Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургас ще бъде домакин на Световната среща по конгресен туризъм през 2021

Бургас е избран в конкуренция с няколко сръбски града за домакин на Черноморската среща за конгресен туризъм  през 2021 г./ BSB Conference World Summit 2021/

Преди броени дни градът бе посетен от топ експерти  в събитийния туризъм от цял свят, които дадоха висока оценка на Бургас и потенциалът му да се развива в тази посока.  По време на визитата си в морския град експертите посетиха новия Конгресен център на Морска гара.  Функционалностите  на залите и площите, които предлага новото бижу на метри от морския бряг бяха презентирани от Ивайло Иванов, директор на Държавна компания Пристанищна инфраструктура - Бургас. Конгресния център ще се използва целогодишно като място за провеждане на различни форуми, събития, свързани с браншови организации, експозиции, конференции, образователни форуми, обучителни семинари  и др.

"Амбициите ни са да наложим Бургас като атрактивна и предпочитана дестинация за събитиен и конгресен туризъм, като модерен туристически продукт, който отговаря на световните стандарти в бранша.  През 2018г. преминахме успешно стрес тест и доказахме своя капацитет с организацията на Европейския морски ден с над 900 участника." Това заяви по време на пилотното издание на среща BSB Conference World Summit 2020  Радовеста  Стюърт, началник отдел "Туристически политики и дейности".

Освен с отлична инфраструктура, Бургас се отличава с много добра локация - разнообразни транспортни връзки - летище, пристанище /пасажерски терминал /, директна магистрални  връзка със столицата София и само  310 км разстояние до най-новото и модерно летище Истанбул, което го прави изключително атрактивен за конгресния туризъм.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов градски парк обособяват в местност "Кория" в Приморско

Новата атракция в Приморско ще бъде обвързана с природата и ще предостави на хората възможност за отдих. Чувството ще бъде като да си в гората, само че в града, уточни кметът на морската община Иван Гайков. За зелената атракция ще се използва местността Парк „Кория“.   Още тази година започваме трасирането, обособяването на алеи и..

публикувано на 11.09.24 в 08:00
Георги Тахов

България поиска средства от земеделския резерв на ЕС заради щетите от сушата и пожарите

България поиска активиране на средства от земеделския резерв на Европейския съюз заради щетите от сушата, съобщи Министерството на земеделието. Страната пострада сериозно през месеците юли и август и от неконтролируеми пожари, влошени от климатичните условия, като високи температури и дълъг период на засушаване – е заявил министърът на..

публикувано на 10.09.24 в 14:35

Здравният туризъм привлича все повече хора с пост Ковид синдроми

Полетната и визовата политика са сред приоритетите, по които трябва да работи страната ни за развитието на СПА туризма у нас. Активността на общините също е от голямо значение, тъй като имаме скрити резерви в медицинския туризъм. Това стана ясно по време на Единадесетия годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, който се..

публикувано на 09.09.24 в 17:52

Община Созопол поиска от държавата вълнолома и кейовата стена към о-в „Св. Св. Кирик и Юлита“

През следващите години между ЮНЕСКО и България предстои работа по два проекта. Това са създаването на категория 2 Регионален център за подводно и световно наследство в Созопол и изграждането на световен център за изкуства на о-в „Св. Св. Кирик и Юлита“. Това стана ясно по време на среща между министъра на туризма Евтим Милошев и помощник-генералния..

обновено на 09.09.24 в 15:06

Бургас посреща уикенд посветен на здравето

Поредният септемврийски уикенд кани всички гости на Бургас, като ф окусът е върху най-важното – здравето.  В Експозиционен център „Флора“ ви очаква фестивалът „Здравей, здраве“,  който ще ви запознае с всички новости от сферата на здравословния начин на живот във всички негови аспекти: физическо, емоционално, ментално и духовно здраве. Фестивалът ще..

публикувано на 09.09.24 в 12:44

Министър Милошев: Ще направим необходимото стария град на Несебър да остане в ЮНЕСКО

„България ще направи всичко, което е необходимо, за да запази „Старинен град Несебър“ в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО“. Това заяви министърът на туризма Евтим Милошев по време на срещата си с помощник-генералния директор за култура на ЮНЕСКО Ернесто Отоне в централата на международната организация в Париж. Той подчерта, че страната ни..

публикувано на 09.09.24 в 11:21

Бургас ще е домакин на конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм

Бургас ще бъде домакин на 11-я годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм. Двудневното събитие днес и утре е под мотото „Устойчиво развитие на здравния туризъм в България - възможности и предизвикателства“ и ще е под патронажа на президента Румен Радев.  "Ще поставим темата на този форум, свързана с устойчиво развитие на..

обновено на 09.09.24 в 08:04