Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Община Средец предприема специални мерки

Кметът на община Средец Иван Жабов
Снимка: БНР Бургас

В най-голямата община на бургаска област – Средец е създадена специална организация за справяне с кризата с коронавируса. На сайта на общината има линк, от където жителите могат да изтеглят подробна информация за предприетите мерки.
Кметове и кметски наместници в община Средец ще обхождат домовете на възрастните хора, заради кризата с коронавируса. Такава заповед е издадена от кмета на Средец Иван Жабов и е част от превантивните мерки, които общината предприема.

В община са затворени училищата, а от понеделник и детските градини спират да приемат деца, посочи кметът Иван Жабов.

"Имахме среща с директорите на детските градини. С тях се разбрахме, че ги затваряме от понеделник до второ нареждане. Директорите на тези учреждения имат пълното разпореждане да си организират работата с тези служители. Повечето населени места са с възрастни и самотни хора. Има издадени заповеди до кметове и кметски наместници, които трябва да обходят всички възрастни и трудноподвижни хора. И ако имат нужда да им се доставят някакви храни и продукти - кметските наместници ще отговарят за тях."

Двайсет легла в средецката болница са предвидени за евентуални случаи на заболели от коронавирус, допълни още кметът Иван Жабов. Със специални предпазни средства са обурудвани и всички работещи с хора, като социалния патронаж, например, посочи още кметът. 

Двама души са в момента под карантина в средецкото село Радойново. Мъжът е италианец, който живее със съпругата си у нас, но се завърнал от посещение в Италия преди седмица. Засега и двамата спазват наложените им ограничения.

Днес е пристигнала втората доставка с предпазни облекла и дезинфектанти. Със специални предпазни средства са оборудвани и всички работещи с хора, като социалния патронаж, например, посочи още кметът. 
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Белодробната болница в Бургас запазва Ковид леглата

Белодробната болница в Бургас продължава да поддържа 40 легла за лечение на Ковид болни. 16 от тях в момента са заети , каза управителят на здравното заведение д-р Евелина Трошанова. „ Според мен мерките оказаха голямо влияние, но все пак задавам въпроса до кога можем и до трябва да бъдат тези мерки,  ние не можем да останем непрекъснато..

публикувано на 22.01.21 в 12:02

Безплатни инвитро процедури за две двойки от Бургас

Две двойки с репродуктивни проблеми от Бургас получиха безплатни инвитро процедури с включени стимулации, съобщиха от  Медицински център New Life в града. Навръх Бабинден кампанията "Дари живот!" сбъдна най-съкровената мечта на двете двойки, които взеха участие в съвместната благотворителна инициатива на дамите от бургаския клуб на Inner Wheel и..

публикувано на 21.01.21 в 13:17

Решават около 31 -ви януари за разхлабването на мерките

Заради бързото разпространение на новия вариант на коронавируса в Европа, решението за разхлабването на мерките ще бъде взето около 31-ви  януари. Ако бизнесът, остане затворен, държавата ще трябва да осигури още 100 млн лева за неработещите, обяви днес премиерът Бойко Борисов, който присъства на редовния брифинг на Националния оперативен щаб. По..

публикувано на 21.01.21 в 13:13

4 раждания само до обяд в УМБАЛ Бургас на Бабинден

Натоварен Бабинден отбелязаха днес екипите на трите отделения в УМБАЛ Бургас, които са "отговорни" за бременността и раждането - отделенията по гинекология, родилно отделение и неонатология. Само до обяд в болницата бяха регистрирани четири раждания. Въпреки това, в тесен кръг бяха спазени традициите за Деня на родилната помощ и бе проведен ритуалът..

публикувано на 21.01.21 в 12:21

1685 бебета са се родили през 2020 година в УМБАЛ Бургас

1685 бебета са се родили през 2020 - та година в отделението на бургаската болница. Разликата с предходната година е около 2-3% по -малко, коментира раждаемостта началникът на родилното отделение д-р Антонио Душепеев. Като успешна тенденция той очерта намалението на броя на недоносените бебета: Доста сме ги намалили като количество. Естествено това..

публикувано на 21.01.21 в 08:43

15 нови случая на коронавирус в бургаска област

15 са новите случаи на коронавирус в бургаска област, в сливенска са 24,в ямболска са 2. Общо в страната за изминалите 24 часа са регистрирани  482 новозаразени при направени 8057 теста. 4600 са оздравелите. Починали са 37 души.Хоспитализирани са 3220 пациенти, от тях 327 са в интензивни отделения.Най-много са новите случаи в София-град – 106. Следват..

публикувано на 21.01.21 в 07:49

Любчо Марков: Има много неясноти относно ваксинирането в социалните домове

По предварителни данни близо 1/3 от потребителите в Дома за мъже с умствена изостаналост в Русокастро ще бъдат ваксинирани срещу COVID – 19. От персонала желание да им бъде поставена ваксина са заявили 30 души. Това съобщи директорът на социалната институция Любчо Марков. Много са неизвестните, обаче около това – как и кога..

обновено на 19.01.21 в 13:45