Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кинокласът на „СФФ на брега” ще пресъздаде отказ от "Баща"

За втора поредна година екипът на „София филм фест на брега” провежда киноклас. Всеки един от участниците отново има възможността да режисира, снима и монтира своя интерпретация на епизод от български филм. За основа на заниманията тази година е избран филмът „Баща“, на Христина Грозева и Петър Вълчанов, пояснява Слави Георгиев, който е част от журито на фестивала.
"Той беше прожектиран преди време. Пепи Вълчанов дойде в Бургас, говори с участниците в класа около час. Те задаваха много смислени въпроси, той отговаряше обстойно и професионално. Запознаха се и избраха два откъса от този филм, върху които ще бъдат техните конкретни задачи. Тези групи от 24 души трябва да заснеме отделен отказ между 5 и 7 минути. За основа те имат сценария на този отказ, който трябва да се разработи допълнително, да намерят локации, актьори."
И тази година първите стъпки в киното на младите хора води режисьорът Надежда Косева. Предварителният етап за снимките е тази събота и неделя. На 13-ти март, тричленно жури ще определят кой от двата снимачни екипа се е справил по-добре, а излъченият победител ще формира новото младежко жури за филмите от „София филм фест на брега”. Фестивалът се открива на 14-ти март и включва в програмата си двайсет и една кино продукции. Билетите за тях вече са в продажба.
Подробности в звуковия файл под снимката


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Повече български филми в програмата на "София филм фест на брега" тази година

Двайсет и един пълнометражни филма ще бъдат представени на 18-то издание на "София филм фест на брега", което започва на 14 март. Тази година ще се обърне голямо внимание на българското кино. Причините – измина едно много успешно..

обновено на 05.03.20 в 12:55
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургаска поетеса събра в антология стихове от 15 държави

42 автори от 15 държави, преведени от 9 езика и представени с над 100 творби, са събрани в антологията "Преоткрити в словото", чийто съставител и преводач е бургаската поетеса Наталия Недялкова.  В книгата са включени произведения на съвременни..

публикувано на 24.04.24 в 13:05

Първа Гергьовденска изложба в Бургас

Седем творци именици дават началото   на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18 часа в галерията на улица..

обновено на 24.04.24 в 09:41

Неда Антонова представи новата си книга "Плодовете зреят нощем" в Бургас

Неда Антонова представи в Бургас новата си книга „Плодовете зреят нощем“. Това е вдъхновен разказ за необичайна любов от която се раждат деца и митове .  „Това е за мен е различна книга, защото не е с исторически сюжет, а разказва история от..

публикувано на 24.04.24 в 09:40

Театър Българска армия гостува в Бургас с „Балдахинът“

50 години от семейния живот на една семейна двойка, проследява с хумор и философски поглед спектакълът „Балдахинът “ на Театър Българска армия. Той ще гостува днес, 24 април в Бургас. Автор на  постановката е Сидони-Габриел Колет, режисьор е Стефан..

публикувано на 24.04.24 в 09:20

Бургас посреща Лазаровден и Цветница с пъстра и богата програма

Над 650 изпълнители ще пеят и танцуват по улиците на морския град, за да го превърнат в истинска цветна столица през уикенда, съобщи Община Бургас. На 5 сцени, разположени на различни места, ще се изявят 16 фолклорни танцови ансамбъла, 6 театрални..

публикувано на 23.04.24 в 12:24

Ученици от НУМСИ с концерт „Пролетта на Вивалди“

"Пролетта на Вивалди" е концерт за струнни инструменти от А. Вивалди и Г. Фр. Телеман, със солисти ученици от Национално училище за музикално и сценично изкуство  "Проф. Панчо Владигеров" - Бургас. Той ще се проведе на  27 април, в 19.00 часа, в..

публикувано на 23.04.24 в 12:09

Среща в Бургас с Неда Антонова и новият й роман "Плодовете зреят нощем"

Неда Антонова представя новата си книга „Плодовете зреят нощем“ в Бургас. Срещата с писателката е от 18.30 часа в Центъра за съвременно изкуство и библиотека. Романът е за една любов, за едно дете, родено по метода „ин витро”, за няколко..

публикувано на 23.04.24 в 09:48