ямболско са 458, като основно се наблюдават от полицески служители. За да се засили..

публикувано на 31.03.20 в 16:41

Продължава кампанията за раздаването на безплатни маски в Бургас

В Бургас продължава кампанията за раздаването на безплатни маски в хранителните магазини. Инициативата е част от мерките срещу разпространението на заразата от коронавирус в региона. Кампанията стартира в началото на тази седмица като идеята е тя да се изпълнява от големите към малките търговски обекти. Раздаването на маските се извършва от 08:30 до..

публикувано на 31.03.20 в 14:53

Лекари в Сливен предлагат заразени медици да се настаняват в хотели

Регионалната колегия на Български лекарски съюз (БЛС) Сливен поиска съдействие от областния управител Чавдар Божурски медицинският персонал, заразен с Covid-19 по време на работа, да бъде настанен в помещения за карантина извън болниците. Предложението на председателя на организацията д-р Богдан Сотиров е тези помещения да бъдат осигурени от..

публикувано на 31.03.20 в 09:59