Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Алексиев: Митко Събев отказва да ни прехвърли стадиона, затова спираме мъжкия отбор (обновена)

| обновено на 28.02.20 в 15:26
Община Поморие не може да постигне сделка с Митко Събев за собствеността на стадиона. Не може да играем домакинствата на футболния отбор в други градове, затова ще се лишим от мъжкия тим, но запазваме клуба и школите му, коментира кметът Иван Алексиев.

Митко Събев отказва да стигнем до споразумение да ни прехвърли неговите 49.5% от собствеността на стадиона. Това ни е нужно, за да подменим настилката с естествена, за да можем да получим лиценз, казва Алексиев. Сделките, които той предлага, са нерантабилни за общината, категоричен е кметът.

Причината е, че земята под стадиона и под близкия хотел са в смесено дружество между Събев и общината, а съоръжението е изградено с кредит от „Петрол Холдинг“. Той, обаче, иска и два декара терен, за които има план за хотел, но те са част от стадиона и са с право на строеж, коментира Алексиев:

"Клубът ще продължи да съществува! Може да няма мъжки отбор, но ние ще търсим подходящ терен за изграждане на стадион, но там ние няма да позволим да се изгражда хотел."

 Дружествата на Митко Събев дължат пари на общината под формата на данъци и такси, които ще стигнат за половин стадион, казва Иван Алексиев.

Опитахме се да се свържем и със самият Митко Събев, но той не вдигна мобилния си телефон и не отговори на нашето съобщение. 

Подробности можете да чуете в прикачения файл.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Български пощи" са готови за раздаването на пенсиите в условията на извънредно положение

Изплащането на пенсиите за месец април ще започне на 7 април (вторник) и ще приключи на 23 април (четвъртък). Има изготвени варианти, при които пенсията може да бъде получена и без да се налага възрастните хора в условията на извънредно положение да посещава пощенска станция. Пенсионерът може да получи пенсията в дома си, но за целта..

публикувано на 31.03.20 в 14:04

Предлагат намаление на цените за електро- и топлоенергия

„Електроразпределение Юг“ предлага намаление на цените на електро- и топлоенергия през следващия ценови период от юли 2020 г. до юни 2021 г Очаква се битовите клиенти да плащат: -   дневна тарифа - 0,13334 лв./кВтч. (без ДДС) -   нощна тарифа  - 0,05331 лв./кВтч. (без ДДС) От компанията изчисляват, че средно за едно..

публикувано на 31.03.20 в 13:31

2 000 маски ще бъдат доставени в Малко Търново

Маски за многократна употреба ще бъдат доставени в Малко Търново и селата. Очакваме това да се случи до края на седмицата, тъй като в аптеките и магазините при нас няма, съобщи за БНР-Бургас кметът Илиян Янчев. Маските ще бъдат закупени от бургаска общинска фирма, каза той и добави: „За да можем да ги вземем тези маски, да ги пуснем по..

публикувано на 31.03.20 в 13:28

Заради по-малко пътници, намаляват автобусите по направление Бургас - Камено

Заради драстично намаляване на пътникопотока в условията на извънредно положение , от  01.0 4 .2020г.(сряда) се  променят курсовете по направление Бургас – Камено,  както следва: Бургас - Камено – в делнични дни от Бургас  –  7:30, 9:30, 15:30,  19:30 от Камено  –  6:30, 8:30, 12:30, 17:30 Бургас - Камено – в почивни дни..

публикувано на 31.03.20 в 11:47

35 хиляди лева гласуваха съветниците за допълнителни възнаграждения на медицински сестри от Бургас

Бургаският общински съвет одобри да бъдат осигурени 485 хиляди лева за  дейности на кризисния щаб за борба с коронавируса.  От тях 35 хиляди лева ще бъдат за възнаграждения за медицинските сестри в Бургас. Предложението е на  кмета на  Димитър Николов: Тези 35 хиляди лева искам да ги сложим в допълнителен буфер, защото сутринта излезе..

публикувано на 31.03.20 в 10:59

Агенцията по заетостта призовава към използването на електронни услуги

С цел да не се допускат струпвания на множество хора и с оглед спазване на мерките за ограничаване на разпространението на вируса COVID-19, Агенцията по заетостта обръща внимание отново на възможностите, които предоставя Системата за сигурно електронно връчване (е-връчване) . Чрез нея клиентите ни могат да продължат да използват и електронната..

публикувано на 31.03.20 в 10:17
Снимката е илюстративна

Над 30% от такситата в Ямбол са преустановили работа

Таксиметрови шофьори от Ямбол масово прекратяват работа, заради липса на клиенти.  Над 30% от такситата в Ямбол са преустановили работа през последната седмица, поради липса на клиенти. "Няма работа. Чакам вече два часа. Ще пробваме, ако трябва ще спрем. Около 200 таксита сме, сигурно 50-6- са спрели. Като няма работа - само да седим, виж колко..

публикувано на 31.03.20 в 10:06