Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Отрицателен е тестът за коронавирус на мъжа, хоситализиран в УМБАЛ Бургас

Отрицателен е тестът за коронавирус на мъжа, който бе настанен в УМБАЛ Бургас,научи БНР Бургас. Той е от Несебър и се е завърнал от Северна Италия. Мъжът е хоспитализиран след като е имал грипоподобни симптоми. 

В инфекциозното отделение е настанена и студентка от Бургас, която е пристигнала  в града преди дни от същия регион. Тя е  потърсила помощ след като не се е почувствала добре.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Общинският съвет на Бургас организира кръводарителска акция

Общински съвет - Бургас организира кръводарителска акция, във връзка със Световния ден на здравето 7 април, която има за цел да подпомогне медиците и лечебните заведения с така нужната кръв, включително и за нуждите на пострадалите от COVID - 19, съобщи председателят проф. Севдалина Турманова. "Даряването на кръв  винаги е било доброволен  израз на..

публикувано на 08.04.20 в 10:36

"Добрият лекар" - историята на Станимир Карагьозов

БНР Бургас започна кампания под мотото "Добрият лекар - да благодарим заедно за спасения живот".   В нея ви представяме лекарите, които ежедневно се грижат за нешето здраве. Очакваме от вас да ни разкажете за тях на нашата фейсбук страница или да ни се обадите на редакционния телефон.  Днес своето "благодаря" казва Станимир Карагьозов, който..

публикувано на 08.04.20 в 09:50

МЦ „Св. Николай Чудотворец“ осигури специалисти за оплаквания извън коронавируса

Медицинският център на УМБАЛ Бургас – „Св. Николай Чудотворец“ осигури специалисти, които да помагат на жителите на Бургас и областта при други заболявания, извън коронавируса. Те приемат пациенти при нужда от неотложна консултация и оплаквания, не търпящи отлагане. „Получихме много сигнали от хора, които обикалят града и не могат да намерят..

публикувано на 07.04.20 в 16:18

В ДКЦ I и в частна лаборатория в Бургас могат да бъдат направени тестове за коронавирус

Лабораторията на ДКЦ - 1 в Бургас вече извършва тестове за коронавирус. Те са доброволни и срещу заплащане, но могат да са полезни, особено за фирми, за да не спират дейността си. Кръвните изследвания са за наличие на два класа антите, лауточни за БНР-Бургас завеждащият лабораторията д-р Петранка Стаматова.  Единият клас показва дали се касае за остра..

публикувано на 07.04.20 в 12:01

Над 20 хиляди са даренията за Общинския кризисен щаб в Айтос

Над 20 хиляди лева са даренията по сметката на Общинския кризисен щаб в Айтос за борба с COVID-19. По-голямата част от дарителите изрично са пожелали средствата да се пренасочат за подпомагане на МБАЛ Айтос. Публикуваме и пълния списък на дарителите:  ОУ "ХРИСТО бОТЕВ" С. МЪГЛЕН СДРУЖЕНИЕ СЪЮЗ НА ЗЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ОУ "СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ" С...

публикувано на 07.04.20 в 11:50

Няма нов случай на коронавирус в област Бургас

Няма нов случай на коронавирус в област Бургас, стана ясно от брифинга на Националния оперативен щаб тази сутрин. В страната общият брой на заразените вече е   565. През последното денонощие новите случаи са 24.От тях в болници са 16 души. Изследвани са общо 299 души.В София има 15 нови заразени. Във Враца има една жена, във Варна също, в Пазарджик..

публикувано на 07.04.20 в 08:22

В Ямбол ще дезинфекцират църквите преди Великден

Областният управител Димитър Иванов и членове на Областния медицински съвет старши комисар Калоян Милтенов, директорът на РЗИ д-р Лиляна Генчева, прокуристът на МБАЛ „Св.Пантелеймон“ Ямбол д-р Димитър Рунков се срещнаха и разговаряха с архимандрит Димитрий, в навечерието на предстоящите християнски празници, относно организацията и мерките в условия на..

публикувано на 07.04.20 в 08:12