Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 28 февруари

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Светът е оцелял, защото се е смял, неслучайно беше мотото на един български вестник. Днес слушах коментари, че у нас паниката била прекалено голяма относно корона – вирусът. Нямам наблюдение по другите страни как е, но в България всеки втори ражда вицове за него. Последния, който чух, бе, че се заменя тристаен апартамент, на втора линия на морето, в Сарафово, срещу маска за лице. Въобще, досега никой не е успявал да затрие българина, въпреки вековните опити, та някакъв си китайски вирус ли ще убие човек, който си слага китайски мартеници за здраве…

Живи и здрави започваме следобедната ни среща в предаването „Булевард Демокрация“, до 18 – със Стефан Генчев и с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  Възлово кръстовище в Бургас ще бъде със светофар, а именно – до парка в „Изгрев“ – акцент от отминалата сесия

-  Въпреки протестите на медицинските сестри, бяха ли изпълнени исканията им?

-  Страхуват ли се бургазлии от корона-вирусът? Анкета по темата

-  Кукери и традиционни български ритуали ще бъдат представяни през уикенда в региона – обобщаваме проявите

-  В коментара ни днес – една историческо – политическо – идеологическа дискусия в бургаския общински съвет? Прилича ли управлението на описаното от Оруел и трябва ли да връщаме мумията на Георги Димитров

-  В рубриката „25 кадър“ – един класически екшън и един атрактивен хорър от днес – на голям екран

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите и във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Високите  европейски стандарти за младежки дейности в проект с  партньорството на Рейкявик

Европа насърчава създаването на младежки центрове, които отговарят на най-високите стандарти за младежка работа, предоставят цялостни услуги и гарантират разнообразие от дейности, покриващи  потребностите  и стремежите  включително  на  уязвимите групи.  Ново младежко пространство в големия бургаски комплекс ще   отговори на всички съвременни..

публикувано на 21.04.21 в 09:05

Ремонтират крайбрежната алея в Обзор

Проект за основен ремонт се осъществява на съществуващата в Обзор крайбрежна алея и прилежащата й инфраструктура. Той е финансиран от Община Несебър. Издадени са необходимите разрешения за строеж за обекта, който се изпълнява в два етапа.  Първият етап - Реконструкция на Канално помпена станция -1 и прилежащата техническа инфраструктура, приключи..

публикувано на 21.04.21 в 08:55

Няма пострадали при катастрофата на пътя Бургас – Созопол

Няма пострадали при катастрофата на пътя Бургас – Созопол, съобщиха от полицията. Пътят не е затварян. Катастрофата стана след обяд между три автомобила след отбивката за квартал „Крайморие“.

публикувано на 20.04.21 в 16:00

Още една детската площадка изградиха в "Изгрев"

Между блокове 38-39-40 в к-с „Изгрев“ Община Бургас извърши на няколко етапа благоустрояване, изцяло съобразено с желанията на местните жители.Там вече има изграден  паркинг за 100 места с озеленяване край него. А п реди броени дни бе завършена нова детска площадка с пейки за отдих  Там ще бъдат нарисувани върху повърхността различни детски игри за..

публикувано на 20.04.21 в 14:01

Поставиха плакет, посветен на доброволците в борбата с Ковид-19 в Бургас

Плакет, посветен на всички доброволци , участвали в борбата с Ковид-19 e поставен от днес в Културния дом на Нефтохимика в Бургас. Инициативата е на Фондация „Астика“, която е организатор на националния конкурс „Доброволец на годината“. Голямата ни награда в категория „Хуманитарни дейности“ тази година ще бъде посветена на доброволците,..

публикувано на 20.04.21 в 12:50
Анхиалци на фронта по време на Първата световна война

Историческият музей в Поморие с призив за събиране на снимки и документи от войните

Историческият музей в Поморие организира изложба по повод 110 години от началото на Балканската война. От там се обърнаха с призив за даряване на снимки и документи,свързани с участието на жители от общината във войните за национално обединение.  Идеята на музея е чрез изложбата да се припомнят славните победи и храбростта на..

публикувано на 20.04.21 в 12:48

Общината закупи видеоувеличител, който ще улесни хората със зрителни проблеми

Общинска администрация спечели финансиране за подобряване условията на труд и обслужване на жителите  и гостите на града. С тях ще бъде закупен преносим видеоувеличител, който да се използва както от работещите експерти, така и от граждани с временно или трайно намалено зрение.   Устройството е подходящо допълнение към внедрените в работата на..

публикувано на 20.04.21 в 12:05