Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кораб с китайски моряци акостира в Бургас, взети са превантивни противоепидемични мерки

Всички моряци са здрави, но изпълняват всички изисквания на противоепидемичния контрол

Снимка: БГНЕС

Кораб с 25 китайски моряци на борда акостира в бургаското пристанище. От Регионалната здравна инспекция са извършили проверка на екипажа и са взели всички предпазни мерки за безопасност.

Корабът пристига от Южна Корея и ще остане до утре на бургаското пристанище. Всички моряци са здрави. 2 месеца е продължил преходът им на море.

На всички, които имат контакт с екипажа, са раздадени гумени ръкавици, маски и дезинфектанти, каза директорът на регионалната здравна инспекция д-р Георги Паздеров:

"Изключително дисциплиниран екипаж. Когато е застанал корабът, здравните власти първи са се качили. Те също разполагат със защитни средства - самият екипаж, самите те раздават на другите проверяващи органи маски. Имат си контейнери за опасни биологични отпадъци. Замерена им е температурата, няма болни с оплаквания. И въпреки всичко има нареждане - никой да не напуска кораба", обясни д-р Паздеров.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Общинският съвет на Бургас организира кръводарителска акция

Общински съвет - Бургас организира кръводарителска акция, във връзка със Световния ден на здравето 7 април, която има за цел да подпомогне медиците и лечебните заведения с така нужната кръв, включително и за нуждите на пострадалите от COVID - 19, съобщи председателят проф. Севдалина Турманова. "Даряването на кръв  винаги е било доброволен  израз на..

публикувано на 08.04.20 в 10:36

"Добрият лекар" - историята на Станимир Карагьозов

БНР Бургас започна кампания под мотото "Добрият лекар - да благодарим заедно за спасения живот".   В нея ви представяме лекарите, които ежедневно се грижат за нешето здраве. Очакваме от вас да ни разкажете за тях на нашата фейсбук страница или да ни се обадите на редакционния телефон.  Днес своето "благодаря" казва Станимир Карагьозов, който..

публикувано на 08.04.20 в 09:50

МЦ „Св. Николай Чудотворец“ осигури специалисти за оплаквания извън коронавируса

Медицинският център на УМБАЛ Бургас – „Св. Николай Чудотворец“ осигури специалисти, които да помагат на жителите на Бургас и областта при други заболявания, извън коронавируса. Те приемат пациенти при нужда от неотложна консултация и оплаквания, не търпящи отлагане. „Получихме много сигнали от хора, които обикалят града и не могат да намерят..

публикувано на 07.04.20 в 16:18

В ДКЦ I и в частна лаборатория в Бургас могат да бъдат направени тестове за коронавирус

Лабораторията на ДКЦ - 1 в Бургас вече извършва тестове за коронавирус. Те са доброволни и срещу заплащане, но могат да са полезни, особено за фирми, за да не спират дейността си. Кръвните изследвания са за наличие на два класа антите, лауточни за БНР-Бургас завеждащият лабораторията д-р Петранка Стаматова.  Единият клас показва дали се касае за остра..

публикувано на 07.04.20 в 12:01

Над 20 хиляди са даренията за Общинския кризисен щаб в Айтос

Над 20 хиляди лева са даренията по сметката на Общинския кризисен щаб в Айтос за борба с COVID-19. По-голямата част от дарителите изрично са пожелали средствата да се пренасочат за подпомагане на МБАЛ Айтос. Публикуваме и пълния списък на дарителите:  ОУ "ХРИСТО бОТЕВ" С. МЪГЛЕН СДРУЖЕНИЕ СЪЮЗ НА ЗЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ОУ "СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ" С...

публикувано на 07.04.20 в 11:50

Няма нов случай на коронавирус в област Бургас

Няма нов случай на коронавирус в област Бургас, стана ясно от брифинга на Националния оперативен щаб тази сутрин. В страната общият брой на заразените вече е   565. През последното денонощие новите случаи са 24.От тях в болници са 16 души. Изследвани са общо 299 души.В София има 15 нови заразени. Във Враца има една жена, във Варна също, в Пазарджик..

публикувано на 07.04.20 в 08:22

В Ямбол ще дезинфекцират църквите преди Великден

Областният управител Димитър Иванов и членове на Областния медицински съвет старши комисар Калоян Милтенов, директорът на РЗИ д-р Лиляна Генчева, прокуристът на МБАЛ „Св.Пантелеймон“ Ямбол д-р Димитър Рунков се срещнаха и разговаряха с архимандрит Димитрий, в навечерието на предстоящите християнски празници, относно организацията и мерките в условия на..

публикувано на 07.04.20 в 08:12