Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кинокласът на „СФФ на брега” ще пресъздаде отказ от "Баща"

За втора поредна година екипът на „София филм фест на брега” провежда киноклас. Всеки един от участниците отново има възможността да режисира, снима и монтира своя интерпретация на епизод от български филм. За основа на заниманията тази година е избран филмът „Баща“, на Христина Грозева и Петър Вълчанов, пояснява Слави Георгиев, който е част от журито на фестивала.
"Той беше прожектиран преди време. Пепи Вълчанов дойде в Бургас, говори с участниците в класа около час. Те задаваха много смислени въпроси, той отговаряше обстойно и професионално. Запознаха се и избраха два откъса от този филм, върху които ще бъдат техните конкретни задачи. Тези групи от 24 души трябва да заснеме отделен отказ между 5 и 7 минути. За основа те имат сценария на този отказ, който трябва да се разработи допълнително, да намерят локации, актьори."
И тази година първите стъпки в киното на младите хора води режисьорът Надежда Косева. Предварителният етап за снимките е тази събота и неделя. На 13-ти март, тричленно жури ще определят кой от двата снимачни екипа се е справил по-добре, а излъченият победител ще формира новото младежко жури за филмите от „София филм фест на брега”. Фестивалът се открива на 14-ти март и включва в програмата си двайсет и една кино продукции. Билетите за тях вече са в продажба.
Подробности в звуковия файл под снимката


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Повече български филми в програмата на "София филм фест на брега" тази година

Двайсет и един пълнометражни филма ще бъдат представени на 18-то издание на "София филм фест на брега", което започва на 14 март. Тази година ще се обърне голямо внимание на българското кино. Причините – измина едно много успешно..

обновено на 05.03.20 в 12:55
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фестивалът "Арт поток" започва в Лозенец и Царево

За девета поредна година жителите и гостите на Лозенец и Царево ще станат свидетели на различни изложби, спектакли и премиери. Те ще бъдат част от превърналия се в традиция фестивал "Арт Поток", който ще се проведе от 12 до 22 юли. За..

публикувано на 12.07.24 в 09:10

Над 40 филмови заглавия влизат в програмата на BIFF'24

Международният филмов фестивал Бургас е сред най-чаканите летни събития и ще се проведе от 19 до 25 юли. Над 40 филмови заглавия и съпътстващи модули се включват в програмата на събитието. Входът е свободен, а локациите са Културен дом НХК и Културен..

публикувано на 11.07.24 в 14:53

Д-р Иванка Делева: Бежанците носят нова енергия за изтерзаната ни държава след Първата световна война

Историкът Иванка Делева ще представи днес в Бургас монографията си „Бежанският въпрос в българо-турските отношения и установяването на източнотракийски бежанци в България през периода 1913 – 1925 година“. Това е докторската дисертация,..

публикувано на 11.07.24 в 14:25

Шедьовърът на Пучини „Тоска“ - на сцената на Летния театър на Бургас

Шедьовърът на Джакомо Пучини „Тоска“ ще се играе тази вечер от 20:30 часа на сцената на Летния театър в Бургас.  Събитието е втората изява от програмата на Бургаските музикални празници „Емил Чакъров“ 2024. Трагичния сюжет на „Тоска“ ще бъде..

публикувано на 11.07.24 в 13:22

Топ професионалисти от Италия идват за конкурса "Бургас и морето" за млади изпълнители

Новият формат на „Бургас и морето“ за млади изпълнители привлече български и италиански участници в състава на журито. Към Михаела Маринова, Дарияна Куманова, Стефан Илчев, Антонио Вандони, Христин Стрижлев, които участваха като жури още на..

публикувано на 11.07.24 в 11:40

Вокалната акапелна формация „Спектрум“ с концерт на „Солинария“

Фолклорни обработки и съвременна музика ще представят вокалната акапелна формация „Спектрум“ по време на младежкия арт фестивал „Солинария“ в Созопол. Групата е създадена от четирима младежи през пролетта на 2012-та година и е първата по рода си в..

обновено на 11.07.24 в 10:16

Започва „Джаз в Бургас 2024"

Фестивалът „Джаз в Бургас“ е не изменна част от бургаското музикално лято.  Новото му издание идва с 3 дати през юли и 2 през август. Мястото е известно – уютният двор на експоцентър „Флора“. През  годините събитието, организирано с желание..

обновено на 11.07.24 в 09:23