Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СДС Бургас: Румен Христов да престане да се извинява

Снимка: БГНЕС
Общинският съвет на СДС-Бургас изпрати декларация, с която изказва своето несъгласие с изявлението на председателя на СДС Румен Христов. В него той се извинява на обществото за направената приватизация, като с това косвено вменява вина на правителството на ОДС. 

"Съгласни сме, че са правени грешки. Но също така според водещи икономисти и експерти, както и след анализа на икономическите данни от приватизационния процес както в България, така и във всички останали страни от Централна и Източна Европа, всяка приватизация се е оказала по-добра от никаква приватизация.", се казва още в декларацията.

Според бургаската структура, правителството на ОДС, заедно с подкрепата на президента Петър Стоянов, са направили всичко възможно да изведат страната от най-тежката икономическа криза в последните 30 години. 

"Затова призоваваме председателя Румен Христов да спре да се извинява, а да се бори за запазването на наследството на СДС и спечелване на историческата битка с БСП, която в онези години докара страната до пълен крах!"


В декларацията се казва, че не трябва да се разследва онова, което е положило основите на пазарната икономика и е отворило пътя на България към Европейския съюз.


"Гордеем се с историята на СДС  и с постигнатите геополитически цели за България, НАТО, ЕС и приобщаването ни към свободния свят."




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Даниела Божинова

Даниела Божинова: Кризата се дължи на проваленото партийно представителство

"Не успяхме в опита да направим демократично обединение. Постигнахме съгласие с някои от партиите. Успяхме да направим някакво ядро. В тази спирала от избори решихме, че за първи път в 15-годишната ни история да пропуснем тези избори ." Това каза пред БНР Даниела Божинова, съпредседател на Зелено движение. "Ако биха били редовни, нямаше..

публикувано на 11.09.24 в 08:16

Изтича срокът за подаване на документи на партии и коалиции в ЦИК за участие в изборите

Днес в 17 часa изтича крайният срок за подаване на документи на партии и коалиции в Централната избирателна комисия за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври.  Очаква се Комисията да вземе решение по подаденото заявление за явяването на партия ДПС на изборите, както и по заявлението за регистрацията на коалиция "БСП-Обединена..

публикувано на 11.09.24 в 07:55
Община Сливен

Какви са нагласите в Сливен преди старта на предизборната кампания?

Предстои поредната предизборна кампания, която се очаква да бъде наситена със скандали. Тя все още не е започнала, а част от партиите влязоха във водовъртежа на разцеплението. Други се снишиха, за да не би и в техния двор да дойде проклятието на вътрешните скандали и обвинения. Трети се изгубиха от политическия  хоризонт и се скриха, без да е..

публикувано на 10.09.24 в 12:56

БСП – Бургас нареди част от кандидатдепутатската си листа, ще разчита на нови лица

БСП – Бургас нареди частично кандидатдепутатската си листа за изборите на 27 октомври. Това е станало на събрание на Областния съвет на партията снощи. Ясни са първите пет имена, а решението за останалите, които ще бъдат включени се делегира на ръководството на областната структура, съобщи председателят й Тодор Байчев: „Ще..

публикувано на 10.09.24 в 12:47

ГЕРБ-СДС внасят промени в Закона за местните данъци и такси

ГЕРБ-СДС внасят промени в Закона за местните данъци и такси, с които се предвижда отлагане с една година на влизането в сила на новата методика за изчисляване на такса битови отпадъци.  Инициативата е по искане на Националното сдружение на общините. Това обеща преди известно време и Бойко Борисов, обясни за БНР Бургас бургаският депутат Андрей..

публикувано на 10.09.24 в 11:57

"Зелено движение" няма да участва в изборите

"Зелено движение" няма да участва на предстоящите парламентарни избори на 27 октомври 2024 г., съобщават от партията в социалните мрежи.  От там посочват, че  Националният съвет на партията е взел решение да насочи усилията си към създаване на "гражданско-политически субект, който да гарантира европейското развитие на България, защитата на..

публикувано на 10.09.24 в 09:18
Двете крила на ДПС в очакване ЦИК да отвори врати за регистрация на партиите за предсрочните избори

ЦИК заседава по казусите с ДПС и БСП

Централната избирателна комисия се събира на заседание в 10:30 часа тази сутрин, а нейни представители се очаква да дадат брифинг за медиите в ранния следобед. Комисията трябва да разгледа документите за самостоятелно явяване на изборите на 27 октомври, които бяха подадени вчера от крилото на ДПС около Ахмед Доган. Те постъпиха след като ЦИК отказа да..

публикувано на 10.09.24 в 07:21