Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

„М-Бус” вдига билета за Камено, Несебър, Карнобат и Айтос

Снимката е с илюстративна цел

С нови цени вече са билетите на транспортната фирма „М-Бус” по линиите до Малко Търново и част от населените места в общините Поморие, Созопол, Приморско и Царево.

От 1-ви март 2020 г. промяна в цените ще има и по направленията до Камено, общините Несебър, Карнобат и Айтос. Увеличението варира  между  10% - 15% в зависимост от натовареността и особеностите на маршрута.  Така например  билетът Бургас – Слънчев бряг от 6 лв. става 7 лв.;  Бургас – Карнобат от 7 лв. – 8 лв., билетът Бургас-Камено от 3,40 – 3,80 лв. Цените по останалите направления са обявени на  сайта на превозвача www.mbus-bg.com. Увеличението засяга и част от ученическите и пенсионерксите абонаметни карти.

Разбираме, че ще има ефект върху потребителите на услугата, но за съжаление не сме в състояние да обслужваме линиите на старите  цени. Причината е, че няма как да компенсираме ръста на минималната работна заплата, увеличените разходи за застраховки и очакваното увеличение на разходите, свързани с тол системата”, заявяват от фирмата.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Иван Кузманов

Иван Кузманов дари средства за Спешния център в УМБАЛ - Бургас

11 хиляди лева е поредното дарение на земеделския производител Иван Кузманов от Русокастро. Средствата са предназначени за работещите в Спешния център в Бургаска болница. Дарителят настоява парите да бъдат раздадени на лекарите и медицинския персонал като награда за рисковия труд, които полагат в условията на извънредно положение.  Преди седмица..

публикувано на 06.04.20 в 16:54

Дезинфекцират пощенските станции и раздават над 6 500 маски по време на изплащането на пенсиите

Утре стартира изплащането на пенсиите за месец април, заедно с великденските добавки от 40 лева за хората с най-ниски доходи. Както вече Ви информирахме, изплащането на пенсиите ще се проведе при удължен график, като до обяд в пощенските клонове ще обслужват най-възрастните. Служители на детски градини и ясли в Бургас ще дезинфекцират на..

публикувано на 06.04.20 в 16:35

Три пъти са се увеличили регистрираните безработни в Ямбол

Близо три пъти се е увеличил броят на регистрираните безработните в Бюрото по труда в Ямбол. Над 20 фирми са заявили, че ще се възползват от схемата 60/40. В първия работен ден от тази седмица пред Бюрото по труда чакат около 20 души. Освободените са главно от сферата на туризма, мебелното производство, козметика и фризьорство...

публикувано на 06.04.20 в 15:24

"Булевард Демокрация" на 6 април

Темата  ни днес  е как се справят висшите училища в създалата се ситуация. Повече от десет години в Бургаския свободен университет  използват платформи за дистанционно обучение, в които са качени всички лекции. От всеки край на света, по всяко време студентът може да чете учебни материали и да изпълнява  задачи така че да бъде  отчетено изпълнението като..

публикувано на 06.04.20 в 14:49

В кутии за дарения се събират средства за семейство от Ясна поляна

Жители на община Приморско създадоха бърза организация и помагат на семейство Георгиеви от Ясна поляна, което останаха без дом след пожар. Той унищожи покрива на къщата им, мебели и техника. Тя е напълно негодна за обитаване, строена е преди около 100 години. В момента хората са при свои близки, обясни кметът на селото  Георги Георгиев : Приятели,..

публикувано на 06.04.20 в 14:18
Снимката е илюстративна

Храни за между 60 и 130 лв. ще получат нуждаещи се бургазлии

Хранителни продукти за между 60 и 130 лв. ще бъдат раздавани в Бургас. Те ще бъдат закупени със средства от създадения Общински социален фонд. Комисията по социални въпроси към общинския съвет днес представи критериите, по които ще бъдат разпределени гласуваните 300 000 лв. за бургазлии, които са пострадали от кризата. Парите, под..

обновено на 06.04.20 в 13:38

Разрешават нощния любителски риболов от брега

Разрешен е нощният любителски риболов, но само от брега. Това стана ясно от заповед на министъра на земеделието, храните и горите. Мярката се отнася за всички дни от седмицата в периода от 1 април до 1 ноември. За района на Бургас, е разрешен нощният риболов в язовир Мандра, за област Сливен – в язовир Жребчево, а за област Ямбол – в язовир Малко..

публикувано на 06.04.20 в 13:19