Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ден на отворените врати се проведе в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Бургас

Снимка: "Проф. д-р Асен Златаров"

Обявеният предварително Ден на отворените врати в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“-Бургас през изминалите почивни дни се превърна в истински празник за десетки хора от всички поколения, които дойдоха  да се запознаят с Университета, с предлаганите множество специалности в най-различни професионални направления, с преподавателския състав и с материалната база, в която биха се обучавали те самите, техните деца и дори внуци.

Във всички корпуси на Университета бяха подготвени най-добрите възможности за запознаване на потенциалните  бъдещи студенти с различните форми на теоретическо и практическо обучение. Те можеха да получат рекламни брошури и материали, както и компетентни консултации от преподаватели и административни  лица.

Лаборатории  и зали с апарати и материали бяха на разположение на  всички интересуващи се от химическите и техническите специалности – над 30 на брой, които се предлагат  за обучение във Факултета по природни науки, Факултета по технически науки и Техническия колеж.

Във Факултета по обществени науки  имаше кандидати да се посветят на педагогическите, хуманитарните и икономическите специалности.  Младо семейство с  две деца, току що преместило се да живее от столицата в Бургас, се интересуваше от възможностите за докторантури.

В Колежа по туризъм специален щанд още на входа  представяше  наградите и отличията си за  подготовка на кадри за туризма.

На най-голям интерес се радваха в новопостроения Медицински корпус на  Университета. Нагледни демонстрации в медицинските кабинети с манекени, апарати, съоръжения за диагностика, лечение и рехабилитация и кратки лекции бяха подготвени за всички, които желаят да се посветят на медицината и общественото здраве.

Най-малкият „кандидат за студент“ бе десетгодишният Георги Гаврилов, придружен от своите родители. Той дойде да разгледа новия корпус. Неговата детска любознателност и  желание да стане бъдещ медик бяха и трогателни, и обнадеждаващи. Момчето бе очаровано от демонстрацията за изработване на обемно изображение на сърце от новозакупения 3D- принтер, направена  от екипа на проф. Сотир Сотиров.

В Деня на отворените врати Университет „Проф. д-р А. Златаров“-Бургас показа на своите посетители какъв магичен свят от интересни и полезни знания могат да получат тук, колко приятелска и гостоприемна е неговата академична среда.   


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проф. Севдалина Турманова: Научните знания за замърсяването на Черно море ще помогнат за постигане на по-чист Бургаски залив

Университетът „Проф. д-р Асен Златаров“ и Община Бургас ще проведат мащабно проучване на екологичното състояние на Бургаския залив. Проектът е под наименование „Повишаване на знанията за морската околна среда за устойчиво управление на морските ресурси и постигана на целите на син растеж“. „ Целта е да се установи степента на..

публикувано на 28.02.21 в 18:16

ПГСАГ в Бургас излъчи най-добрите млади майстори, геодезисти и озеленители

Епидемичната обстановка не попречи на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия да проведе за 12-ти път традиционните състезания по професии „Най-добър млад строител“, „Най-добър млад геодезист“ и „Озеленяване и цветарство“. Състезанието се проведе под патронажа на Министерството на образованието при спазване на всички..

публикувано на 26.02.21 в 13:55

На 1-ви март отварят за разглеждане електронната платформа за прием в детските градини в Бургас

От 1 март всички родители на деца във възраст за записване в ясла, детска градина и полудневни подготвителни групи към училищата, могат да се запознаят с електронната платформа на Община Бургас - https://www.dzburgas.org/, преди тя да бъде активирана в режим на кандидатстване в 08.00 часа на 1 април. Това се прави за улеснение на родителите, за да имат..

публикувано на 26.02.21 в 13:19

Бургаски училища с инициатива срещу насилието (ВИДЕО)

В Международния ден за борба с училищния тормоз, познат също и като Деня на розовата фланелка, ОДМВР – Бургас и Община Бургас подкрепят инициативата на ОУ "Антон Страшимиров" и ОУ "Пейо Яворов" - Бургас, изразена в девет послания срещу насилието в училищна среда. Идеята се реализира благодарение на усилията на педагогическия съветник от ОУ "Антон..

публикувано на 24.02.21 в 14:20

Бургаските детски градини провеждат урок по родолюбие

Децата от III-та и IV-та група в бургаските детски градини провеждат „Урок по родолюбие”. Инициативата е традиционна и се провежда в навечерието на националния празник – 3 март. По време на занятията учителите разказват за живота и делото на Васил Левски и видни исторически личности, а бъдещите ученици назовават забележителности от България, рецитират..

публикувано на 24.02.21 в 14:17
БСУ

Бургаските студенти могат да кандидатстват за общински стипендии до 15 март

Всички бургаски студенти в редовна форма на обучение с успех от и над 5.00 могат да подават документи за отпускане на общинска стипендия в срок до 15 март. От началото на втория семестър заявления за получаване на стипендия по общинската програма за стимулиране на обучението са подали 39 студенти. „По този начин искаме да стимулираме успешните студенти..

публикувано на 24.02.21 в 13:34

Ученици от СУ „Добри Чинтулов“ с награди от Димитър Николов

Награди за изявени ученици от СУ „Добри Чинтулов“, завърнали се наскоро с най-престижните отличия от национални и международни музикални конкурси. Отличията бяха връчени от кмета Димитър Николов. Бургаските таланти по пиано Петя Атанасова, Ема Бурлакова и Юмер Мустафа се завърнаха с най-високи награди – първи места и златен медал, от международните..

публикувано на 22.02.21 в 17:21